Forbes.com listar de rikaste personerna inom sportvärlden

0
10
Mukesh Ambani. Image source: Newstracklive.com
Mukesh Ambani. Image source: Newstracklive.com

De 10 rikaste ägarna inom sport kommer från alla delar av världen från Indien till Ryssland och den rikaste av dem alla enligt denna lista är Mukesh Ambani.

Ambani är den rikaste personen i petroleumbranschen och har en förmögenhet på 43 miljarder dollar. Konglomeratet som han är ägare i har hans far byggt upp och delades sedermera upp mellan hans bor och Ambani själv. År 2008 köpte han ett kricketlag i det indiska Premier League.

Mikhail Prokhorov är rankad 32 på Forbes lista över de rikaste i världen och han är värd 18 miljarder dollar. Han mest värdefulla tillgång är NBA:s New Jersey Nets. Han var den förste som ägde ett lag i NBA och som inte var Amerikansk medborgare.

Italiens kontroversiella politiker Silvio Berlusconi är den 118:e rikaste personen på jorden och är värd 7, 8 miljarder dollar. Han äger laget AC Milan som han köpte 1986. Han äger också mediakonglomeratet Finivest.

Text: Företagaren | Forbes: The Richest Owners In Sports


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här