Norberg: När folkvalda i Sverige jagar oliktänkande

10
Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto
Jan Norberg (Portugal, 2018) – privat foto

Rolf Malm är en frispråkig herre med en viss förmåga att sammanfatta olika skeenden så att vi alla kan förstå vad som pågår och vart vi är på väg. Han skrev nyligen artikeln “Den starke ledaren” för Samhällsnytt. Han konstaterar: “Det tycks pågå ett paradigmskifte i världen. Från strävan mot öppenhet, demokrati och individens rätt – mot censur, starka ledare och elitens makt”.

Historiskt har demokratier haft en viss förmåga att stöka till det för sina medborgare, medborgarnas svar blir då rop på starka ledare vilket därmed öppnar vägen för makthungriga extremister från såväl vänster som höger.

Rolf Malm - Pressfoto
Rolf Malm – Pressfoto

När inte de folkvalda förmår föra en politik i linje med folkflertalets preferenser så uppstår en diskrepans som politiker genom stigmatisering av oliktänkande underblåser å det grövsta.

Exempel på detta ser vi just nu ta form då tex statliga Vinnova ger pengar till ett fåtal väl utvalda och till regimen lojala media representanter, demokratiska värden som åsikts och yttrandefrihet sätts på undantag på samma sätt som i de mest avskyvärda diktaturerna, något NewsVoice tidigare skrivit om: “Åsiktsregistrering inför valet 2018?”


När de folkvalda i Sverige på olika sätt jagar oliktänkande så sätter man sig i samma båt som många andra diktaturers ledare. Är det en sådan utveckling vi vill se i Sverige?


Valet 2018 en vattendelare

Vi är nu inne i ett mycket kritiskt skede av Sveriges utveckling, valet 2018 blir en vattendelare för vilka som vaknat ur sin Törnrosadröm och vilka som inte vaknat ännu. Vi behöver ta i beaktande att hjärntvätten av det svenska folket pågått i många årtionden och att tilltron till våra folkvalda och de offentliga institutionerna sitter mycket djupt i den svenska folksjälen, men skall det behöva gå så långt att en svensk motsvarighet till Hitler, Mussolini eller nån annan av de mer kända diktatorerna till slut når maktens taburetter?

Den dag uppvaknandet sker så finns risken att det sker med en viss brutalitet, då kan inbördeskriget vara nära eftersom den muslimska andelen av befolkningen kommer att bli skottavla för politikernas vurm för mångkulturens införande i Sverige.

En svensk tiger, men hur länge är den svenska tigern tyst?

Text: Jan Noberg


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelChris Hedges om hur oberoende medier begränsas av Google och Twitter
Nästa artikelÅtal väcks mot 17 österrikiska identitärer – Påstås tillhöra kriminell organisation
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.
Prenumerera
Notify of
guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ulf Claréus
17 maj 2018 kl 12:28

En majoritet av valboskapen i september saknar DKS (= Demokratisk Kvalitets Säkring), då de matats med lögner eller ren mörkläggning, istället för sanningen, om det som verkligen hänt sedan, låt oss för enkelhetens skull säga, sedan “9/11”.
Jan Norberg skriver: “….. men skall det behöva gå så långt att en svensk motsvarighet till Hitler, Mussolini eller nån annan av de mer kända diktatorerna till slut når maktens taburetter?” Han fruktar alltså att vi skall få en politisk ledare i klass med dessa herrar. Norberg tycks därmed tro att det är “sanningen, the whole truth and nothing but the truth” som vi har impregnerats med avseende historieskrivningen då dessa herrar var fullt verksamma. Knappast sannolikt, då vi vet att vissa historiska ämnen är tabu. Samt naturligtvis är det Segraren, som skriver Historien.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
17 maj 2018 kl 14:15

@ Ulf Claréus 17 Maj, 2018 at 12:28

Ditt inlägg är klart maskerat, så till den grad att det inte går att förstå vad du egentligen vill ha sagt.

Jag beklagar att du och andra skall behöva använda ett kodifierat språk för att bli publicerade.

Speak Up Ulf C!!

Erik
Erik
Gäst
17 maj 2018 kl 21:46

Det är så märkligt att vi lever i en tid som kan återspeglas någon stans i historien var kyrkan var de som hade rätt och alla som tänkte olika ansågs vara kättare.

Sade man att jorden var rund så brändes man på bål, och märkligt nog om jag går ut på youtube idag så hittar jag dokumentärer om människor som på fullaste alvar menar att jorden är PLATT!.

I vår värld idag är vår nya religion (läkemedelsindustrin)
Och om jag argumenterar emot anses jag som kättare och drar jag parareller mellan olika bevis så är jag konspirations teorietiker.

Lade man fram bevis när kyrkan hade makten blev svaret
Guds vägar äro outgrundliga.

Och så blev man säkert också åtalad för kätteri och bränd på bål för säkerhet skull.

Sedan är det lite tråkigt att (vinnarna) skrev historien för de PRÄSTER som kom ut med sanningen blev nog garanterat av med LÄKAR LEGITIMATIONEN och brända på bål för att smittan ej skulle sprida sig. Ett slags tanke kontroll vaccin.

Endast kyrkan hade vetskap av vad som stod skrivet i laberatorie testerna då befolkningen var analfabet. Och idag är det bara läkemedels industrin som har full tillgång till Bibeln. Eftersom det för flera hundra år sedan bestämdes vilka sagor som ej fick plats.

Klotter och poesi Erik G.

Andersson
Andersson
Gäst
17 maj 2018 kl 22:11

Socialdemokraterna och Moderaterna har sedan länge varit grunden för två olika regeringsalternativ om man bortser från Centerns kärnkraftsbluff på 70-talet. Hade man på 70 och 80 talet sagt att Socialdemokrater och Moderater skulle bilda regering tillsammans skulle detta kunnat vara ett skämt i en Hasse och Tage revy. Idag säger man detta på fullt allvar. Det är ett bevis på att demokratin är död i Sverige. Samtliga partier har ingått i en politisk kartell och allt har blivit en liberal gegga där den vanliga knegaren blivit den stora förloraren. Idag riskerar Folkpartiet/Liberalerna på att åka ur riksdagen och de undrar varför, det kan jag berätta för dem vad det beror på – För mycket av deras politik har genomförts och resultatet är inte tilltalande!

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
18 maj 2018 kl 05:04

Här något för Ulf Kristersson: http://snaphanen.dk/2018/05/18/alice-weidel-dette-land-regeres-af-idoter/
Han sålde sin själ till socialisterna igår, beskatta enskilda medborgares sjukvårdsförsäkringar, sanslöst!

Ulf Claréus
18 maj 2018 kl 15:48

Jan Norberg:
Jag brukar tala klarspråk, ja så till den grad att jag är helportad på “Lars Berns Blogg”, på “gamla” “Avpixlat”, på danska “Snabhanen”, samt ofta på “Varjagers Blogg”, “Nya Tider” och “News Voice”. Det började med SvD som upphörde med sitt kommentarsfält i maj 2015 helt och hållet. Utan att skryta, tror jag det var just mina alltför öppenhjärtliga synpunkter som fick bägaren att rinna över på denna en gång så hedervärda tidning. (SvD och AB såldes ju 1998 till judiska storbanker på Wall Street). SvD:s nät-troll var som skållade råttor på mig och förpassade mig ut i cyberrymden, titt som tätt.
Varför? Jo, att som jag gjorde, d v s att i klartext peka på Israel, neocons, “judar”, Mossad, som ansvariga för ett och annat, går inte för sig i “vår” bolsjevik-diktatur. Jämför med amerikanska nätsiter: där är praktiskt taget allt tillåtet (2nd Amendment!).
F ö är min inlaga ovan inte “kodifierad”.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
19 maj 2018 kl 19:23

@ Ulf Claréus
Visst ska man säga sanningen osminkad, vilket du uppenbarligen försöker, men att kalla de här tvättäkta psykopaterna för “judar” när de enbart utnyttjar alla, inkl. de katatoniskt vaggande judarna, eller de ateister/sekulära som de indoktrinerat att de är “judar” ändå, för att det är en “ras”, är i min mening en uppenbar osanning.

Att du p.g.a. sådana osanningar blivit utkastad som ett troll, kan jag förstå. men det var nog inte därför de stängde möjligheterna att pinga och kommentera i alla fulmedier, för dig, snarare är detta medvetet för att de här yrkeslögnarna inte kan ljuga och vilseleda effektivt när de hela tiden blir avslöjade.

Gunnar
Gunnar
Gäst
20 maj 2018 kl 03:09

Hej, Jag är yrkeslögnare och sanningssökare på en och samma gång i mellanmjölkens, folkölens och bag in box mentalitetens förlovade land där pyramiden dyrkas.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
21 maj 2018 kl 08:38

Hur skall nästan 80 % av de röstande frigöra sig från den socialistiska tvångströjan och bidragsberoendet med hjälp av utplundrade skattepengar?
Det är ju trots allt förmodligen grannen som vill att vi skall ha det på detta viset, han/hon som sitter på rätten att plundra mig på skattepengar!!!