Radikaliseringen av könsidentiteter – Samtal mellan Torbjörn Sassersson och Stella Tormanoff

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 april 2017
- NewsVoice redaktion

I detta samtal diskuteras könsidentiteter och radikaliseringen av dessa. Samtalet tar upp hur språkbruket förändras och används som metod för att PK-inrikta hur samhället förväntas se på könsidentiteter. I Kanada har det gått långt. Där finns ett försök att föra in könsidentiteter i lagen i och med Bill C-16.

Enligt den kanadensiska professorn i psykologi Jordan B. Peterson kan en sådan lag göra det möjligt för en person att stämma en annan för förtal om denne inte använder rätt könsbestämmande tilltal.

Lagen är alltså ännu inte slutgiltigt antagen, ska tilläggas.

Samtalet mellan Sassersson och Tormanoff nämner en artikel i Daily Mail om att British Medical Association uppmanar läkarna i Storbritannien att inte använda begreppet gravida personer för ”mödrar” utan att istället att använda orden ”gravida människor” eftersom en kvinna som bytt kön till man och sedan blivit gravid kan bli kränkt.

Läs mer: ”Don’t call pregnant patients ’mothers’: Doctors are banned from using the word over fears it will upset those who are transgender”

Extrema könsidentiteter

Jordan B. Peterson nämner nedan i intervjun med Mark Steyn den kanske mest extrema könstillhörigheten kallad ”otherkin” som står för en inkarnerad identitet som inte ens är mänsklig till sin natur. En anan könsidentitet som skapar problem är ”gender fluent types”, de som kan byta könsidentitet från en dag till en annan.

Läs mer: Gender diversity

Text: NewsVoice

Relaterat

Mark Steyn intervjuar Jordan Peterson

”Jordan Peterson is a clinical psychologist at the University of Toronto whose entire career has been imperiled by his opposition to the new ”non-binary” gender pronouns – such as ”zhe”. Transgender activists and other politically correct enforcers have determined to destroy him.” – Mark Steyn

Kritik av Jordan B Petersons tolkning av lagförslaget: ”Are Jordan Peterson’s Claims About Bill C-16 Correct?”

Fler relevanta länkar


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq