Tegamic Music hjälper artister och låtskrivare in på den amerikanska marknaden

publicerad 19 januari 2016
- Extern skribent

Sponsrat innehåll.
Tegamic Music i Milkstudios - Foto: Mikael Hellström

Tegamic Music har nyligen installerat sig i lokalerna på Milkstudios i Norrköping där man samarbetar med ett ganska unikt koncept här i Sverige. Ägaren Magnus Jonsson som har arbetat med mängder av olika artister inom blandade genrér är beredd att hjälpa artister som sökt eller blivit antagna via en av de öppna kanalerna på Tegamic Music.

Text: Företagaren | Bild: Videofilmaren Mikael Hellström besökte Milkstudios och Tegamic Music i Norrköping

Företaget arbetar med att annonsera musikmöjligheter via branschkanaler i USA och Skandiavien

Liknande tjänster återfinns oftast i USA och är inte så vanliga här, förklarar Peter Billeqvist. Tegamic Music verkar även som oberoende A&R för flera bolag. Det betyder att om man söker en öppen annons och inte blir antagen, så finns det stor möjlighet att man kopplas samman till en annan möjlighet som bättre passar materialet.

Möjligheter finns inom TV, reklam, webcast, restauranger, affärer, dataspelsbolag, film, radio och olika kommersiella skivbolag.

“Tjänsten fungerar som musicxray.com där låtskrivare och artister för en låg summa kan ansöka via annonser till möjligheter som Craig har ordnat med bolag i USA. Tex kan vi ha en annons till en reklamfilm där man erbjuder ett fast belopp till uttagen låt eller framtida royalties.”

Milkstudios kan stoltsera med en riktigt stor studio som klarar av att inbringa en hel symfonieorkester.

Just nu diskuteras ett bolagsbildande tillsammans med ett större bolag i Stockholm. Peter och Craig vill inte gå in på några detaljer men berättar att dom har en ganska tydlig plan för hur man vill marknadsföra konceptet och att detta företag redan har en stabil grund att luta sig mot.

Craig Berndt talar med både svenska och utländska låtskrivare som har frågor om annonser och den tävling som man bedriver i samarbete med Talentarmy Music i New York (TBAIMS). Craig berättar att han ursprungligen kommer ifrån Kalifornien och flyttade till Sverige pga kärleken.

Starfinder-tävlingen har ännu inte startat och är försenat pga att startdatum ännu inte presenterats i New York. Tävlingen kallas Starfinder och innebär att låtskrivare får skicka in videos där man framför sin musik inför en kommande omröstning.

Vinnaren får chansen att uppträda live inför branschfolk i New York med efterföljande middag och mingel. Det händer verkligen mycket spännande i musikbranschen här i Sverige.

Tegamic Music på YouTube


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *