Dödsfallen i mässling nästan noll långt innan mässlingsvaccinet introducerades

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 april 2013
- Torbjörn Sassersson red.

mässling i USA

Källa: Vital Statistics of the United States 1937 Part I, U.S. Department of the Census, 1939, p. 11

”Vacciner är säkra och effektiva” – det har vi hört sen barnsben, en indoktrinering som vi fått med modersmjölken, och det har vi själva också trott på ända tills vi upptäckte att det inte gällde för oss, inte för vår familj, inte för våra barn. Var vi ensamma om detta? Vi upptäckte att så inte var fallet, långt ifrån.

Läs mer: Därför ifrågasätter vi vaccin


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Risken att dö av mässling är precis som grafen visar låg. Dock utsätter man sitt barn för risken att drabbas av bland annat hjärnhinneinflammation om man inte vaccinerar det. Risken för att drabbas av denna följdsjukdom beräknas vara ca. 1/1000. Hjärnhinneinflammation kan i vissa fall leda till döden samt ge bestående skador. Det finns också en risk att drabbas av lunginflammation till följd av mässling.

  Ur ett globalt perspektiv ser risken annorlunda. I de mindre utvecklade länderna är risken att dö av mässling betydligt högre, pga den sämre allmänhälsan och brist på advekat vård. Tack vare bland annat vaccination så sjunker dock dessa dödssiffror stadigt. På sikt kommer vi antagligen att lyckas utrota sjukdomen helt, precis som vi nu håller på att göra med Polio.

  http://www.unicef.org/immunization/index_measles.html

  http://www.measlesrubellainitiative.org/mi-files/Reports/Measles%20Mortality%20Reduction/Eradication/Eradicating_measles_Orenstein.pdf

  • Tengil: Jag blir så trött på dessa upprepningar av pseudovetenskap? Polio är inte alls utrotat, det förlamas tusentals barn i Afrika, Indien, Latinamerika och Asien varje år efter poliovaccineringar. Varför blundar du för verkliga fakta, som sjukvårdspersonal möts av i dessa fattiga länder. Varför vill Talibaner köra ut poliovaccinatörer? Varför vägra mödrar i Afrika, i Latinamerika att vaccinera sina barn när de svälter, lever i ren misär utan rent vatten, värme och riktiga sovplatser. Sluta upprepa dessa mantran om vacciners förträfflighet – Du har säkert läst detta men det tål att upprepas – http://vaccin.me/darfor-ifragasatter-vi-vaccination/

  • Det viktiga och mycket intressanta är att risken för hjärnhinneinflammation och lunginflammation som följd av mässlingen uppkommit på senare tid sedan man började behandla mässlingen med febernedsättande och antibiotika. Det finns inga fall av den fruktade komplikationen med hjärninflammation hos över 20 000 barn i Västeuropa vilka har behandlats enligt antroposofiska riktlinjer, det vill säga ingen antibiotika eller febernedsättande medicin.

   Barn idag har ett mycket sämre immunförsvar än för 40-50 år sedan, på grund av alla de gifter som injiceras i dem under spädbarnsåren. Därför är det också möjligt att hjärn(hinne)inflammation blivit en så fruktad biverkning. För 50 år sedan var mässlingen lika oskyldig som vattkopporna.

   Du skriver att man utsätter sitt barn för risken att drabbas av hjärnhinneinflammation om man inte vaccinerar det. Du glömmer att men genom att systematiskt vaccinera alla barn, upprepade gånger, utsätter man dem för en stor risk att drabbas av hjärnhinneinflammation som biverkning. Om man ska drabbas av hjärnhinneinflammation som biverkning av mässling måste man först få mässlingen och sedan felbehandla den. Även om den risken finns, särskilt om föräldrarna inte är pålästa, är risken trots allt försvinnande liten.

   Du har helt rätt i att risken att dö av mässling i u-länderna är betydligt högre på grund av sämre allmänhälsa. Därför borde prio nummer ett vara att hjälpa dem med att tillgång till rent vatten och näringsriktig mat, det vill säga det som orsakade västvärldens skarpt dalande kurva av mässlingsfall. Som du ser var det inte vaccinet som fick mässlingen att dala, det var förbättrade levnadsförhållanden. Att då försöka mota mässlingen i u-länderna med vaccin är som att tro att det blåser för att träden rör på sig.

   Vad gäller polio så förlamas varje år massvis med barn på grund av vaccinet mot polio. Man har utrotat polio på pappret men man har ökat förlamningarna i verkligheten. Man bara döper om sjukdomen.

   http://vaccin.me/2012/01/26/polio-vaccines-now-the-nr1-cause-of-polio-paralysis/
   http://vaccin.me/2012/08/02/food-water-nope-vaccines-yep/
   http://vaccin.me/2012/05/22/myten-om-polio/
   Vaccinationer – fördelar och nackdelar av Jackie Swartz

 • Bra artikel! Och just nu köar fortfarande föräldrar i södra Wales för att vaccinera sina barn mot mässling. 1200 vaccinerades häromdagen – efter skrämselpropaganda på tv-nyheterna. Otäckt hur lätt det är att skrämma befolkningen till ‘lydnad’..!!
  Själv säger jag fortfarande “Vaccin? Absolut inte!”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *