Efterlysning: Vem stal Sverige?

publicerad 17 mars 2015
- Thomas Arvidsson

Thomas-ArvidssonI en debatt om vem som egentligen har makten och styr landet Sverige råkade Thomas Arvidsson slå an en sträng i den svenska folksjälen när han reste sig upp i publiken och sa några ord. Applåderna blev intensiva och ganska långvariga. Det är uppenbarligen många som ställer sig samma fråga, säger Arvidsson, som nedan sammanfattar vad han sa. 

Simpsons SwedenFrågan är nog inte så mycket vem som synbarligen styr Sverige utan i stället vem som äger Sverige. Vårt land är nämligen stulet och det skulle vara intressant att veta vem som är innehavare av Sverige och vad ägarens intentioner är med förvärvet av Sverige.

Bild: Simpsons, Simpsonsworld.com

Ägaren förväntar sig säkerligen någon form av avkastning. En lydig snäll befolkning som alltid följer och lyder de bestämmelser som ägarens fogdar (myndigheterna) utfärdar och snällt utan att protestera arbetar livet ur sig och betalar sin skatt och accepterar en allt sämre samhällsservice, mindre demokrati, mindre inflytande och mindre insyn samt en lojal trohet till de sanningar som ägaren bestämmer att vi skall tro på genom våra styrda och kontrollerade media.

Så, vem har stulit Sverige från svenska folket och varför?

Text: Thomas Arvidsson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Sverige
 • Jag har skrivit och försökt informera hur bankerna inte lånar ut något alls mer än sina egna skulder till kontokunderna och jag har försökt förklara hur penningsystemet (dvs skuldslavsystemet) fungerar på ett maximalt enkelt.

  Det är konkret men jag har förståelse för att andra hellre vill snacka papegojskitsnack utan att egentligen säga något alls. Det är ett personligt val.

  På tal om demokratin har ekonomiprofessor beskrivit hur dagens “demokrati” kom till.Enligt Hudson har i årtusenden det cykliska förloppet varit:

  1) Människorna i samhället skuldförslavas och samhället hamnar i en diktatur styrd av de som äger skuldslavarna

  2)Skuldslavarna har gjort demokratisk revolt och fått skuldsaneringar

  3)Skulder har ansamlats och nya skuldslavar skapats varvid samhället hamnat i punkt 1) igen

  Så finansmakten har alltid strävat efter diktatur medan “pöbeln” strävat efter skuldavskrivningar och demokrati enligt Hudson.

  Men det fanns en brist för finansmakten i att vara för envälde och diktatur. När finansmakten skuldsatte t.ex när en kung dog skulden med kungen. För att överbrygga det problemet började finansmakten stödja demokratin. Då kunde finansmakten skuldlägga en stat istället och göra skulden tidsmässigt obegränsad och göra alla i samhället till skuldslavar genom staten. Hudson skriver:

  This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.”

  Rekommenderar hela artikeln:
  http://www.counterpunch.org/2011/12/02/debt-slavery-%E2%80%93-why-it-destroyed-rome-why-it-will-destroy-us-unless-it%E2%80%99s-stopped/

 • Apropå papegojornas förmåga att härma men inget förstå:_
  Ett mer konkret svar till naiva skrivare här: Det är bara NI och åter ni som är de skyldiga. Genom att ni inte tar ett skvatt ansvar tillåter ni som oansvariga delägare i demokratin att bestämmandet över tillgångarna i stället läggs i otillbörliga händer. En lika dum fråga: Vem äger bankerna? eller Varifrån får bankerna sina pengar? Den som inte klarar att ta ett enda skvatt ansvar får väl då vara lycklig att det arbetande kapitalet förräntar sig i andras händer!
  Vad har du gjort för att ta ansvar och införa direktdemokrati?

 • Ägarfrågan är väl ganska uppenbar? Det är bankerna som äger allt genom att de skapar “pengar” genom att de kan “låna ut” sina egna skulder. Hela världen är satt i skuld till dessa finansiella parasiterna.

  En mer konstruktiv diskussion är väl snarast: Hur stal ägarna Sverige? Hur går det till? Hur fungerar mekaniken?

  Idag består penningmängden till 97% av bankernas skulder till kontoinnehavarna (ditt och mitt kontoinnehav) och endast 3% är kronor (kontanter). Införs det kontantlösa samhället kommer penningmängden till 100% bestå av bankernas skulder till kontoinnehavarna.

  Vill vi att kronan avskaffas som betalmedel? Ska bankerna verkligen få en total skuldavskrivning gentemot kontokunderna? Ska vi ha ett system där bedragare ”lånar ut” sina egna skulder till konton och lurar folk att de lånar kronor av banken? Eller ska bankerna syssla med det de påstår sig göra – låna ut insatta kronor?

  Ska man ändra något måste man veta hur det man vill ändra fungerar så att man kan bygga något bättre. Studera mekaniken kring penningsystemet här, beskriver hur vi använder bankernas skulder som betalmedel och hur kronan trängts ut samt hur bankerna kan skuldförslava allt
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/02/18/hur-storbankernas-skuldslavsystem-mekaniskt-ar-uppbyggt/

 • En ledande frågeställning följd av medlöperiets automatiska påbyggnad i sitt besvarande.

  Preciserad observation bör följas av en kritisk analys före det att någon reaktion sker.
  Frågan: “Vem stal Sverige?” är starkt förenklad och därmed bli frågan direkt felaktigt ställd i demokratisk mening. Eftersom frågan börjar med ett singular “Vem” har frågeställaren valt ut den odemokratiska insinuationen att en enskild person “vem” har bestulit alla övriga och utan att först fråga dem. Återstår alltså de personer som okritiskt tar till sig det påståendet som döljer sig under frågan och därmed kör över de som inte gör det.

  Ett annat frågealternativ skulle kunna vara “Vilka stal Sverige?” Vilka och vad blir också här en ledande fråga eftersom den stulna varan är en hypotetisk illusion och i vilken mening just ordet Sverige kan tolkas in som något ägd av någonting.

  I ett land där “all makt utgår från folket” och där folket i allmänna val har att via val välja sin maktrepresentation kan givetvis ingen utomstående person bestjäla folket om valet går rätt till. Emellertid hindras folket/medborgarna alltjämt att själva utöva sin kontroll över det de med lagens rätt i demokratisk mening äger. Detta sker genom att partier och media har tillskansat sig den övergripande kontrollen över medborgarna i samförstånd med de kommersiella krafter som ännu inte blivit demokratiserade.

  Frågan kan därför omöjligt besvaras då den ansluter till en ordning som ännu existerar. Den dag medborgarna i gemen i större grad kan befria sig från sina kollektivistiska tyglar och börja agera självständigt kritiska och tillsammans på ett ansvarigt demokratiskt vis faller givetvis gamla härskarmanér. Svenska medborgare äger alltjämt sina egna röster och sin nation. Varför inte i stället börja agera och acceptera det?

 • Det gäller att komma ihåg den rätta historian och att placera händelser i nutid. Påminner en hel del om hur den sk potatispesten på Irland fick igång folkförflyttningen till Amerika i mitten av 1800-talet. Detta med tanke på hur den geopolitiska agendan verkar fungera idag. http://www.sott.net/article/293934-Happy-St-Patricks-Day-The-Irish-Holocaust-an-untold-history-lesson En liten kommentar i ”frihandelstider”.
  ‘Free trade’ decreed that no government surplus food – no ‘welfare’ – be given to the starving, in order to leave the market for food undisturbed.

  • Glöm inte den vita slavhandeln.
   http://www.globalresearch.ca/the-irish-slave-trade-the-forgotten-white-slaves/31076
   http://researchnews.osu.edu/archive/whtslav.htm

   Kanske var potatishistorien en ursäkt för att föra över mer “indentured servants” till andra länder? De hade inte råd med resan och skrev kontrakt med någon, i form av arbete under slavliknande former på vanligen 3-7 år, för att ha råd med biljett. De överlevde vanligen inte kontraktstiden.

   Det finns mycket mer, så det är bara att söka….

   • Den parallella historian är redan här med den stora bilden där stater handlas som bolag på börsen och invånarna är den boskap som följer med. Parallellen till slaveriet finns i det fängelseindustriella systemet i USA som man också försökt implementera i EU. Idag skickas inte slavarna till andra kontinenter utan hyrs istället ut lokalt till intresserade företag. Den andra parallellen finns i ”kriget mot terrorismen” som istället för ett allomfattande världskrig blivit ett lågnivåkrig på olika kontinenter och olika länder med statsfinansierade terrorister under samma flagga. Vad som blir den största katastrofen för omedvetna medelvärldsmedborgare i i-länder är om freden bryter ut. De har sin verklighet i smarttelefonens skärm och den blir svårtuggad. Och det har skaparna av detta problem redan räknat ut. Det är lite av ett monopolspel där banken alltid vinner.

 • Vi blir robotiserade. Det råder ingen tvekan. Jag har läst på i ämnet i 7 år. Det är genom miniatyriseringen av bioelektroniken oundvikligt.

  Att landet är stulet, det vet vi. Nu kan man inom ett antal år stjäla människors biologiska medvetande. Det vet alla stormakter. Därför pågår nu de stora hjärnprojekten i världen. The Human Brain Project, Obama Brain Initistive och Global Future 2045. Så här redogjorde FOI det hela på Stockholms Handelskammare. Om någon vill ordna möte i ämnet så är vi nu en grupp människor som har kunskap om vår framtid. Bl a inom http://www.kreaprenör.se

  http://www.bionicgate.com/stockholms-handelskammare-maskin-eller-manniska/

 • Sorry, men svenska folket har ALDRIG ägt sitt land.Vi som andra folk har alltid låtit oss kuvas av någon/några…är det inte kungar, så är det finansfamiljer med hela verktygslådan (riksdagshuset) från rött till blått!!!

  • Är det inte lite enögd syn? Finansfamiljer idag är i politiken ganska betydelselösa, det är inkompetent proletariat som styr. Och i demokratisk ordning är det majoriteten som fortfarande vill ha det så. Det är politisk korrekthet som styr, liktydigt med feghet att tala för sina åsikter, ifall de avviker från de godkända.. Ideologi har blivit viktigare än pengar.

 • Många frågar om apokalypsen är på väg. DN, sveriges farligaste tidning, tror det är ryssen. Men kanske har den redan skett eller åtminstone börjat? Sanningen ligger ju naken framför oss på bordet. Och sanningen är att vi levat i en enda stor lögn länge mha. DN, SvD, SVT mfl. Men nu är ridån faktisk bortdragen och strålkastarna på. Borde vara en tillräcklig stor mängd människor som ser och vill skrida till handling. Och många har gjort det. Realistiska och bra alternativ till tex. pengasystemet, gammelmedia, hälsa etc. finns ju redan. Vad är problemet egentligen? En grupp mörka kostymer? Papperslappar som styr en hel planet? Kejsaren är NAKEN! Ett nationellt upprop borde organiseras och väckas utifrån din fråga. Med tanke på Sveriges, ett av europas sämsta, självförsörjningsgrad, kan det vara ont om tid.

 • Mycket bra fråga Thomas – helt klart att det är stulet! Vi får börja kräva det tillbaka. Det kräver att vi inser vilka metoder de använder när de stjäl från oss i såväl fysisk som psykisk mening.
  Jag förmodar att det geografiska territoriet, kallat Sverige, ägs och opereras av främmande makt och intressen mycket aktivt sedan början av 1900-talet bl a genom Rockefeller foundation. Stiftelsen knöt till sig vetenskapsmän/politiker som bl a Gösta Bagge, Gunnar och Alva Myrdal. De senare hade ett nära samarbete med Dorothy S Thomas med gedigen utbildning för social reformering från LSE, som bildats av det rashygieniska The Fabian society. Dorothy hade också anknytning till FED Reserve, NY. Dorothy förknippas med Thomas-theoremet som handlar om omskapande av verkligheten genom social ingenjörskonst. Om massmedia, politiker och forskare förmedlar något, och talar om det som om det vore verkligt, börjar allmänheten agera utifrån illusionen.

  För att åstadkomma den värld som x vill ha krävs det att de tar makten över folks sinnen genom olika manipulativa metoder. Det är här think-thanks kommer in som krattar marken och sår tankefrön för x långsiktiga mål – helt utanför demokratisk kontroll.

  Ett exempel på en ”ägare/förvaltare” av territoriet Sverige är ”Institute for the Future” som arbetar i Tavistocks anda genom sina mycket långsiktiga projektioner. Här marks t ex s k “”DELPHI PANELS” (which) decide what is normal and what is not, and prepare position papers to “steer” government in the right direction to head off such groups as “people creating civil disorder.”

  Institutet för framtidsstudier är en nationell infiltrationsgren av ”The future institute” som bl a propagerar för en framtida moralisk förbättring av hela befolkningsgrupper genom medicinsk behandling med ritalin.

  http://www.iffs.se/en/seminar/the-future-of-humans-moral-bioenhancement/

   • Här kommer redovisningen http://www.iffs.se/wp-content/uploads/2015/03/%C3%85rsredovisning_2014.webbpdf.pdf

    Notera fotona på framsidan på de forskare, politiker och tjänstemän som deltagit i seminarier/upplärning vid iffs under 2014.

    Ju mer man läser om makarna Myrdal agerande och kontakter/infiltrationer med individer, nätverk och organisationer bl a Carnegie, desto solkigare blir deras livsverk. Alva hade t ex omfattande korrespondens med Julian Huxley, eugeniker, transhumanist och 1a direktören för Unesco. Makarna Myrdal sålde Sverige till x och agerade för folkhemmets urartning och kollaps.
    http://www.arbark.se/pdf_wrd/vik13.pdf

    Polemik mellan Gunnar Myrdals radikala, rationella och vetenskapliga drivkrafter i motsats till Gösta Bagges eftertänksamma och andligt inspirerade ideologi. Bagge var med all rätta misstänksam mot företrädare för rationalistiskt tänkande.
    http://nationalekonomi.se/filer/pdf/22-1-bc.pdf

    • Till sign Birgitta: Stort beröm för dina gedigna kunskaper om sverigesabotörerna makarna Myrdal! Jag har i många årtionden skaffat info ang deras uppgift att med social ingenjörskonst omvandla Sverige till en totalitär stat utan att skapa de kravaller och strider som kännetecknade frimurarnas projekt med Sovjetunionen.
     Makarna Myrdals “bibel” i detta arbete var den franske filosofen Gustave le Bons bok “Massans Psykologi” (som f ö var populär bland makthavare under mellankrigstiden, t ex Joseph Göbbels). Makarna Myrdal tillbringade krigsåren i USA med förberedelse för sin livsuppgift att omforma Sverige till ett experimentland för den kommande feodala globala världsordningen – ett gammalt frimurarmål. Gunnar M var en inflytelserik frimurare.
     Det skulle vara intressant att utbyta information med dig.

     • Jan-Ola: Jämfört med dina mångåriga studier måste mina kunskaper om makarna Myrdal betecknas som rudimentära. Vid sidan av Le Bon är Elias Canettis bok Massa och Makt värd att nämnas då båda diskuterar gruppsykologiska processer och kan därför funka som handböcker för makthavare. Sådana kunskaper är värdefulla för makthavare som verkar för att Unescos mål om en singulär (totalitär) världskultur ska uppnås.

      Makt och –utövning är intressant. Följer därför kvinnosakskvinnor/feministers (o)gärningar bl a kvinnliga folkpartister som främjat ”saken” och verkat för kvinnlig emancipation, familjens upplösning m m. Flera av dem har rekryterats till höga positioner inom överstatliga institutioner och organisationer. En av dessa är Hanna Rydh, Sveriges 1:a kvinnliga arkeolog, riksdagsledamot och liksom Alva Myrdal, en ytterst hängiven reformteknokrat. Hanna samarbetade med Alva och båda var bl a medlemmar i Zonta International Foundation med kopplingar till bl a FN och Unicef. En nutida “sakverkare” är bl a Birgitta Ohlsson.

      Unesco använder utbildning och kultur för att uppnå sina mål om singularitet. Fyra Unesco-professorer har utsetts i landet, vilka ska främja globalisternas nationella reformarbete. Identitet och traditioner är centrala delar inom arkeologi som därför använts för politiskt reformarbete bl a i Nazityskland. Arkeologi är i ropet igen och får mycket stora och politiskt styrda forskningsbidrag från EU för att främja integrationsmål genom omtolkning av de arkeologiska samlingarna. Ett resultat är att bronsåldern, som av politiker betraktas som EU:s födelse, håller på att militariseras och betecknar numera en period förhärskad av krig, handel och migration. Det nya aggressiva paradigmet sopar ut tidigare tolkningar av hällristningar som förknippats med jordbruk och kultfester till fruktbarhetens befrämjande. Kulturen inkorporeras i det militärindustriella komplexet så att de talar och verkar i endräkt. Krig och eländes elände normaliseras.

      Staten ser inte bjälken i sitt eget öga utan förlägger våldsbejakandet i grupper som pekar på orättvisor eller förtryck: http://www.dn.se/debatt/civil-olydnad-inte-lika-med-valdsbejakande-extremism-1/

  • Tack Birgitta för din enligt min mening initierade kommentar. Liknande frågor reser vi även på FB-sidan Nationell Vänster. Avskräcks inte för den nationella kontexten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *