Tommy Robinson utsattes för isolering, svält och avföring i brittiskt fängelse

publicerad 4 augusti 2018
- av NewsVoice
Tommy Robinson intervjuad av Tucker Carlson Fox News 3 aug 2018

Tucker Carlson från Fox News intervjuade högerjournalisten Tommy Robinson som sattes i brittiskt fängelse för att han rapporterat utanför en grooming-rättegång. Nu berättar han om fängelsevistelsen efter att han nyligen släppts.

I fängelset placerades han i isoleringscell med fönstren i marknivå nära fängelsets moské. Han tappade 18 kilo i vikt på grund av en svältkost och han kunde inte vädra under de heta sommardagarna eftersom fångar kastade in avföring och spottade på honom genom fönstren.

NewsVoice skrev tidigare om omständigheterna runt hans gripande. Bakgrunden är att Robinson rapporterat utanför en domstol i England vid en rättegång mot en grupp av muslimer som anklagats för sexuellt ofredande av barn. Bara några timmar senare var han gripen och satt i fängelse på rekordtid.

Robinson, många i allmänheten och hans advokat är extremt kritiska till hur han behandlats av brittiskt rättsväsende. Tommy Robinson blev frigiven den 1:a augusti 2018.

Text: NewsVoice

Relaterat