Internet of Things (IoT) revolutionerar våra liv men människan måste få förbli människa

0

Sociala medier - Crestock

FÖRETAGANDE. Företag som inte anpassar sig efter en allt mer teknikintensiv och digitaliserat livsstil i samhället riskerar att tappa marknad. Affärsmodeller och organisation måste förändras. Tekniken har redan minskat vår empatiska förmåga, varnar psykologer eftersom utvecklingen är snabbare än vår mentala förmåga till anpassning. Det skriver förändringsledningskonsulten Sture Johansson.

Både människan och företagen måste klara av dessa förändringar. En framgångsfaktorer blir därför att få människan att fungera som människa i en digital värld.

Verksamheter som inte redan nu börjat förändra affärsmodell, organisation och processer riskerar att tappa i konkurrenskraft. För det går fort nu, mycket fort. Redan 2020 prognostiserar John Greenough och Jonathan Camhi i Business Insider att det kommer att finnas 24 miljarder IoT enheter.

Vad utvecklingen sedan gör med vårt sociala beteenden vet vi inte så mycket om. Men tänkvärt är att psykologiprofessorn Sherry Turkle menar att studenters förmåga till empati minskat med 40 procent de senaste 20 åren. Detta som en direkt konsekvens av att vi allt mer kommunicerar digitalt via mobila och fasta enheter. Vi har blivit mer kommunikativa, men samtidigt ytligare. En slutsats kan vara att den tekniska utvecklingen är avsevärt snabbare än vår mentala och fysiska förmåga till anpassning.

Läs hela artikeln

Text: Sture Johansson, förändringsledningskonsult på Hamrin & Partners


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelSälj allt – 2016 kan bli värre än finanskrisen 2008 – Royal Bank of Scotland
Nästa artikelRyska RT intervjuade Jan Eliasson vice generalsekreterare för FN om FN:s kapacitet
NewsVoice publicerar artiklar för dig som är intresserad av företagande, ekonomi och investeringar. Du kanske driver eget företag och vill förbättra din marknadsföring. Vissa artiklar i kategorierna: Företagande, Ekonomi, Teknik, Livsstil och Underhållning kan innehålla reklamlänkar. Artiklarna kan skrivas av externa skribenter.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer