Norberg replikerar Peratt: Hans hat mot oliktänkande är osmakligt

14
940
Jan Norberg och Börje Peratt (egna verk)
Jan Norberg och Börje Peratt (egna verk)

REPLIK. Jag får väl börja med att tacka för all uppmärksamhet som Börje Peratt (BP) skapat med sin artikel om min person, en attack fullt värdig den narcissistiska karaktär Peratt är som människa.

Jag minns BP:s ”gratispuff” i NewsVoice för sin film om hedersknyffeln Erik Enby i december 2017 i samband med att Bechir Rabani under mystiska omständigheter omkommit i samband med hans unika medborgarjournalistik.

Där antydde Peratt att han liksom Bechir Rabani minsann också blivit hotad och utsatt för samma risker i sitt eget journalistiska arbete, ett uppenbart försök att åka snålskjuts på en riktig hjältes tragiska bortgång, något jag rent ut sagt fann mycket smaklöst och som jag därför kritiserade hårt.

Börje Peratt skall ha heder för sitt arbete med att hjälpa dr Erik Enby och han må hysa många till mig avvikande åsikter, men när den självutnämnde ikonen Peratt försöker åka snålskjuts på en människa som så tragiskt fick plikta med sitt liv i sin strävan att gräva upp nyheter på samma sätt som massmedia, ja, då har det gått för långt.

BP har anklagat mig för att ta heder och ära av honom, det känns ju därför som självmål att läsa hur BP postumt och ännu en gång ”avrättar” Bechir Rabani och dennes gärningar till gagn för oss alla andra.


Att Börje Peratt så komplett pekar ut en död hjälte som Bechir Rabani för att ha varit nazist är inget annat än osmakligt och säger en del om Peratts outtömliga hat mot oliktänkande.


Att sparka på en död hjälte som Bechir Rabani är något som jag antar att de flesta tar avstånd ifrån, åtminstone gör jag det.

Åsiktspolisen Börje Peratt drar nazistkortet

Att jag själv hamnar i samma nazistfålla, enligt Börje Peratt, kan jag nog leva med då jag själv vet var jag står i den frågan. Jag om någon har gång på gång försökt bemöta alla nassar vilka skickligt försöker sticka upp med sina obehagliga åsikter, men det är en sak att debattera med dessa nassar och en helt annan att debattera med en fullblodsnarcissist som Börje Peratt.

Att BP klassar Bechir Rabani som nazist och gör allt för att misskreditera någon för sina åsikters skull är inte bara grundlöst tarvligt, det visar också med vilken kraft åsiktspolisen Börje Peratt kränker även döda människors minne.

För en fullblodskommunist som Börje Peratt finns inga spärrar eller gränser för hur långt man inom extremvänstern är beredd att gå för att kränka och karaktärsmörda även en död människa, hur det är med de vilka ännu är kvar livet återstår att se.

Kanske skulle man anmäla Peratt till Näthatsgranskaren så att åklagaren får titta på och bedöma om denna artikel kvalificerar för åtal. Nej visst ja, det går ju inte för Näthatsgranskaren är ju en socialist avlönad av skattepengar, dvs BP skulle aldrig bli anmäld av Näthatsgranskaren.

När så Börje Peratt uttrycker sin ringaktning för den sk Alt-Right-rörelsen så är han bara en av många i PK-kören vilka hatar Donald Trump över allt annat på jorden. Det märkliga är att, som någon kommentar var inne på, att denna folkrörelse helt säkert kommer att vinna mark också i höstens svenska val, till PK-elitens stora förtret.


Vanligt folk låter sig inte stigmatiseras längre och all den skit som ärkesocialister som Börje Peratt mfl vräker ur sig får rakt motsatt effekt, det vill säga alltfler vanliga människor har fått nog nu efter många årtionden av politiskt förtryck och avancerad hjärntvätt från den samlade vänstern. Det är också orsaken till att det amerikanska folket till slut gjorde uppror och röstade fram Donald Trump som president.


Samma sak kommer helt säkert att hända också i Sverige, hur än såna som Börje Peratt mfl in i det sista försöker skrämma vanliga människor till tystnad. Det är nog nu Börje Peratt, slaget om problemformuleringsprivilegiet är redan över och det är vänstern som förlorat slaget.


När vänsterbubblan spricker på valnatten får väl Börje Peratt och andra inom extremvänstern börja fundera över hur man skall göra för att ändra en helt huvudlös politik. Väljarna kommer att ha gjort uppror!


Avslutningsvis så något om att NewsVoice har kört ned i högerdiket. Att NewsVoice inte får in sakliga och välunderbyggda artiklar med vänsterprägel skulle kunna bero på att det inte inkommer några sådana artiklar. För inte menar väl Börje Peratt att redaktören Torbjörn Sassersson, för att uppväga detta faktum, själv skulle skriva vänsterpräglade artiklar?

NewsVoice speglar väl hyggligt väl utvecklingen i Sverige och annorstädes, finns det inga sakliga vänsterartiklar här så finns det inga alls.

Text: Jan Norberg

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Ja Jan, du beskriver det hela riktigt bra. Sanningen är ju den att kommer det inte in ”vänsterartiklar” till NV så beror det såklart på att denna del av den politiska ”vänsterrörelsen” inte har tillräckligt bra argument för ”sin sak” för att kunna skapa en artikel.

  Och att debattera ”vänsterns goda sidor” är ju svårt t.o.m. på EXPO´s hemsida, då de inte har något kommentarfält. Praktiskt avseende syftet att hjärntvätta det Svenska folket.

  Simpelt att då hacka på de man anser är ”högerfolk”.

  • Det sköna med Röde Börje Peratt är ju att han aldrig kommer att upphöra med sin kamp mot väderkvarnarna, därtill är han alltför mycket 1968 andans barn.

   Hans sista andetag kommer att uttrycka hat och hot mot oliktänkande, dvs de vilka helt öppet och fredligt kritiserar extremvänsterns alla försyndelser nu och historiskt.

   Det är ju snudd på patetiskt och se hur alla vänstermuppar nu i valrörelsens sista skälvande tid gör allt att för att skrämma och stigmatisera oliktänkande, BP utgör därför ett utdöende släkte som kommer att må jättedåligt då valresultatet på valnatten lyser i eldskrift att vänstern är död.

    • Än är inte den sista vänsterextremisten född, det kommer att ta många många år att återställa folks hjärntvättade uppfattningar som de blivit matade med av ett socialistiskt avancerat program och som accelererade efter 1968 då såna som Börje P stod på barrikaderna och skrek.

     Problemet är bara att Börje P fastnat i sina 68-dogmer och han kommer inte ur sina låsta positioner.

 2. Sista, eller möjligen näst sista gången, jag träffade herr radaktören berömde jag Newsvoice just för att tidningen tog in Börje Peratt artiklar. Hör och häpna. Med facit i hand, var jag möjligen lite förutseende där? Ju större bred på artiklarnas politiska innehåll, ju svårare är det att kritisera Newsvoice för att vara högervriden. Efterfrågade också, vill jag minas, feministiska artiklar? Tyvärr verkar tillgången rätt skral på den fronten. Orsaken undviker jag att problematisera.

  Sedan är det barnsligt enkelt vara vara EMOT något och sju resor värre att vara FÖR något. Det är orsaken till att alla politiskt intresserade ungdomar börjar sin politiska bana genom att vara EMOT. Med åren mognar dem och inser att röster, det får man när man är FÖR något.

  Börje Perat, vad är det i vänstern du är FÖR? Kom in med ett förbaskat bra manuskript så publicerar redaktören det – säkerligen kommer ditt vackra åldrande ansikte också med på kuppen 🙂

  • Jag skulle gissa att Börje Peratt inte kommer att kunna ange mer konkret Vad han är för hos Vänstern.

   Han är bara emot allt som andra åsikter ger uttryck för, det blir ju lättare för såna som Röde Börje Peratt att leva då.

 3. Instämmer med dig Jan Norberg, och blev också upprörd över hans hat retorik, inte bara mot Bechir utan mot alla oliktänkande som uttryckte sig i tråden, inklusive mig själv. Redan på första svaret sänkte han ribban till det lägsta och vägrade lyssna på andras argument, men så är Börje. Man är med honom eller emot honom, och det är min egen erfarenhet sedan flera år tillbaka.
  Men vad ska hända på valnatten menar du? Det är ju samma krafter som styr höger och vänster. Så om du frågar mig blir Lööf handplockad att styra, för det har Bilderberg bestämt och Annie instämmer med dem att är helt okej att ta in 30-40.000 miljoner ”immigranter/flyktingar” till hit till Sverige…Nu faller detta imperium ganska snabbt och i värsta fall skapar det ännu större desperation i dessa led, och det kan vi bla se när massor av båt-och flyglaster tar hit människor från mest Afrika för att skapa kaos i Europa, som förutom Baercelonavatalet även ger fri lejd till salafisterna. Vårt välfärdssamhälle håller på att kollapsa på nolltid pga av vårt banksystem håller på att skuldmättas och därför dessa horder av inkommande.
  Nu läcker det från många håll hur illa det egentligen är, det finns det utlandssvenskar som flytt och berättar att Dubai nu invaderas av somalier som kommer från Sverige för att köpa semesterbostäder.
  De har inga pengar, men en statlig svensk ekonomisk garanti på papper. Med hjälp av detta dokument köper de hus/lägenheter och inga banker stoppar dem eftersom den statliga garantin är borgenär för lånen. Vi svenska skattebetalare står för notan.
  Är det statens avsikt att vi ska läcka pengar som ett såll tills vårt land går i konkurs som i så många andra länder som tex Venezuela?
  Denna källa kommer snart med mer info och återkommer när det sker, för det här tycker jag alla ska veta om.

  • Tack för dina synpunkter Yvonne, du talar ett befriande klarspråk och det önskar jag att fler skulle kunna göra så att alla åsiktsriktningar kommer fram.

   Så till din fråga som jag anser är ytterst relevant, du frågar mig följande:

   ”Men vad ska hända på valnatten menar du? Det är ju samma krafter som styr höger och vänster. Så om du frågar mig blir Lööf handplockad att styra, för det har Bilderberg bestämt och Annie instämmer med dem att är helt okej att ta in 30-40.000 miljoner “immigranter/flyktingar” till hit till Sverige.”

   Det finns välgrundad anledning och tro att olika lobbyister och särintressen gör allt för att försöka påverka valets utgång, detta gäller såväl inom Sverige som internationellt. MEN än så länge har inte dessa påtryckargrupper fått rösträtt i det svenska riksdagsvalet, åtminstone inte som jag känner till.

   Min slutsats är att årets valresultat, som presenteras på valnatten, kommer att skapa chockvågor på ungefär samma sätt som när det amerikanska folket röstade fram Donald Trump. Det amerikanska valet gällde förvisso presidenten den gången och inte det parlamentsval som snart står för dörren i USA under November.

   Jag delar inte din övertro på att det finns organiserade nätverk med tydlig och konkret makt att till och avsätta olika politiska positioner i olika länders parlament. Det är illa nog att dessa intressen och lobbygrupper på olika sätt påverkar tillsättningar av en lång rad beslutsfattare inom NGO:s såsom tex FN, osv.

   Lockelsen blir därför mycket stor för folkvalda politiker att vara dessa särintressen till lags för sin egen och högst personliga karriärutveckling, men då som belöning för trogen och lojal tjänst. Tro mig Yvonne jag har sett detta förfarande på mycket nära håll.

   En inte alltför djärv gissning är att det uppstår kaos på valnatten och att det är då den riktiga cirkusen börjar. Valet av talman, budget osv kommer att bli av en helt annan typ denna gång.

   Det enda motdrag 7-klövern då kan ta till blir att bilda en blocköverskridande koalition, hur denna koalition exakt kommer att se ut är inte särskilt intressant. Den sedvanliga blockpolitiken är därmed död och begraven, dvs steg 1 är ett faktum.

   Denna nya koalition kommer dock att vara helt beroende av SD och då blir det sannolikt ett nyval inom kort.

   Vi kan då hoppas att fler människor inser att om vi skall försöka återställa landet Sverige till vad det en gång var så krävs fler röster på partier utanför 7-klövern.

 4. Hej Torbjörn, ledsen för det som skett er emellan, men är inte förvånad ärligt talat, dessa takter visade han mig och andra redan från början, och han har inte lärt sig någonting på alla dessa år. Men det är hans ansvar, hans beslut.

  Varm kram på dig och tack för att du orkar…<3

  • Jag sällar mig till skaran av beundrare för Torbjörn Sasserssons ärliga försök att spegla alla åsiktsriktningar.

   Det liknar nästan ett slags självskadebeteende, dvs att kunna bita ihop när även stollar som Börje Peratt skickar in sina alster för publicering.

   Fattar inte hur du orkar Torbjörn.

   • Svar till Yvonne, Jan

    Tack! det är lite som med dokumentärfilmaren Johan H. Han gjorde en dokumentär som vägrade välja sida i en infekterad debatt i Sverige. Han lyckades pricka balansen i mitten och det resulterade i att båda sidorna blev skitsura för att filmen inte tog ställning. Men det speglar ju mest de som kräver att man ska heja på antigen AIK eller Hammarby, vänster eller höger, Kristendomen eller Islam.

 5. Tack snälla för fint beröm, blev glad att höra det. Alla gillar ju inte klarspråk utan vill hellre att man lindar in det, och jag är inget bra på det, tyvärr 🙂
  Detta är faktiskt första gången jag tycker det ska bli lite spännande att se vilka som vinner. Om jag förstått dig rätt Jan, så håller du inte med om att det finns en agenda här? Där ser jag annat, vi har bara behövt kolla vilka statsmän och kvinnor som blivit inbjudna till Bilderberg inför valen, så är ju biffen klar sas. Förra omgången slog jag vad om med en granne som inte har samma världsbild som jag, att Lövén skulle bli statsminister och hon blev ganska paff när det visade sig stämma 😉
  Och ja, jag känner till denna lobbyism med tjänster och gentjänster inom det politiska rävspelet, och när de fullföljt sin del av avtalet kan de se fram emot ett toppjobb inom banken eller inom näringslivet och dunka varandra i ryggarna och tacka för bra samarbete. Nu tror jag allt fler inser hur korrupt det faktiskt är här i Sverige, och det är bra för folk har varit alldeles för naiva men fler har fattat och fått nog.
  Som sagt vi får se vad som händer, nu är det även många uppstickare som folk visat intresse för som bla Folkhemmet Sverige och Direktdemokraterna som jag själv lutar mot. Tycker deras idéer verkar vara spännande att växa med, och finns även ett liknande system i Schweiz där man går in på nätet och röstar i olika frågor mellan valen. Så det hänger ju på att flera är engagerade i processen, och är kanske just det som krävs för att väcka större intresse för omvärlden, kan hoppas det i alla fall.

  • Yvonne, att rösta på Folkhemmet Sverige eller Direktdemokraterna är helt ok så länge du INTE röstar på något av 7-klöverpartierna.

   Du snuddar vid valets viktigaste fråga, dvs vilka är det som skall ha den yttersta makten??

   Politikerna eller folket??

   Vi behöver få ett systemskifte som gör medborgarna mer direkt involverade i samhällsutvecklingen.

   Vi kunde ju börja med att låta alla skattebetalare på sin deklaration få ange sina 5 mest prioriterade områden som de vill att skatterna skall gå till. Därefter skulle politikerna endast kunna hantera budgeten baserad på en sammanvägd prioritetsordning utifrån vad skattebetalarna angivit på sina deklarationer. Då får skattebetalarna makten över politikerna så att dessa inte kan göra vad de eller olika lobbygrupper tycker.

   Det finns ju många andra saker som behöver ändras men det tar vi efter valet.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här