Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hur ser bitcoins framtid ut i Sverige?

publicerad 10 maj 2018
- Extern skribent
Bitcoin - Etoro.com - Foto: Crestock.com

Bitcoin - Etoro.com - Foto: Crestock.com

BITCOINS. Det finns många åsikter där ute – vissa människor säger att valutan kommer förlora sitt värde över tid, medans andra människor verkligen ser positivt på bitcoins framtid. Så hur ser bitcoins framtid ut i Sverige egentligen?

En sådan fråga är faktiskt väldigt svår att få svar på, inte bara eftersom bitcoins är en sådan osäker valuta i nuläget, men också för att det (tyvärr) är omöjligt att se in i framtiden. Men ju fler människor det är som investerar i valutan, desto mer och mer kommer den höjas. De personer som redan har investerat i denna, kommer således med stor sannolikhet gå ännu mer plus än vad de redan har gjort, förutsatt att de väntar med att sälja sina bitcoins såklart.

Eftersom valutan är så pass osäker, det vill säga att den från ena sekunden kan bli till sådant högt värde – till att den från den andra sekunden kan dras ner drastiskt, gör att det också är väldigt svårt att se över tid, om den faktiskt kommer lyckas i framtiden. Är det dock så att fler människor börjar investera i den, så kommer den också öka i värde.

Bitcoins börjar användas mer och mer i Sverige, idag är det till och med vissa spelföretag, online-affärer och liknande institut som godkänner bitcoins som betalningsmetod. Att valutan börjar integreras mer i vårt land, desto fler människor kommer upptäcka att den finns. Ju fler människor som investerar – desto bättre kommer framtiden se ut för bitcoins. Idag är det väldigt många andra länder i världen som har upptäckt värdet med bitcoins, och har därefter börjat erbjuda bitcoins som betalningsmetoder, även i riktiga affärer.

Ju mer denna valuta kommer synas, desto mer kommer man förstå fördelarna med den, och som tidigare sagts – ju mer människor som investerar i valutan, desto stabilare kommer den bli. Det ska vara rättvist när man pratar om pengar och när företag tar ut avgifter eller drar till sig pengar genom valutaväxling eller via banker, desto orättvisare är det för oss arbetare.

Bitcoins är helt enkelt en valuta där du faktiskt betalar för det exakta värdet – utan att ge extra pengar till banker och företag, stationer som egentligen redan har en hel del pengar i fickan. Det är också ett väldigt säkert alternativ.

Det är dock många investerare och ekonomer idag som säger att bitcoin resa kommer sluta drastiskt – men anledningen till detta är valutans upp- och nedgångar. Det är helt enkelt inte tillräckligt många människor idag som har uppmärksammat valutan eller den finansiella infrastrukturen, som man också kan kalla den. Det är helt enkelt ett väldigt nytt sätt att se pengar på – ju mer människor som förstår att detta inte är en vanlig valuta, kommer också förstå värdet i pengarna man kan skapa och dess utveckling.

Ju mer vi människor förstår hur bitcoins fungerar, desto fler människor, banker och företag kommer att se hur bra valutan faktiskt är. Den är väldigt ostabil just nu, eftersom inte tillräckligt många människor har börjat se framtiden med valutan – men det är också en mer rättvis valuta där det inte finns några mellanhänder som får extra pengar, pengar som bara är för företagets fördel.

Det är helt enkelt en mer rättvis valuta för människorna i vår värld och inte företagen – så det är förmodligen också därför många företag och banker gärna ser ned på valutan.

Text: Företagaren


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq