Johan Erhenberg (ETC): Tesla och mordet på elbranschen

publicerad 11 maj 2015
- av NewsVoice

Solceller - Foto: Egenel

Johan Ehrenberg - Foto: ETC.seJag lovar, snart kommer en förvirrad minister föreslå straffskatt på batterier för att skydda elnätet.

Text: Johan Ehrenberg | Foto: ETC.se och Egenel

Det är alltid lika märkligt att se när en hel bransch mördar sig själv. Jag har jobbat med solel i åtta år nu och jag minns mitt första stora föredrag för energimakten (det var på Energimyndighetens stora mässa) där jag sa att om branschen inte lyssnar nu och ändrar sin syn på medborgarna och klimatfrågan så kommer de bli omsprungna av en teknisk utveckling där människor gör sin egen el och där man ”klipper sladden” till elbolagen när de inte skärper sig.

”Hö hö”, svarade de där männen och fortsatte prata om kärnkraft och om ett elnät som kan bli dyrare och dyrare eftersom ”folk har inget val”. Alla måste ha el. Storbolagen levererar. Det fanns inget att oroa sig för.

Sickna kortsynta teknikfientliga jäklar.

Läs mer på ETC