Varning igen för Bolagsupplysningen – Datainspektionen polisanmäler nu även ogiltigt inkassobolag

publicerad 1 juli 2016
- Extern skribent
Bolagsupplysningens blankett 2016

Bolagsupplysningens blankett 2016Blufföretaget Bolagsupplysningen som utger sig för att vara en myndighet av typen Bolagsverket och som har en logga som är snarlik Försäkringskassans fortsätter att lura företagare i Sverige.

Ägarbolaget bakom Bolagsupplysningen är estniskt och det använder sig av ett falskt inkassobolag vid namnet ESB Inkasso. Till höger i bild finns den myndighetsliknande blankett som Bolagsupplysningen använder för att lura sina kunder. Skrivs den på och skickas in kommer en faktura på 4000-5000 kr.

På Svensk Handel finns idag följande kommentar postad:

“Datainspektionen har tagit emot klagomål på det estniska bolaget Law Office Storm & Mets Ou. Datainspektionens bedömning är att bolaget behöver tillstånd för att bedriva inkassoverksamhet i Sverige, vilket det saknar. Därför polisanmäler Datainspektionen nu bolaget. Hoppas att den pågående granskningen av ESB Inkasso Ou slutar på samma sätt.”

Rekommendationen är att bestrida fakturor från Bolagsupplysningen eller inkassobolaget samt vägra betala några fakturor. Anmäl även “Bolagsupplysningen Oû” till Svensk Handel som sedan tidigare fört upp det på en svart lista.

Läs mer om Bolagsupplysningen på Svensk Handel

ArcanumSkolan 2024

Text: Företagaren

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq