Kulturhuset i Stockholm: Autentiska flyktingfall prövas i flyktingtribunal den 12 maj

0
120

Kulturhuset i Stockholm arrangerar Tribunal 12 som hämtar inspiration från Russelltribunalen som initierades av Bertrand Russell och Jean-Paul Sartre år 1967 i Stockholm. Syftet är att kasta ljus på den situation som är en daglig verklighet för flyktingar, asylsökande och migranter samt identifiera det juridiska, politiska och moraliska ansvaret.

Människor som flyr till Europa bemöts ofta med misstänksamhet och brutalitet. Människor avvisas vid gränserna, oavsett om deras liv är i fara i hemlandet. Människor hålls i förvar i fängelseliknande miljöer, utan att de har begått något brott om de lyckas komma in i Europa.

Tribunal 12 bygger helt igenom på autentiskt material, rapporter, statistik och berättelser från flyktingar och migranter.

En avslutande session samlar jurymedlemmarna till en öppen överläggning i Hörsalen

Ordförande: Arne Ruth
Jury: Nawal El Saadawi, Saskia Sassen, Nuruddin Farah, Henning Mankell, B.S. Chimni, Parvin Ardalan och Sadik J. Al-Azm
Åklagare: Henrik Dahl & Lena Nylén

Läs mer om domstolsprocessen och utställningen


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här