Den svenska elbilen Uniti vill ta användarupplevelsen längre

1
1116
Elbilen Uniti
Uniti, svensk elektrisk bil – Foto: uniti.earth

Elbilen Uniti började som en ide på ett svenskt universitet. Det handlade ursprungligen om att förbättra moderna bilars påverkan på samhället och miljön. Det utvecklades till framtagandet av en elbilsprototyp som ska ta elbilskonceptet ett steg längre än andra elbilar på marknaden.

Kreatörerna bakom Elbilen Uniti menar att dagens konventionella bilar ofta är överdimensionerade och att de använder så mycket som 93% av sitt bränsle för annat än att transportera förare och passagerare.

Vidare menar personerna bakom Uniti att användarupplevelsen utvecklats långsamt och att designen fortfarande är resultatet av beslut som tagits för flera decennier sedan när fordon fungerade på ett annat sätt.

Optimised for high performance and agility in urban environments, with a user experience that replaces “press and pull” with “touch and swipe”.

Studien av ledde fram till ett innovativt företag som fokuserar mycket på effektiv tillämpning av modern teknologi. Så beskrivs Uniti på företagets hemsida.

Läs mer om hur du kan investera och se video från Unitis kontor och verkstad


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
21 september 2017 kl 23:38

Trevlig idé. Verkligen. Det finns några stycken el-bilar på Alibaba från Kina att köpa för de behövande, men detta verkar bli något betydligt trevligare och lättare med portabelt batteripack och en riktigt cool design. kommer de klara att skapa ett lockande pris? Då måste vi nog ut ur EU och upp med tullmurar, tror jag.