Avslöjande –  Bankerna styrde tillslag mot occupy-rörelsen

2

I denna artikel i “The Guardian” beskriver journalisten och författaren Naomi Wolf hur FBI i samarbete med bankerna och Homeland Security i USA koordinerade ett tillslag mot Occupy-demonstranter. Nyheten är visserligen från 2012, men måste ändå i NewsVoice dokumenteras som ett exempel på hur bankvärlden är högst inblandad i att slå ner på en global folkrörelse vars mål är att befria alla från bankernas skuldnät.

Naomi Wolf, Occupy

Revealed: How the FBI coordinated the crackdown on Occupy

New documents prove what was once dismissed as paranoid fantasy: totally integrated corporate-state repression of dissent.

Text: Naomi Wolf, Saturday 29 December 2012 | The Guardian

“It was more sophisticated than we had imagined: new documents show that the violent crackdown on Occupy last fall – so mystifying at the time – was not just coordinated at the level of the FBI, the Department of Homeland Security, and local police. The crackdown, which involved, as you may recall, violent arrests, group disruption, canister missiles to the skulls of protesters, people held in handcuffs so tight they were injured, people held in bondage till they were forced to wet or soil themselves –was coordinated with the big banks themselves.”

Read more


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
theawakezone
Gäst
29 november 2014 kl 11:11

Varför är man inte ett dugg förvånad av artikeln?

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
16 maj 2013 kl 06:00

Vilka “odlare” av “växande grödor av alla de slag” försöker inte bekämpa “ogräs” vilka de än må vara – även om i längden “bekämpningsmedlen” tar död på så mycket annat?

Vem bryr sig – i ett kort perspektiv – vad som senare blir följden …? Det är “inte min sak” då!