Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Norberg replikerar Peratt: Hans hat mot oliktänkande är osmakligt

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 28 augusti 2018
- Jan Norberg
Jan Norberg och Börje Peratt (egna verk)

REPLIK. Jag får väl börja med att tacka för all uppmärksamhet som Börje Peratt (BP) skapat med sin artikel om min person, en attack fullt värdig den narcissistiska karaktär Peratt är som människa.

Jag minns BP:s “gratispuff” i NewsVoice för sin film om hedersknyffeln Erik Enby i december 2017 i samband med att Bechir Rabani under mystiska omständigheter omkommit i samband med hans unika medborgarjournalistik.

Där antydde Peratt att han liksom Bechir Rabani minsann också blivit hotad och utsatt för samma risker i sitt eget journalistiska arbete, ett uppenbart försök att åka snålskjuts på en riktig hjältes tragiska bortgång, något jag rent ut sagt fann mycket smaklöst och som jag därför kritiserade hårt.

Börje Peratt skall ha heder för sitt arbete med att hjälpa dr Erik Enby och han må hysa många till mig avvikande åsikter, men när den självutnämnde ikonen Peratt försöker åka snålskjuts på en människa som så tragiskt fick plikta med sitt liv i sin strävan att gräva upp nyheter på samma sätt som massmedia, ja, då har det gått för långt.

BP har anklagat mig för att ta heder och ära av honom, det känns ju därför som självmål att läsa hur BP postumt och ännu en gång “avrättar” Bechir Rabani och dennes gärningar till gagn för oss alla andra.


Att Börje Peratt så komplett pekar ut en död hjälte som Bechir Rabani för att ha varit nazist är inget annat än osmakligt och säger en del om Peratts outtömliga hat mot oliktänkande.


Att sparka på en död hjälte som Bechir Rabani är något som jag antar att de flesta tar avstånd ifrån, åtminstone gör jag det.

Åsiktspolisen Börje Peratt drar nazistkortet

Att jag själv hamnar i samma nazistfålla, enligt Börje Peratt, kan jag nog leva med då jag själv vet var jag står i den frågan. Jag om någon har gång på gång försökt bemöta alla nassar vilka skickligt försöker sticka upp med sina obehagliga åsikter, men det är en sak att debattera med dessa nassar och en helt annan att debattera med en fullblodsnarcissist som Börje Peratt.

Att BP klassar Bechir Rabani som nazist och gör allt för att misskreditera någon för sina åsikters skull är inte bara grundlöst tarvligt, det visar också med vilken kraft åsiktspolisen Börje Peratt kränker även döda människors minne.

För en fullblodskommunist som Börje Peratt finns inga spärrar eller gränser för hur långt man inom extremvänstern är beredd att gå för att kränka och karaktärsmörda även en död människa, hur det är med de vilka ännu är kvar livet återstår att se.

Kanske skulle man anmäla Peratt till Näthatsgranskaren så att åklagaren får titta på och bedöma om denna artikel kvalificerar för åtal. Nej visst ja, det går ju inte för Näthatsgranskaren är ju en socialist avlönad av skattepengar, dvs BP skulle aldrig bli anmäld av Näthatsgranskaren.

När så Börje Peratt uttrycker sin ringaktning för den sk Alt-Right-rörelsen så är han bara en av många i PK-kören vilka hatar Donald Trump över allt annat på jorden. Det märkliga är att, som någon kommentar var inne på, att denna folkrörelse helt säkert kommer att vinna mark också i höstens svenska val, till PK-elitens stora förtret.


Vanligt folk låter sig inte stigmatiseras längre och all den skit som ärkesocialister som Börje Peratt mfl vräker ur sig får rakt motsatt effekt, det vill säga alltfler vanliga människor har fått nog nu efter många årtionden av politiskt förtryck och avancerad hjärntvätt från den samlade vänstern. Det är också orsaken till att det amerikanska folket till slut gjorde uppror och röstade fram Donald Trump som president.


Samma sak kommer helt säkert att hända också i Sverige, hur än såna som Börje Peratt mfl in i det sista försöker skrämma vanliga människor till tystnad. Det är nog nu Börje Peratt, slaget om problemformuleringsprivilegiet är redan över och det är vänstern som förlorat slaget.


När vänsterbubblan spricker på valnatten får väl Börje Peratt och andra inom extremvänstern börja fundera över hur man skall göra för att ändra en helt huvudlös politik. Väljarna kommer att ha gjort uppror!


Avslutningsvis så något om att NewsVoice har kört ned i högerdiket. Att NewsVoice inte får in sakliga och välunderbyggda artiklar med vänsterprägel skulle kunna bero på att det inte inkommer några sådana artiklar. För inte menar väl Börje Peratt att redaktören Torbjörn Sassersson, för att uppväga detta faktum, själv skulle skriva vänsterpräglade artiklar?

NewsVoice speglar väl hyggligt väl utvecklingen i Sverige och annorstädes, finns det inga sakliga vänsterartiklar här så finns det inga alls.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq