Svensk skola aldrig så dålig som idag

publicerad 13 april 2013
- Börje Peratt

svenska skolanSvensk skola har fallit till botten visar en ny undersökning från UNICEF där 29 av världens rikaste länder jämförs.

Svenska 15-åringars kunskaper har rasat rejält under 2000-talet, enligt en undersökning som FN:s barnfond Unicef gjort om barnens välfärd i 29 av världens rikaste länder. I undersökningen mättes 15-åringars kunskaper i tre kärnämnen. Sveriges rankas på en 18:e plats, sämre än både Ungern och USA och långt efter de övriga nordiska länderna. Kunskapsnivån bland 15-åringar är allra högst i Finland, som i Unicefs jämförelse hamnar en bra bit över både Kanada och Nederländerna.

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: skolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *