Kulturhuset i Stockholm: Autentiska flyktingfall prövas i flyktingtribunal den 12 maj

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 maj 2012
- NewsVoice redaktion

Kulturhuset i Stockholm arrangerar Tribunal 12 som hämtar inspiration från Russelltribunalen som initierades av Bertrand Russell och Jean-Paul Sartre år 1967 i Stockholm. Syftet är att kasta ljus på den situation som är en daglig verklighet för flyktingar, asylsökande och migranter samt identifiera det juridiska, politiska och moraliska ansvaret.

Människor som flyr till Europa bemöts ofta med misstänksamhet och brutalitet. Människor avvisas vid gränserna, oavsett om deras liv är i fara i hemlandet. Människor hålls i förvar i fängelseliknande miljöer, utan att de har begått något brott om de lyckas komma in i Europa.

Tribunal 12 bygger helt igenom på autentiskt material, rapporter, statistik och berättelser från flyktingar och migranter.

En avslutande session samlar jurymedlemmarna till en öppen överläggning i Hörsalen

Ordförande: Arne Ruth
Jury: Nawal El Saadawi, Saskia Sassen, Nuruddin Farah, Henning Mankell, B.S. Chimni, Parvin Ardalan och Sadik J. Al-Azm
Åklagare: Henrik Dahl & Lena Nylén

Läs mer om domstolsprocessen och utställningen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *