Vita flaggans dag – Fredsmanifestation 10 september i Stockholm som markerar mot alla krig

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 7:44
- NewsVoice redaktion
Manifestation
Temabild: Manifestation för fred

På tisdag den 10:e september samlas i Stockholm människor med vita flaggor för att demonstrera för fred. Det nya initiativet är folkligt initierat och saknar partipolitisk bakgrund. Tanken är att eventet ska locka alla som befinner sig i Sverige.

Platsen är Mynttorget, när Riksdagens ledamöter anländer till Riksdagen kl 12.00 och senare när Kungen kommer kl 14.00 via Norrbro. Det finns gott om tid för människor att umgås, tala och stå upp för freden.

Tisdagen den 10 september öppnar riksdagen igen. Riksmötets öppnande är starten på riksdagens och de 349 ledamöternas nya arbetsår, skriver Riksdagen på sin hemsida.

Arrangörerna bakom Vita flaggans dag uppmanar de som vill komma att ta med en vit flagga (eller något som är vitt och liknar en flagga). Den vita flaggan kallas parlamentärflagga och är ett internationellt tecken för att visa att man i en väpnad konflikt kommit för att förhandla.

Den 18 mars sa Kungen att bevarandet av Sveriges frihet och självständighet fortfarande är vårt viktigaste mål när NATO-flaggan hissades på Riksplan i Sverige.

Partiet MoD: Gå med i Vit flaggrörelsen – för fredssamtal istället för fortsatt stöd till krig

Kungen vid ceremonin för Natoanslutningen på Riksplan. Bildunderlag: Kungahuset, Måndag 18 mars 2024
Den 18 mars sa Kungen att bevarandet av Sveriges frihet och självständighet fortfarande är vårt viktigaste mål när NATO-flaggan hissades på Riksplan i Sverige. Bildunderlag: Kungahuset, Måndag 18 mars 2024


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq