Terror/bombhot idag 31 mars mot Landvetter flygplats – Göteborg

publicerad 31 mars 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Terrorism - Crestock.com

Landvetter flygplats utanför Göteborg utsattes idag den 31 mars för ett bombhot. Hotet bedömdes som allvarligt. Föremål som hittats undersöks av bombgruppen. Expressen skriver att personalen på Landvetter har en förhöjd vaksamhet och polis finns på plats för en ökad synlighet.

"Strax efter lunch påträffades ett par plastpåsar som verkade misstänkta. De fanns i inrikeshallen och en del av inrikeshallen på Landvetter är därför avspärrad nu."

RT terrorhot Landvetter 2016Russia Today (RT) speglar händelseutbecklingen baserat på information från svenska medier:

"We are in place for a possible bomb threat. Police have asked for our help and we are in place for this reason, " said Matilda Gustafsson, chief of staff at the emergency services in Greater Gothenburg, as quoted by Aftonbladet. / RT, "Terror Threat: Bomb alert at Sweden's second-largest airport..."

Flygplatschefen är föregen om detaljerna uppger Expressen.

Sammanträffande?

I går kväll publicerade NewsVoice en artikel "Polis och militär simulerar terroristattacker i Göteborg 31 mars 2016" om att Göteborgs Universitet idag skulle vara föremål för en större antiterrorövning där både svensk polis och militär skulle samarbeta. [Uppdatering: uppgifter från Ole Dammegård]

Ulrika Lundin på Göteborgs Universitets pressavdelning uppger idag för NewsVoice att de inte har kännedom om någon sådan övning. Ingen övning har genomförts meddelar Lundin efter att ringt runt till fyra personer.

I de uppgifter NewsVoice fick in skulle även andra simulerade våldshändelser ske i Göteborg idag torsdag förmiddag.

NewsVoice publicerade artikeln med en tydlig reservation att informationen kan vara oriktig. Däremot skedde alltså ett bombhot mot Landvetter. NewsVoice försöker få tag på källan om den påstådda antiterrorövningen på Göteborgs Universitet.

Se även: "Bombgruppen på Landvetter efter hot" - Live-sändning i Expressen

Relaterat

Text: NewsVoice