Polis och militär simulerar terroristattacker i Göteborg 31 mars 2016 [falskt?]

publicerad 30 mars 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Terrorism - Crestock.com
terrorist-Crestock
Terrorism – Crestock.com

NewsVoice har fått in knapphändiga uppgifter om att svensk polis och militär i samarbete ska utföra en antiterroristövning på flera ställen i Göteborg på förmiddagen den 31 mars. Enligt ett mail ska det ske en skolskjutning med figuranter som ska agera skolelever och flera poliser ska skjutas i foajén på Göteborgs universitet.

Relaterat

Övningen påstås vara är en slutövning i akutsjukvård som ingår i en 15-poängs högskoleutbildning som utförs av polismyndighetens kompetenscentrum i samverkan med Försvarsmakten och Göteborgs Universitet.

Scenariot består i att en skolföreställning med 150 figuranter, som spelar elever, överfalls av terrorister med automatvapen. Det kommer att skjutas lösa skott varpå polisen larmas som sedan konfronterar gärningsmännen. Insatspoliser kommer att skottskadas. Insatsstyrkan sägs samtidigt vara sjukvårdsutbildad och den kommer att ta hand om de skadade.

Det kommer samtidigt att ske skjutningar även på andra platser i Göteborg.

Transporter går till Sahlgrenska och från Operan deltar även personal i övningen

NewsVoice reserverar sig för att denna information kan vara falsk. Om händelsen är riktig uppges källa [Uppdatering: Ole Dammegård] till denna information.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice