Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Den svenska elbilen Uniti vill ta användarupplevelsen längre

publicerad 21 september 2017
- Extern skribent
Uniti, svensk elektrisk bil
Elbilen Uniti
Uniti, svensk elektrisk bil – Foto: uniti.earth

Elbilen Uniti började som en ide på ett svenskt universitet. Det handlade ursprungligen om att förbättra moderna bilars påverkan på samhället och miljön. Det utvecklades till framtagandet av en elbilsprototyp som ska ta elbilskonceptet ett steg längre än andra elbilar på marknaden.

Kreatörerna bakom Elbilen Uniti menar att dagens konventionella bilar ofta är överdimensionerade och att de använder så mycket som 93% av sitt bränsle för annat än att transportera förare och passagerare.

Vidare menar personerna bakom Uniti att användarupplevelsen utvecklats långsamt och att designen fortfarande är resultatet av beslut som tagits för flera decennier sedan när fordon fungerade på ett annat sätt.

Optimised for high performance and agility in urban environments, with a user experience that replaces “press and pull” with “touch and swipe”.

Studien av ledde fram till ett innovativt företag som fokuserar mycket på effektiv tillämpning av modern teknologi. Så beskrivs Uniti på företagets hemsida.

Läs mer om hur du kan investera och se video från Unitis kontor och verkstad


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq