Tucker Carlson: Ukraina kommer att säljas till investerare och folket bytas ut

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Donald Trump Junior och Tucker Carlson
Donald Trump Junior och Tucker Carlson, 31 maj 2024.

USA har förrått Kiev och det kanske inte finns någon ukrainsk nation om 50 år, sa den amerikanske journalisten Tucker Carlson på fredagen när han intervjuade Donald Trump Junior, den äldste sonen till USA:s tidigare president Donald Trump.

Uttalandet om Ukraina kom i slutet av intervjun med Trump Junior som fokuserade på Donald Trumps kamp mot etablissemanget och rättegången som fällde Trump på alla punkter.

Tucker Carlson (37 min 28 sek):

”De kommer att, de säljer redan mark i Ukraina till utländska investerare och de kommer att översvämma Ukraina med invandrare från tredje världen. Ukraina kommer inte att existera om 50 år. Det kommer inte att finnas någon ukrainsk nation och vi förrådde dem…”

Trump Jr. ifrågasatte i intervjun vad en ”seger i Ukraina” egentligen innebär för Washington.

”Ingen har formulerat hur en seger i Ukraina ser ut. Jag vet inte vad det betyder [för den nuvarande amerikanska administrationen]. Är det bara som en evig död för ukrainare och ryssar tills de alla är utplånade?”.

Tucker Carlson baserar sina slutsatser på många andra intervjuer han gjort med insatta experter och analytiker sedan han lämnade Fox News.

Carlson har tidigare hävdat att det amerikanska utrikespolitiska etablissemanget under de senaste två decennierna har övervägt möjligheten av en militär konflikt med Ryssland. Han menar att situationen i Ukraina kan ses som Washingtons sista försök att visa sin makt utomlands, konstaterar TASS.

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq