Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

CIA:s grymma experiment på människor under det första kalla kriget mot Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Denna amerikanska dokumentär avhandlar grymma experiment utförda av CIA på människor under det första kalla kriget. Syftet var att bekämpa kommunismen och Sovjetunions inflytande. Filmen visar att CIA är villig att gå extremt långt för att skapa “säkerhet” och utrota oönskade politiska ideologier. En drivkraft tycks vara paranoia.

  • Filmen tar upp exempel på hur svarta drogberoende interner fick inta LSD mot belöningen att senare få heroin.
  • Ovetande utländska diplomater intog droger med syftet att se om de enklare kunde rekryteras.
  • Amerikanska soldater lurades att exponeras för dödliga doser av kemiska stridsmedel.
  • CIA testade elchocksbehandlingar på mentalpatienter.
  • Hela staden New York utsattes för biologiska bakterietester.
  • CIA försökte genom sinneskontrollteknik skapa “manchurian candidates” mänskliga robotar som skulle utföra lönnmord på beställning.

Involverade personer som försökte avvika från arbetet eller avslöja CIA:s experiment mördades, eller som i fallet Frank Olsen, drevs till självmord.

Andra länder i världen har genomfört liknande omänskliga och oetiska experiment på medborgare, mentalpatienter, fängelseinterner och militär personal.

Läs mer

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq