Knapptryckarkompaniet – Fd riksdagsledamot om maktstrukturen i riksdagen

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 10 februari 2013
- NewsVoice redaktion
Anne-Marie Pålsson. Foto: Anita Kratz (https://twitter.com/anitakratz)

Vem har den egentliga politiska makten i Sverige?

“Knapptryckarkompaniet” är en personlig och analytisk skildring av makten i riksdagen av den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson, skriver Anita Kratz.

Enligt Anne-Marie Pålsson är den demokratiska nivån inom det politiska toppskiktet lägre i Sverige än i andra länder.

En halv miljard kronor av stödet till riksdagsledamöter används ej demokratiskt

Anne-Marie Pålsson:

“Det är ju också en konstighet med Sverige. Vi tror alltid i Sverige att vi är bäst i alla avseenden. När det gäller riksdagens arbete så avviker vi i stort sett i alla punkter. När det gäller stöd till riksdagsledamöter så tycker jag att det är utmärkt att vi har det och det är bra att man införde det, det kom ju redan 1979.”

“Men vad som skiljer Sverige från nästan alla andra länder är att de här pengarna [nästan en halv miljard kr] går rakt in i partikassorna.”

Skattebetalarna har ingen möjlighet att kontrollera hur dessa pengar används.

Foto och intervju: Anita Kratz, faksimil från Youtube | Ampalsson.wordpress.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hur ska det över huvud taget gå att reformera det demokratiska systemet? Paulsen föreslår ju en del konkreta reformer. Det fordrar väl någon form av politisk förankring? Det lär väl finnas många politiker som vill bevara det system som är idag, d.v.s. ett mindre demokratiskt system.

 • Bodström: S är slutet och sekteristiskt

  Thomas Bodström totalsågar Socialdemokraterna.
  I en debattartikel i Svenska Dagbladet öser ex-ministern kritik över partiets arbetssätt.
  “Grundproblemet är att partiet är slutet, omodernt och odemokratiskt. I dagens samhälle fungerar inte de sekteristiska arbetsformer som vi nu fått se.” skriver han.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16679794.ab

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/bodstrom-jag-kanner-en-stark-oro-for-s_8126330.svd

 • S måste stoppa mygelkulturen

  Det var en ganska chockad mamma som ringde upp med jämna mellanrum den hösten. ”De är inte kloka”, var hennes sammanfattande utlåtande.
  Det som mötte mamma var en i stort sett ogenomtränglig partikultur. Morsan är nyfiken och målmedveten, så hon försökte förstå. Hon gick på möten, bloggade, blev aktiv i sin förening. Uppfattades nog av vissa som ganska jobbig, men fick också mycket stöd och nya vänner.
  Lätt var det inte. Mamma mötte ett gytter av organisa­toriska nivåer, där en liten grupp delade ut uppdrag till varandra utan insyn och på oklara grunder.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article16643962.ab

 • Självklart snackar inte gammalmedia om det här – de styrs av samma intressen som politiken. Den bästa medicinen mot pinsamma påståenden är att tiga ihjäl dem.

  • Jag menar inte att AMPs bok är pinsam, jag menar att de som är utsatta för kritiken antagligen tycker den är pinsam (om de har nån skam i kroppen) eller irrelevant (om de lider av förnekelse). I båda fallen är det tiga som gäller.

 • Kan någon förklara varför Anne-Marie Pålssons öppna och häpnadsväckande påståenden inte blir en sk. snackis? Varför skriver inte gammalmedierna om detta? Varför ställer sig inte folk upp och ifrågasätter hur f…n vår sk. demokrati egentligen fungerar? Jag hajjar inte…varför, varför, varför….???

  • Sverige är ett slumrande land. Man klagar och anpassar sig. Så länge som vi tycker vi har det 51% bra och 49% dåligt så anpassar vi oss. Om vi grodor sedan kokas långsamt så kan vi nog tycka att 60% dåligt är ok om vi får behålla 40% bra.

   Men vad händer den dag folket inser att vi har den mest riskabla sjukvården i Europa, den sämsta barn- och äldreomsorgen, att allt är privatiserat och varje enskild medborgare är en konsumtionsenhet i ett högeffektiviserat näringslivssamhälle (korporativism) centrerat runt lönsamhet?

   Men igen så länge som vi upprepar för oss själva att Sverige inte haft krig på 250 år kan vi nog stå ut med även 70% dåligt. Och så en dag går det upp ett ljus.

   Marknaden ÄR krigszonen.

 • Jag funderar lite till och tänker att det är troligare att hitta en snöboll i helvetet än att någon statsminister någonsin kommer att tillsätta en demokratiutredning. Vi får nog starta en själva.

  Jag har plattformen eftersom jag har byggt på en hemsida för interndemokrati i en ideell förening i över ett halvår. Jag behöver bara rensa den på innehåll och lägga upp den på nån av domänerna jag har. Jag återkommer…

 • Det ser ut som en ödets nyck att denna intervju kommer samtidigt som Dokument inifråns program “Lönesänkarna” – se det också! (http://www.svt.se/dokument-inifran/se-program/del-1-464). Bilden av ett Sverige som koloni och lydstat för internationella, finansiella intressen tätnar rejält.

  Ang. Palme kan det vara av intresse att lyssna på Ole Dammegård som intervjuas på Red Ice Radio. Hans forskning kring ämnet pekar på saker kring Palme som de flesta inte har reflekterat över tidigare.

  Jag har pluggat statsvetenskap på universitetet och irriterade mig hela tiden på att jag aldrig fick lära mig något med substans. Nu börjar jag förstå än mer hur även de tjänstemän som Pålsson i intervjun säger styr verkstaden, också är utsatta för en enorm fördumning och desinfo. Men jag har idéer, jag har idéer…

 • I Sverige styr Bilderbergs Maffian. Det var en kommentar på en Amerikansk blogg som jag först hajade till för. Men med detta i åtanke och sedan läser allt mer hur riksdag och regering styrs av M och deras herrar C.Bildt den osårbare och F. Reinfeldts M börjar det sakta men säkert gå upp för mig att Sverigeprovinsen styrs av andra än Svenskar och Wallenberg. Sedan Mordet på O.Palme tog Bilderbergssvenskarna bort de styvnackade motståndarna.

 • Intervjun med Anne Marie Pålsson är en av de viktigaste för våra medborgare idag, och jag hoppas innerligen att videon sprids till alla svenskar. Vårt samhälle är tänkt att bygga på en fungerande demokrati. Den bild som Anne Marie Pålsson skildrar är allt annat än demokrati. Även om Anne Marie skulle överdriva en del, så är det ändå en skrämmande berättelse.

  • Demokratin kan bara fungera om det finns en FRI och OBEROENDE press, men media kontrolleras av en liten klick sionister (bonnier, Hjörne mfl) som tar order utomlandsifran. Massinvandringen ar en av dessa agendor som frammande makt salunda tvingar igenom med medias hjalp.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *