VoF infiltrerar media och skrämmer lokalarrangörer

4
509

Skeptiker VoF TshirtREPLIK. Läkaren Mats Reimer skriver i en debattarrikel på SVT Opinion att skattepengar inte ska användas till desinformation som skapar fler personer med elfobi. Mats Reimers utspel är bara ett i raden av senaste tidens angrepp utförda av personer som lierar sig med VoF:s saneringsaktivitet.

Textsammandrag av originalartikel på Vetenskap-folkbildning.nu

Denna gång handlar det om att skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) inte vill att riksdagsledamöter ska informeras om riskerna med bla WiFi-strålning.

Mona Nilsson konstaterar att föreningen Vetenskap och Folkbildning varit särskilt aktiv på sin Facebook-sida senaste tiden i och med att Nilsson snart ska hålla föredrag i Riksdagen.

Samtal rings och mail skickas av ”voffare” till lokalsamordnare. Dessa varnas för att ta in föredragshållare som VoF ogillar.

Mona Nilsson och andra menar att VoF även direkt påverkar journalister. VoF har i själva verket öppet diskuterat sedan 00-talet på sitt webbforum hur de ska påverka medierna. Det handlar om 10-15 års planering och aktiv påverkan.

Mats Reimer försökte för två år sedan stoppa ett stort internationellt symposium inom alternativmedicin genom att skrämma upp ett svenskt universitet som erbjudit lokal för evenemanget. Försöket lyckades inte, men det krävdes inblandning av en advokat för att hindra Reimers försök.

Nyckelpersoner som Mona Nilsson pekas ut, hängs ut och associeras medvetet negativt. Föreningsmedlemmar och associerade personer som delar VoF:s målsättningar försöker aktivt stoppa evenemang och hoppas även att nyckelpersonerna till och med ska ”utrensas av sina egna”.

Läs hela repliken


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ivan Björn
Ivan Björn(@ivan)
16 april 2015 kl 20:18

M.a.o. Inkvisitionen i modern tappning

Perra J
Gäst
17 april 2015 kl 08:56

VoF försöker inte promota ett “sunt vetenskapligt samhälle”, utan de vill LÄGGA BESLAG PÅ vetenskapen, ta kontroll över den, för att framhålla sig själva som dess garanter. Det här tricket är urgammalt – att sätta upp sig själv i en position mellan folket och en “högre instans av sanning”. Majoriteten av folket bara lyder auktoritet utan att ifrågasätta.
VoF kan på detta vis skaffa sig en oerhörd makt, som inte kan ifrågasättas. Inte ens av regeringar. Det är detta allt handlar om.
@Ivan Björn: Precis! En modern inkvisition – den kan komma att bli minst lika fruktansvärd som sin föregångare, om inte en tillräckligt stor del av folket genomskådar detta trick.

Sofia
Gäst
17 april 2015 kl 09:36

Klokt sagt om yttrandefrihet av Annika Borg:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1165&date=2014-12-13

Sofia
Gäst
17 april 2015 kl 15:00

Komplement till min föregående kommentar:
Annika Borg 10 dec 2014