Socialdemokraternas valfilm lovar strunt och håller tunt

publicerad 9 augusti 2018
- av NewsVoice
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna på YouTube

DEBATT. Man kan välja att gå i graven med ett visst mått av stolthet, eller att helt naket presentera sitt sätt att bedra det Svenska folket. Socialdemokraternas valfilm har idag släppts med en före detta svetsare som köper korv.

Text: Öystein Rönne, #valet2018

Sannerligen en oerhört pinsam valfilm. Mitt tips till sossarna blir: Vad ni än gör, sprid den inte utomlands! Det skulle bli den svenska politiska historiens mest komiska produktion och blotta sossarnas uppfattning om folkets förmåga till att dra egna slutsatser.

Löftena:

"Socialdemokraterna går till val på ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och vården, höjda pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige, och för oss går det långt före skattesänkningar för de som redan har mest. Rösta på Socialdemokraterna den 9 september!" - Socialdemokraternas kanal på YouTube, augusti 2018

Ur Expressens artikel om sossarnas valfilm:

”En journalist i publiken frågar varför pojken i korvkiosken inte fick förklara sin egen vision av samhället, vilket dock avfärdas av Zanchi – som menar att Löfvens motfråga bevisar att man lyssnar på väljarna och att filmen inte kunde vara längre.”

Min kommentar till Socialdemokraternas valfilm

Nej, filmen kunde inte vara längre, då man inte har något övertygande att komma med!

Jag trodde faktiskt att Socialdemokraternas valfilm skulle ha lite mer konkret att presentera. I stället levererar de uteslutande gamla klyschor som återkommit val efter val. Det kan inte vara kul att vara socialdemokrat i dessa dagar.

Dessa klyschor hänvisar inte till något enda lagt förslag i riksdagen, under denna sista mandatperiod, som skulle kunna illustrera att man menar allvar till att uppfylla sina i filmen krystade visioner.

Och just detta faktum är så typiskt, och gäller i och för sig inte bara sossarna utan ofta även andra partier i 7-klövern.

Men nu handlar det om Socialdemokraternas valfilm. De har haft 4 år på sig att lägga förslag i riksdagen som understryker deras insinuerade ”löften” och visioner i filmen, vilket inte skett.

Vad finns det för anledning att tro att de efter just detta val aktivt skulle ha en process att driva fram/igenom sina s.k. visioner. Varför har man inte genomdrivit detta hittills?

Sammantaget blir slutsatsen att denna valfilm inte är något annat än ett simpelt skämt, producerad av ett desperat parti som just tvingats att sätta sig i rutschbanan som leder ut till en bassäng som innebär noll inflytande i Sveriges politik.

Text: Öystein Rönne

Relaterat