Terror/bombhot idag 31 mars mot Landvetter flygplats – Göteborg

publicerad 31 mars 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Terrorism - Crestock.com

Landvetter flygplats utanför Göteborg utsattes idag den 31 mars för ett bombhot. Hotet bedömdes som allvarligt. Föremål som hittats undersöks av bombgruppen. Expressen skriver att personalen på Landvetter har en förhöjd vaksamhet och polis finns på plats för en ökad synlighet.

“Strax efter lunch påträffades ett par plastpåsar som verkade misstänkta. De fanns i inrikeshallen och en del av inrikeshallen på Landvetter är därför avspärrad nu.”

RT terrorhot Landvetter 2016Russia Today (RT) speglar händelseutbecklingen baserat på information från svenska medier:

“We are in place for a possible bomb threat. Police have asked for our help and we are in place for this reason, ” said Matilda Gustafsson, chief of staff at the emergency services in Greater Gothenburg, as quoted by Aftonbladet. / RT, “Terror Threat: Bomb alert at Sweden’s second-largest airport…”

Flygplatschefen är föregen om detaljerna uppger Expressen.

Sammanträffande?

I går kväll publicerade NewsVoice en artikel “Polis och militär simulerar terroristattacker i Göteborg 31 mars 2016” om att Göteborgs Universitet idag skulle vara föremål för en större antiterrorövning där både svensk polis och militär skulle samarbeta. [Uppdatering: uppgifter från Ole Dammegård]

Ulrika Lundin på Göteborgs Universitets pressavdelning uppger idag för NewsVoice att de inte har kännedom om någon sådan övning. Ingen övning har genomförts meddelar Lundin efter att ringt runt till fyra personer.

I de uppgifter NewsVoice fick in skulle även andra simulerade våldshändelser ske i Göteborg idag torsdag förmiddag.

NewsVoice publicerade artikeln med en tydlig reservation att informationen kan vara oriktig. Däremot skedde alltså ett bombhot mot Landvetter. NewsVoice försöker få tag på källan om den påstådda antiterrorövningen på Göteborgs Universitet.

Se även: “Bombgruppen på Landvetter efter hot” – Live-sändning i Expressen

Relaterat

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • I sammanhanget med integration kan ett engelskt ord vara användbart (har aldrig sett det i svensk text) “Affinitet” med Webster´s definition t.ex. (inte svensk ordbok). Det betecknar ett avstånd baserat på kommunikation mellan “själar”. Vänlig/intressant kommunikation, kort avstånd; kommunikation med kulor och krut, så stort avstånd som möjligt.
  Ex. har man en selotisk religiös gaphals i båtklubben kanske man t.o.m. lämnar klubben. Spelar man samma musik på puben blir man kvar där.
  Om ens skolor och bilar brinner, flickor blir våldtagna, ägodelar försvinner, trafikregler blir individuella etc. så blir avståndet rätt stort.

 • # Ale
  Om man tänker sig mänskligheten indelad i grupperingar såsom individen, familjen, arbetsgruppen och människan som organism ser man olikheter. Jag såg detta i jobbet före 90-talet. Kineser, japaner, amerikaner, nordeuropéer, sydeuropéer, (som jag har mött) fungerade ganska olika som individer i och som grupper. Nordeuropéer utmärkte sig med att de var lättsamma och självgående och kunde att utföra instruktioner utan att behöva ledning i allt av en förman. Här kan vår svaghet ligga i att vi följer instruktioner med ryggmärgsreflex i avsikt att hålla gruppen samlad. Och denna reflex kanske kan kidnappas och då träder etikinstinkten in och ser att detta är inte i gruppens intresse och där har vi inget agerande intränat för att hantera situationen med passivitet som följd.. fransmän tippar gödsel framför parlamentet, ryssar slår en på truten, kineser är enormt hierarkiska etc..
  En ovetenskaplig personlig observation.

 • Ställ frågan: Vad håller storebror i väst på med? Destabilisering av EU för att ta över allt resten som har värde? För att därefter kunna styra alla små EU-länders “BY-politiker” …!!! NWO förståss!

  Vi är ju sedan länge helt styrda av myndighetspersoner här hemma, vilka inte bryr sig om att följa vare sig svensk lagstiftning, eller EU-domstolens alla domar gällande våra rättigheter …

  Försäkringskassans generaldirektör, som blev rikspolischef trots korruption hos myndigheten, visar liksom vägen framåt … samt alla klara brott mot EU-domstolens domar ….

  Vad allt skulle inte visa sig hos alla andra myndigheter , vilket ännu inte blivit avslöjat …. Hållhakar och armkrokar styr nog de allra flesta relationer …nu och framöver … Precis som vanligt … via både Gammaldags eller modern Terror-balans …

  Lagarna skall vi övriga givetvis tvingas följa vid hot om vite eller indrivning …

  Hur Trumpna blir vi framöver när han TRUMP tar över i USA, eller är det han som blir TRUMPen när lilla Hillary kanske tar över … Hennes Bill är nog inte vilken Btlly Boy som helst …

  Lille Putin har nog inte mycket att säga till om, även om hans attackplan och stridsvagnar tycks ha nyare och bättre teknologiska innovationer än vad USA i dagsläget kan erbjuda generellt sett …

 • Mja… Vad som behövs som motpol mot NWO är att vi som folk inte hamnar i ett vänteläge och bara accepterar och accepterar (steg för steg) alla inskränkningar och förändringar i samhället som vi alla i grunden inte gillar. Därför ser jag politikernas rädsla inför alla nya migranter som ett intressant fenomen.

  Varför har inte politiker samma rädsla för oss frustrerade svenskar? Nu försöker man ordna tiotusentals och åter tiotusentals nya lågavlönade jobb åt nyanlända migranter? Varför då? Varför har man inte politikerna/samhället redan fixat detta för de svenskar som redan är långtidsarbetslösa? Denna rädsla inför alla nyanlända, som i grunden kräver och vill samma sak som oss, finner jag intressant. Vägar de nyanlända att bli “svenskar” kommer det att göra uppror mot samhällsförändringar de inte gillar. Men nu kommer frågan: Varför gör vi svenskar inte det?

 • Kan det vara så att hela denna migrantcirkus egentligen är en false flag op? Det börjar likna twin tower sagan i slow motion!. Målet med det hela är som vanligt söndra och härska. Man pushar in en massa nyttiga fårskallar och sedan kommer stridsropen från köpta huliganer a la Maidan.
  Tänk om alla dessa som lever på bidrag i alla former och om de helt plötsligt blir förvägrade dessa bidrag. Vad skall de göra? Någon kommer att stå vid sidan och vara väldigt nöjd med själv. Sedan allt ligger i ruiner är det bara att gå in och ta hand om bytet vad det nu är. Förmodligen geografiskt land.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *