Socialdemokraternas valfilm lovar strunt och håller tunt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna på YouTube

DEBATT. Man kan välja att gå i graven med ett visst mått av stolthet, eller att helt naket presentera sitt sätt att bedra det Svenska folket. Socialdemokraternas valfilm har idag släppts med en före detta svetsare som köper korv.

Text: Öystein Rönne, #valet2018

Sannerligen en oerhört pinsam valfilm. Mitt tips till sossarna blir: Vad ni än gör, sprid den inte utomlands! Det skulle bli den svenska politiska historiens mest komiska produktion och blotta sossarnas uppfattning om folkets förmåga till att dra egna slutsatser.

Löftena:

“Socialdemokraterna går till val på ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och vården, höjda pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige, och för oss går det långt före skattesänkningar för de som redan har mest. Rösta på Socialdemokraterna den 9 september!” – Socialdemokraternas kanal på YouTube, augusti 2018

ArcanumSkolan 2024

Ur Expressens artikel om sossarnas valfilm:

”En journalist i publiken frågar varför pojken i korvkiosken inte fick förklara sin egen vision av samhället, vilket dock avfärdas av Zanchi – som menar att Löfvens motfråga bevisar att man lyssnar på väljarna och att filmen inte kunde vara längre.”

Min kommentar till Socialdemokraternas valfilm

Nej, filmen kunde inte vara längre, då man inte har något övertygande att komma med!

Jag trodde faktiskt att Socialdemokraternas valfilm skulle ha lite mer konkret att presentera. I stället levererar de uteslutande gamla klyschor som återkommit val efter val. Det kan inte vara kul att vara socialdemokrat i dessa dagar.

Dessa klyschor hänvisar inte till något enda lagt förslag i riksdagen, under denna sista mandatperiod, som skulle kunna illustrera att man menar allvar till att uppfylla sina i filmen krystade visioner.

Och just detta faktum är så typiskt, och gäller i och för sig inte bara sossarna utan ofta även andra partier i 7-klövern.

Men nu handlar det om Socialdemokraternas valfilm. De har haft 4 år på sig att lägga förslag i riksdagen som understryker deras insinuerade ”löften” och visioner i filmen, vilket inte skett.

Vad finns det för anledning att tro att de efter just detta val aktivt skulle ha en process att driva fram/igenom sina s.k. visioner. Varför har man inte genomdrivit detta hittills?

Sammantaget blir slutsatsen att denna valfilm inte är något annat än ett simpelt skämt, producerad av ett desperat parti som just tvingats att sätta sig i rutschbanan som leder ut till en bassäng som innebär noll inflytande i Sveriges politik.

Text: Öystein Rönne

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @ Öystein Rönne 19 Aug, 2018 at 09:17

  Ekokurirens förslag till enande ordning handlar inte bara om ekologi utan är en helhetslösning och/eller enande faktor, en ny dimension med nya möjligheter, som jag tror kan anammas av alla, och som kan ge oss den förändring som vi så innerligt behöver idag. Om det sedan tar ett eller trettio år är ju upp till dig och alla andra medmänniskor. Mer vill jag inte orda om detta här, eftersom det kanske ligger utanför vad denna artikel handlar om.

 • Ok, ekokurirens tanke må vara vacker, och vi kan ju alla försöka att leva så ekologiskt vi bara vill och kan, så gör även jag.

  Men det krävs något mer för att få med sig massan, eller “fiskstimmet” om du vill. Då måste vi se oss omkring efter vilka rimliga vägar som finns att gå för att i realiteten nå en förändring utan att behöva vänta i typ 30 år.

 • @ Öystein Rönne 18 Aug, 2018 at 14:22

  Det kom ingen idé från Pelle så jag tyckte att det var läge att lämna ett eget förslag till hur vi kan komma vidare. Jag instämmer i din kritik av Socialdemokraternas valfilm och Löfvens vandring mot avgrunden, men jag ville samtidigt förena kritiken med självkritik och eget ansvar för situationen så att vi för en gångs skull verkligen kan komma vidare till något som fungerar, och inte som vanligt bara fastnar i kritiken av det som har varit. Kritiken är viktig, men den säger inget om vad vi bör bejaka och hur vi går vidare.

 • @ Kjell Askling 15 Aug, 2018 at 16:25,

  Kan du förtydliga vad din kommentar har för koppling till artikeln?

 • Bra kommentar Pelle kl 11:30! Jag håller med Dig, politiken har gjort sitt, det som måste komma till, är något nytt som gör att mänskligheten kan lämna girigheten, maktvansinnet genom att hota och döda, det behövs “avlas” fram individer med ett beteende som består av medmänsklig värme och kärlek, som därigenom ger nya kunskaper som är värda att bygga en framtid i trygghet på. Naturen har sin egen lag och ordning, kanske något att titta på, och ta efter…

 • ingen politiker i riksdag/regering kommer undan med äran i behåll.
  Betänk följande: – vi har haft politisk styrning av landet i över hundra år! Trots detta har vi kriminalitet, ekonomiskt krig mellan företag, våld och övergrepp, korruption inom statsförvaltningen. Trots 100 år av politiskt styre! Eller kanske just därför?
  Skulle man inte på hundra år kunna komma tillrätta med de problem vi har än idag, då är politiken som metod inte värd ens en varmkorv!
  Det behövs något helt nytt! Som inte finns idag, men som VI enskilda människor kan skapa OM vi hjälps åt. Är DU beredd till det?

 • Ja sossarna hade nog behövt något oerhört mer genomtänkt för att kunna lura sina väljare en gång till.

  Göteborg som alltid varit ett starkt sossefäste är nu den ort som tydligast visar vart S är på väg. I GP/Sifos mätning i juni blev S resultat ynkliga 14,7%. Läs denna artikel som visar den för S obehagliga situationen:

  https://www.expressen.se/gt/qs/staden-som-bestamt-sig-for-att-gora-revolt/

  S behöver nog lite mer än “en korv med bröd” för att rädda sig från avgrunden.

 • Nyheter Idag: Socialdemokraterna anklagas för att plagiera Moderaternas gamla film

  “”Sossarna är så trötta att de inte ens pallar att ta fram egna kampanjer”, skriver den borgerliga debattören Rebecca Uvell med anledning av Socialdemokraternas nya valfilm. Enligt Uvell har valfilmen, som utgår från en korvkiosk, stora likheter med en tidigare kampanjfilm från Moderaterna. Den filmen utgick från en kiosk som säljer Thaimat.”

  “Har de inte börjat packa väskorna ännu är det dags nu.” – Rebecca Uvell

  https://nyheteridag.se/socialdemokraterna-anklagas-for-att-plagiera-moderaternas-gamla-valfilm/

 • Tja, sossarna har ju alltid ägnat sig åt censur. Och finns det inget kommentarsfält så finns det heller inget att censurera. Sossarna vill helt enkelt inte veta vad folket tycker. Då spricker deras politik.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *