Följande text är ett utdrag från Lars Berns artikel “Oligarkerna mot folken – det nya kalla kriget”. Bern skriver att hela hans uppväxt präglades av det kalla kriget mellan västvärlden och Sovjet och att allmänheten måste inse att det nya kalla kriget egentligen inte handlar om en kamp mellan Öst och Väst utan om en kamp mellan de rikaste finansfamiljerna i världen och även mot allmänheten.

Text: Lars Bern | Bild: Gary D. Cohn the President and COO of Goldman Sachs – Foto: Wikimedia

Förklaringen till dagens massiva antiryska propaganda med rötter i den angloamerikanska oligarkin som papegojas av svenska MSM och nästan hela det svenska politiska etablissemanget, måste m.a.o. ha en helt annan förklaring än ett reellt militärt hot. Vad det verkligen handlar om är att Ryssland (med stöd av Kina och Indien) effektivt har ställt sig i vägen för den styrande angloamerikanska oligarkins planer på sin globala världsordning.


Planen är att oligarkernas hegemoni skall säkras genom att deras globala företag och banker skall ges en dominerande maktposition.


Frontfiguren i denna kampanj är den hyperrika amerikanska oligarken och Bilderbergaren George Soros vars agerande nyligen har blottlagts av en omfattande mejlkonversation som blivit publicerad. Nationalstater med demokratiskt valda parlament skall brytas ner för att skapa en gränslös värld där företag och banker kan röra sig helt fritt utan att störas av demokratiskt folkligt inflytande och andra nationella beslut.

Det är bl.a. detta som oligarkernas två stora handelsavtal TTIP och TPP handlar om. Det är även det som USA:s illegitima korståg mot en rad självständiga stater i Mellanöstern handlar om.

28 pages saudi connection WTC 911 GuardianDetta motiverades med det kraftigt ifrågasatta terrorattentatet mot WTC i New York för jämt 15 år sedan.


Mycket starka indicier tyder på att attentatet var en iscensatt false flag i maskopi med Saudiarabien för att skapa ett alibi för USA:s anfallskrig mot en rad stater.


Läs mer: The Declassified 28 Pages

Alla vet vi vilket elände detta skapat och hur det inte bara destabiliserar Mellanöstern utan även hela Västeuropa.

Oligarkernas världsordning kan inte genomföras utan att man lyckas störta Putins nationalistiska ryska regimen, så planen har varit att underminera hans ställning. En världsregim som inte förfogar över Rysslands enorma naturrikedomar är helt enkelt inte möjlig.

Den iscensatta CIA-kuppen i Kiev skall ses mot denna bakgrund och de senare införda ekonomiska sanktionerna mot Ryssland. Även det klumpiga försöket att störta Erdogans regim i NATO-landet Turkiet skall ses i detta sammanhang. Av allt att döma har planen misslyckats, den illegitima Kiev-regimen är på väg att tappa kontrollen över det genomkorrumperade Ukaraina och Putins ställning i Ryssland har snarast stärkts.

Sanktionerna mot Ryssland slår hårdare mot ett antal västländer än mot Ryssland, flera ledare i Europa är beredda att acceptera den fräcka ryska annekteringen av Krim och Erdogan är på väg att byta sida genom att alliera sig med Ryssland. I Mellanöstern har ryssarnas militära ingripande till stöd för den legitima regimen i Syrien satt stopp för oligarkernas planer där.

Det faktum att lilla Sverige mer än något annat land i Europa har valt att helt sluta upp bakom de amerikanska oligarkerna och deras hatpropaganda mot Ryssland är ett mysterium för mig.


Det har gått så långt att den svenska ÖB:n Bydén går öppet ut med pekpinnar till svenska folket om att de bara skall hämta sin information och sina nyheter från av etablissemanget kontrollerade MSM och Public Service där hatpropagandan dagligen matas ut.


Den antiryska opinionen inom det svenska etablissemanget är långt starkare idag än under det förra kalla kriget. Det är ju inte USA man tar parti för, utan det är total kapitulation inför den hyperrika amerikanska oligarki som nu har makten i USA och som äger genomkorrumperade politiker som Hillary Clinton, Barack Obama, Al Gore m.fl..

Inom det svenska etablissemanget är presidentkandidaten Donald Trump lika hatad som Putin. Det är ganska konsekvent, om man är helt såld på raserandet av nationalstaten Sverige till förmån för en global gränslös värld där oligarkernas företag och banker ges all reell makt.

Det nya kalla kriget handlar inte som många tror om en motsättning mellan öst och väst som tidigare. Dagens kalla krig är en maktkamp som rasar mellan världens rikaste av de rika (varav över 50% finns i USA) med sina globala banker och megaföretag och vanligt folk som vill ha kvar sitt nationella självbestämmande och sitt folkstyre.

Det handlar i slutändan om folket mot de rikaste av de rika.

Text: Lars Bern

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torulf
Torulf
Gäst
23 september 2016 kl 00:41

@Per Nordgren Larsen

Har du internet-privilegier på någon sorts institution?

Ulf Lagerström
Gäst
13 september 2016 kl 18:05

Lättförståelig och klockren analys om det det nya kalla kriget.
Lars Berns artiklar borde utgöra en del av studiematerialet för nutidshistoria och samhällskunskap i våra skolor; såsom ett komplement till den tendentiösa pk-propagandan de studerar idag.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
13 september 2016 kl 12:31

@Birgitta, detta är sagor:
1 den styrande angloamerikanska oligarkins planer på sin globala världsordning
2 USA:s illegitima korståg mot en rad självständiga stater i Mellanöstern
3 terrorattentatet mot WTC i New York för jämt 15 år sedan. Mycket starka indicier tyder på att attentatet var en iscensatt false flag i maskopi med Saudiarabien
4 Det faktum att lilla Sverige mer än något annat land i Europa har valt att helt sluta upp bakom de amerikanska oligarkerna och deras hatpropaganda mot Ryssland

RMG49
RMG49
Gäst
13 september 2016 kl 12:24

Lars Bern gör en adekvat analys av vad som pågår. Det i särklass största hotet mot oss alla är UZA och deras banker som nu sorterar under rubriken Massmördare och skyldiga till folkmord i Irak och flera andra länder i Mellanöstern. Allt jag kan säga är…Varning för UZA !
Och till sist…drick inte Coca-Cola !

Birgitta
Birgitta
Gäst
13 september 2016 kl 09:39

Lars Bern har återigen gjort en strålande analys av det oerhört intriganta, och förödande, politiska maktspelet. Lars är en historieberättare av stora mått. Hans stora erfarenheter och bildning hjälper oss andra att se de stora linjerna och som gör att vi lättare kan se igenom de dimridåer, skapade av lögner, som politiker och massmedia dagligen försöker att förblinda oss med.

Per Larsen säger att världspolitiken “skriver sin egen historia varje dag”, vilket är en omöjlighet. Världspolitiken har inte något eget subjekt och kan följaktligen inte skriva sin egen historia. Världspolitiken med alla dess illvilliga aktörer i form av oligarker, politiker och andra sabotörer av frihet, fred, välstånd och harmoni kan visst ses och förstås genom sagans form. Sagor bygger på arketyper – mönster för kognitiv förståelse – vilka finns djupt och kollektivt nedärvt i våra psyken världen över. Oligarker ser väl sig själva som några slags riddare som försöker att förvärva hela kungariket. Vi andra ser dem som onda väsen; troll eller individer hänfallna åt mörka krafter som försöker att kontrollera oss, eller försätta oss i tusenårig sömn, genom olika manipulativa strategier.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
12 september 2016 kl 20:26

Och Åtvidaberg var vann SM-guldet i fotboll, därefter hände något och en ny spelplan öppnade sig! Lars Bern stannade kvar i sina invanda kvarter och fabulerar om och om världen enligt “the good old days” perspektiv.
Världspolitiken är ingen saga, den skriver sin egen historia varje dag. Den syns i börskurser, valutornas värde och BNP’s krassa siffror.’
Lars Berns värld bestod av att hans navel klämdes mellan Washington och Moskvas propaganda, det är meningslöst att bekräfta tokerierna idag, det är dax att gå vidare!