Svensk skola aldrig så dålig som idag

  0

  svenska skolanSvensk skola har fallit till botten visar en ny undersökning från UNICEF där 29 av världens rikaste länder jämförs.

  Svenska 15-åringars kunskaper har rasat rejält under 2000-talet, enligt en undersökning som FN:s barnfond Unicef gjort om barnens välfärd i 29 av världens rikaste länder. I undersökningen mättes 15-åringars kunskaper i tre kärnämnen. Sveriges rankas på en 18:e plats, sämre än både Ungern och USA och långt efter de övriga nordiska länderna. Kunskapsnivån bland 15-åringar är allra högst i Finland, som i Unicefs jämförelse hamnar en bra bit över både Kanada och Nederländerna.

  Läs mer


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Föregående artikelMomsbefria alternativmedicinen!
  Nästa artikelIntervjun med Andrew Wakefield är genomförd i New York
  Börje Peratt (1949-) är en svensk producent, regissör, författare, kompositör och journalist. Karriären inleddes på Sveriges Radio, han kom sedan till Sveriges Television, startade eget bolag och har gjort dokumentärer och TV-serier. Han har också producerat musikal, långfilm och böcker på psykologiska teman.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer