USA tvingar sydamerikanska TeleSUR stänga Abby Martins ”Empire Files”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Abby Martin, 2018 - Foto: acTVism Munich
Abby Martin intervjuas, 2018.

”Efter ett koordinerad överfall mot röster som utmanar USA:s imperialism har Trumps sanktioner effektivt stängt ned Empire Files”. Det skriver Abby Martin som producerar reportage- och dokumentärserien som granskar USA:s interventioner och erövringar av andra länder. 

The Empire Files har släppt över 100 dokumentärer och reportage sedan kanalen startade och den är känd för en vänsterorienterad oförlåtlighet mot USA:s imperialism ute i världen.

Teamet bakom produktionerna har arbetat oavlönat sedan i maj 2018 då USA:s regering anklagade Venezuela för att Nicolas Maduro tillträtt presidentposten genom ett påstått fuskval. Sanktionerna mot Venezuela har bla blockerat alla pengaöverföringar från Venezuela till Empire Files.

Abby Martin skriver på sin blogg Media Roots:

”As a result of financial attacks by the US government on the primary source of TeleSUR’s funding, production was halted before the completion of Empire Files Season Two.

Season Three, contracted for 26 episodes, was scheduled to begin on July 1. But with the US government blocking wire transfers that originate in Venezuela, the ability to receive funding has not been possible.”

Läs hela Martins redogörelse

Den sydamerikanska nyhetskanalen “TeleSUR English” stationerad i Venezuela fick sin sida på Facebook nedtagen tidigare i augusti.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq