Börje Peratt: EU har kapsejsat

-

OPINION. Jag tror vi inte har sett slutet på denna kantring. I höst har SD kanske nått 15% om andra partier inte vågar ta debatten.

Jag anser EU har kapsejsat och även om det idag “bara” är 30% i EU parlamentet som är öppet mot EU kommer det att försvåra processerna där.

Sedan undrar jag vilka svenska EU-parlamentariker som medverkar till att skydda kinesiska mellanskarven med en fridlysning som gjort att den ökat från 2000 till 250 000 och nu sprider sig alltmer norrut, länsar fiskevatten och skjuter svensk fiskeflotta i sank.

Miljöförstörelse som Naturvårdsverket också skyddar och som ornitologerna applåderar.
I deras propaganda använder man just rasism som svar på att mellanskarven måste kraftfullt reduceras.

Jag tror fiskare är beredda att rösta på vilket parti som helst som tar denna miljökatastrof på allvar och satsar på att göra drastiska åtgärder för att minska den populationen.

Text: Börje Peratt

Börje Peratt
Börje Peratt
Börje Peratt (1949-2021) var en svensk producent, regissör, författare, kompositör och journalist. Karriären inleddes på Sveriges Radio, han kom sedan till Sveriges Television, startade eget bolag och har gjort dokumentärer och TV-serier. Han har också producerat musikaler, långfilm och böcker på psykologiska teman.
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Börje Peratt
Börje Peratt
Börje Peratt (1949-2021) var en svensk producent, regissör, författare, kompositör och journalist. Karriären inleddes på Sveriges Radio, han kom sedan till Sveriges Television, startade eget bolag och har gjort dokumentärer och TV-serier. Han har också producerat musikaler, långfilm och böcker på psykologiska teman.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV