Norge kan stänga gränsen om Sverige drabbas av systemkollaps pga flyktingströmmen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 mars 2016
- NewsVoice redaktion
Erna Solberg - Foto: Berlingske

Erna Solberg - Foto: Berlingske

Den norska statsministern Erna Solberg vill kunna avvisa asylsökande vid gränsen till Sverige om Sverige inte klarar av att ta hand om flyktingströmmen. Vänstern i Danmark bearbetar ett liknande förslag. Det skriver norska tidningen Berlingske. ”Vi är redo för det värsta”, säger Solberg.

Erna Solberg har presenterat ett nytt lagförslag som innebär att Norge kan säga upp Genèvekonventionen vid en eventuell svensk systemkollaps. Den norska gränsen stängs och flyktingar från Sverige, inklusive svenskar avvisas utan möjlighet att kunna söka asyl. Norge vill därmed kunna avsäga sig landets plikt gentemot internationella konventioner, uppger danska b.dk.

Den norske regeringen har fått sträng kritik för förslaget tex från Advokatföreningen i Norge.

“Det är en force majeure-lagstiftning som vi kommer att ha i beredskap i händelse av att allt bryter samman och flyktingströmmen bara fortsätta att komma och når Norge eftersom vi är högst upp i Europa. Norge blir slutdestinationen, eller hur? Vi måste vidta vissa åtgärder för att förbereda oss inför de värsta av scenarier”, säger Solberg i en intervju för Berlingske.

Text: NewsVoice

Källa: Norge vil bryde folkeretten og afvise flygtninge i krisetilfælde

ArcanumSkolan 2024

Relaterat

Berlingske: Norge vid ett vägskäl

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @ruben
  För att bemöta någon sakligt såsom “ledande skribent”, “andlig ledare” eller “ledande politiker” måste man först se till att verkligen kunna leda. För att kunna leda andra väl måste man först kunna leda sig själv. För att kunna leda sig själv måste man höja sin medvetandenivå till en nivå där verkligt ledarskap blir möjligt. Meditation är vägen till ökat medvetande.

 • Ska vårat etablissemang dra rasist kortet nu när norska politiker inte vill se sitt land förfalla likt Sverige.

  Dom är tragikomiska i sverige

 • Det är nog ganska klokt att förbereda.
  Här en talande konsekvens för en av Svenska yrkeskårerna, som inte får det stöd dom förtjänar. http://www.aftonbladet.se/debatt/article22408848.ab
  Man läser om skottlossning på öppna platser varje dag, bilbränder och upplopp i förorter med stenkastning mot utryckande personal varje vecka.
  Man vägrar ta ned de skimrande drömfiltret innan man rapporterar till de Svenska gräsrötterna ( pöbeln ), som stor del av tidningar och riksdagens politiker tycks ogilla mest. Det mest allvarliga är att muslimerna har heliga skrifter som på många sätt uppmanar till brott mot västlig demokrati.
  En föreläsare som läst och förstått det makabra vet vad hon talar om och har ett budskap, som bör bemötas sakligt av ledande skribenter, andliga ledare och politiker.
  https://www.youtube.com/watch?v=8o9HPOZTGL8

 • Vi brukade som barn skämta genom Norgehistorier. Nu ter sig Sverige vara likt en så dålig norgehistoria att norrmännen planerar att stänga gränserna. Jag förstår dem även om det är tragiskt.
  Att det även gäller svenskar betyder sannolikt att de tror att svenskarna kommer fly Sverige snart…eller kanske redan börjat göra det?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *