Stefan Sundström byggde solcellsstaket

3
606
Stefan Sundström - Foto: Egenel ETC
Solcellsstaket och Stefan Sundström – Foto: Egenel ETC

Stefan Sundström byggde ett 10 meter långt solcellsstaket kopplat till en hybridanläggning. Staket ger mindre el än en optimalt lutad solcellsinstallation, men utnyttjar å andra sidan något man kanske ändå behöver, ett staket.

Det sträcker sig upp till högt huvudhöjd och innehåller 10 st 230 Watts polykristallina paneler.


Generellt ger vertikala solceller 81% av normalproduktionen från en mer korrekt lutad solcellspanel. Perfekt lutning är på 39 grader (i mellansverige).

Horisontella solceller ger mest el när solen står lågt, när man ska laga mat, enligt bolaget Egen El som levererat solcellspanelerna. Ett vertikalt montage har inte heller problem med snö.

I styrelsen på Egen El i Stockholm AB sitter Johan Ehrenberg, redaktör och grundare av tidskriften ETC. Han är även VD i ETC Förlag och ETC Utveckling.

Källa och foto: Egenel ETC

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

3 KOMMENTARER

  1. Har Stefan Sundström, som enskild artist och svensk fastighetsägare kvalitetssäkrat (nytta, ansvar och risk), med att bruka, hyra, köpa, bygga och underhålla solceller (elektricitet) i byggnadsverk i nutid och nära framtid (10 år)?

    Egen El i Stockholm AB, är som leverantör av elektricitet (solceller) till byggnadsverk (staket) en näringsverksamhet med STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist i producerat resultat, i nutid och nära framtid (10 år), om enskild konsument vill, kan och vågar kvalitetssäkrat leverantörens unika identitet lokalt i EES eller EU och ”Värdeintyg 180 Grader”, kvalitetssäkrat av humana resurser, som i tid och rum lokalt på den inre fria marknaden företräder rättssubjekt, med STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist.

    Har Johan Ehrenberg, som styrelseledamot för en näringsverksamhet, mentalt utvecklat enskild kunskap, om styrelsens solidariska betalningsansvar och risk, för böter och skadestånd i EES/EU?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här