Johan Erhenberg (ETC): Tesla och mordet på elbranschen

4

Solceller - Foto: Egenel

Johan Ehrenberg - Foto: ETC.seJag lovar, snart kommer en förvirrad minister föreslå straffskatt på batterier för att skydda elnätet.

Text: Johan Ehrenberg | Foto: ETC.se och Egenel

Det är alltid lika märkligt att se när en hel bransch mördar sig själv. Jag har jobbat med solel i åtta år nu och jag minns mitt första stora föredrag för energimakten (det var på Energimyndighetens stora mässa) där jag sa att om branschen inte lyssnar nu och ändrar sin syn på medborgarna och klimatfrågan så kommer de bli omsprungna av en teknisk utveckling där människor gör sin egen el och där man ”klipper sladden” till elbolagen när de inte skärper sig.

”Hö hö”, svarade de där männen och fortsatte prata om kärnkraft och om ett elnät som kan bli dyrare och dyrare eftersom ”folk har inget val”. Alla måste ha el. Storbolagen levererar. Det fanns inget att oroa sig för.

Sickna kortsynta teknikfientliga jäklar.

Läs mer på ETC

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
castoropollux
Gäst
12 maj 2015 kl 11:27

Tänk vad det trixades för att hålla ett antal kärnkraftverk stängda och på det sättet trissa upp priserna.. De senaste nedläggningarna är alltså bara svaret att vill man (hålla priserna uppe) så kan man alltid hota med arbetslöshet också.. Kärnkraftens inverkan på dess ägare och brukare är ju att den gjort skurkar av dem allihop..

Energikriget i Europa mot Öst får kosta vad det vill. Det gör ju redan kriget om oljan. Av inga andra skäl än hålla priset uppe..

Erik
Erik
Gäst
12 maj 2015 kl 07:38

Vi kör solceller från ETC. 2500 W. Det finns mycket att säga om ETC, men är ganska nöjd trots allt .

JohnA
JohnA
Gäst
11 maj 2015 kl 19:35

Man får väl i så fall se till att i framtiden passa på att gratis smygladda sina medhavda batterier på sin arbetsplats i stället för där hemma. Man kan ju hoppas ens arbetsplats då är en myndighet, så att staten biter sig själv i rumpan.

castoropollux
Gäst
11 maj 2015 kl 14:30

Det sas att alliansen arbetade på att förbjuda allmänheten att lagra energi. Dvs ladda batterier osv. Spegel spegel på väggen där, säg vem som mest anstruken av elbranschens krav på monopol är.