Armageddon: Hade Bruce Willis kunnat rädda världen?

publicerad 8 oktober 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

Armageddon asteroid”Houston, vi har ett problem.” Om vi får reda på att en asteroid stor som Texas är på kollisionskurs med jorden bör vi inte vända oss till actionfilmen Armageddon med Bruce Willis i huvudrollen, efter en lösning, enligt ny engelsk forskning.

Fyra forskare (masterskandidater) på University of Leicester kom fram till att vi inte har en bomb stor nog att klyva en asteroid och rädda jorden som hjälten Harry Stamper (B. Willis) gjorde i filmen Armageddon från 1998. De kom fram till att en sådan bomb skulle behöva vara ungefär 1 miljard gånger mer kraftfull än Tsarbomben, en sovjetisk megavätebomb.

Läs mer i Epoch Times


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *