Harriet Larsson

Att det är ja-sägarna, rövslickarna på vardagsspråk, som gjort karriär inom samhällets alla vrår, till makthavarnas mål är odiskutabelt. Rätt partibok är viktigare än kunskap och erfarenhet. Efter att elitens politiker tappat sin moraliska kompass, där de förträngt plikten att följa grundlagens viktigaste budskap, att skydda sin befolkning från yttre som inre faror, så började moder Sveas utförsbacke, där multikulturella globalister ständigt ökat farten.

Bild: Gatukonst på Slussen i Stockholm. Foto: Per-Olof Forsberg. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

Glädjande var ändå att Jan Björklunds budskap om ”Mer EU” endast attraherade 0,1 % av nya väljare till liberalerna, att jämföra med 4,6 % till sverigedemokraterna, som vill ha mindre eller inget EU alls, de fick 4,6 % fler röster.


Hela 7-klövern försöker tillsammans ännu låtsas som Åkesson med hans 1,1 miljoner väljare inte finns, men nu vågar allt fler bekänna färg utanför köksbordet. Undertecknad själv tillhör denna skara, som tidigare bara mumlat lite försynt eller tigit om min politiska uppfattning, när SD kom på tal.


Att åsiktskorridoren varit och är mycket trång jämfört med våra nordiska grannars, börjar även debattörer i MSM mumla om. Respekterade debattörer som Ivar Arpi, Per Gudmundsson i SVD, Caroline Dalman i Kristianstadbladet och Göteborgs-Postens ledarskribenter med Alice Teodorescu, Sonesson och Cwejman i täten har fått sällskap av fler fria skribenter, vars signerade alster nu får plats på debattplats, även om DN:s Peter Wolodarski ännu försöker slänga ut värdegrundslösa ”busar”, som en nattklubbsvakt.

Vad jag noterat är att politikers favorit ord ”utmaning” har ersatts av ”problem,”men ännu saknas djupare analys av problemens grundorsak. Här brukar hotade mångfaldsambassadörer direkt klippa av med att högerextrema och populister skyller allt på invandrarna.  Då förväntar de sig, att en massa omständliga förklaringar skall komma i stället för ett rakt ja, precis så är det!


En migration som ej står i samklang med ett värdlands förmåga till assimilering eller ens  integrering, får destruktiv bumerangeffekt på samhällets alla områden.


Detta är ett vanligt mänskligt beteende hos den som ifrågasätts, angrips och riskerar att få skäll för sin lathet, smarthet, dumhet, medlöperi, tjuveri osv.  De vill förekomma sanningen och tvinga angriparen till reträtt med att själva överdriva och uttala den högt. ”Jaha, du tycker förstås att jag är latast, dummast etc…..” avsikten är att få angriparen ur balans och få en harang om att så farligt är det inte, så menade jag inte. Vilket är precis det de gjorde.

Eftersom svenskar mer gillar konsensus än konflikt, så har mantrat Win-Win fått eldunderstöd. Inom den högre diplomatin kan det ge poäng, men vid och utanför köksbordet, vinner oftast den skyldige, med insikten om det var ju inte så farligt och när sanningen i budskapet inlindats i bortförklaringar och hänsynstagande, så känns förändring överflödigt.

Minns att studenter undrade om de hade blivit godkända eller ej efter en muntlig tentamen av alldeles för förstående lärare på Hälsouniversitetet, det var under slutet på 80-talet när den problembaserade pedagogiken (PBI) infördes i Linköping. För i gruppen, som tillsammans skulle traska upp för de sju stegens lösningar av pappersproblem, kunde den verbala och sociala pladdermajan belönas i stället för den som bara öppnade munnen, när det fanns något vettigt att säga.

Detta har sedan spridit sig som en löpeld i hela samhället. Samverkan, team, laget före jaget… har förminskat behovet av klokskap sprungit ur både händernas och hjärnans kunskapsbank. Sedan har ”kaka söker maka” effekten blockerat kompetens och ovanpå detta vänsterns förfall i identitet och relativism, allt för att bana väg för minoriteter, när de vände arbetarna ryggen. Vilket gav god utdelning i valet.

Men hoppet finns för att i någon mån sätta broms på moder Sveas i vänsterens anlagda utförsbacke. För några år sedan hade denna rubrik: ”En rektor skall inte vara en ryggradslös marionett” på debattplats i SvD den 17/9 av forskare från Lunds och Göteborgs universitet, varit helt omöjlig. Artikeln tog upp landets bottenplacering inom EU, när det gäller högre utbildnings frihet från politisk påtryckning och styrning.

Glädjande är om forskare på Lunds universitet har nyktrat till och förhoppningsvist inte upprepar hetsjakten på kollegan Kajsa Ekholm Friedman, som tidigt sa sanningen om invandringen. Efter att DN den 6 maj 1997 publicerat hennes väl underbyggda debattartikel ”Invandringen leder till sönderfall”. Det var långt innan nattklubbsvakten Peter Wolodarski blev DN:s politiske redaktör.

De kloka, som ser längre än dagens ihåliga värdegrundsröster har alltid utgjort villebråd för etablissemangets förföljelse.

Där vänsterns kränkhetskultur varit mycket framgångsrik, när det nu gått så långt att fakta kan sopas under mattan om det kan kränka en annan student. Det fick studenten Felix på KTH erfara och fick tom hot om avstängning.

Kränkthetskulturens lögner har segrat över faktabaserade sanningar

En stark bidragande orsak till denna utveckling är kompetensbristen hos svenska politiker, som då avlövat läraren från förskola till högskola på kunskapens makt och gett den till föräldrar, elever och studenter, som ofta saknar den. ”Kaka söker maka” strategin har varit mycket framgångsrik.

Jag undrar om professorerna Jercy Sarnecki och Mattias Gardell vill svara på skribenternas fråga:

”Varför ska vi lita på forskningsresultat, när de kan vara styrda av olika politiska intressen”?

Text: Harriet Larsson, Linköping

Källor


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
56 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Fru Carlsson
Fru Carlsson
Gäst
20 september 2018 kl 10:44

Sjuklöver? Vi har en oduglig Åttaklöver i riksdagen där alla är lika goda kålsupare, vad får dig att tro att SD skulle vara annorlunda?

per
per
20 september 2018 kl 11:07

SD är i grunden inte annorlunda, de avslöjar aldrig de grundläggande orsakerna till våra problem, adresserar endast symptomen.

Jan Norberg
Reply to  per
20 september 2018 kl 11:38

Min bäste spann vatten, att adressera symtom (lär dig stava Per!!) utan att alltid påstå sig ha de enda och rätta svaren visar på en stor portion ödmjukhet inför komplexa problem.

Vänsterns ständiga mantra är att påstå en massa saker utan att kunna bevisa det, samt att ständigt ha samma sorts förklaringsmodell men på helt olika typer av problem. Om vi tex tar klimatalarmismen så har SD en mer reflekterande policy där man vill se flera sidor av samma mynt innan man tar sitt slutliga beslut vad man vill göra åt detta.

SD blir då ständigt anklagade för populism och att vilja ta billiga politiska poäng på ett problem där vänstern tagit sig det sedvanliga tolkningsföreträdet för vad som är rätt eller fel. Nåde den vilken torgför en avvikande åsikt, den stigmatiserar och förföljer man ända in i döden (läs hela Meetoo kampanjens hets mot killen vid Stockholms Stadsteater som tog sitt liv).

Och du Per, kan du inte utveckla ditt påstående att SD aldrig “avslöjar de grundläggande orsakerna”??

Det vore ju kul att få veta lite mer om vad du eg avser mer konkret.

per
per
Reply to  Jan Norberg
20 september 2018 kl 16:55

Nu är v där igen, Jan Norberg, du kan helt enkelt inte föra dig i debatt med personer vars världsåskådning avviker från din egen. Hur många gånger skall vi behöva gå igenom den saken innan du fattar? Du borde skämmas som tilltalar mig med “Min bäste spann vatten” bara för att våra åsikter om SD skiljer sig åt. Jag trodde att du var över 60 år gammal, inte en ouppfostrad, obalanserad fjortis med ett labilt nervsystem styrt av hormonobalanser. Och att du försöker trycka till mig för att jag, som du uppfattar det, har stavat fel på ett ord, är riktigt lågt. Snacka om att till varje pris försöka vinna billiga debattpoäng. Det viktiga är inte att de som skriver här på NV stavar perfekt och formulerar sig oklanderligt, utan att alla åsikter får komma fram. För övrigt kan man stava det aktuella ordet på två sätt. Jag menar att SD i själva verket inte skiljer sig tillräckligt mycket från de andra riksdagspartierna för att kunna göra någon fundamental skillnad för Sverige. – De berättar inte att globala makthavare ligger bakom de krig som skapar flyktingströmmar till bland annat Europa och Sverige, utan klagar bara på själva symptomet av de militära övergreppen, det vill säga själva flyktingströmmarna. Om svenskarna inte upplyses om grundorsaken till de problem som vi ideligen ställs inför, så kommer vi även framgent att bli förda bakom ljuset. – De berättar inte att Sverige kunde tillverka sina egna pengar och på så sätt spara miljarder och åter miljarder till budgeten, istället för att vara satta i skuld till privata storbanker,  – De berättar inte att sjukvården styrs av ekonomiska intressen som vill tjäna pengar på sjukdom och därför är dömd att misslyckas. Alla de alternativa medicinska metoder som botar människor i grunden, och av den orsaken inte får användas i Sverige, står det noll och intet om i SD:s partiprogram. – De berättar inte att myndigheternas kostråd till Svenska folket är styrda av läkemedelsindustrin och de stora företagen inom livsmedelsindustrin, att de är uppåt väggarna och följaktligen gör befolkningen allt sjukare. – De har inga ambitioner att införa naturlig, ekologisk odling och uppfödning av djur i Sverige. Inga löften om att kämpa mot GMO, pesticider, konstgödsel och så vidare. – De berättar inte för svenska folket hur den trådlösa tekningen försämrar människors hälsa och på sikt kommer att förstöra det mänskliga genomet, inte minst i och med införandet av… Read more »

per
per
Reply to  per
20 september 2018 kl 18:10

per 2018-09-20 at 16:55

“den trådlösa tekniken” skall det stå i tredje stycket från slutet.

Kalle 01
Kalle 01
Reply to  Jan Norberg
20 september 2018 kl 21:30

Du kanske ska lära dig att stava själv Jan innan du klankar ned på andras stavning
https://www.ordkollen.se/stavning/symtom-eller-symptom/

Benny
Benny
Gäst
Reply to  Jan Norberg
22 september 2018 kl 10:04

Du kan ju inte stava själv…Det stavas symptom! För övrigt så är SD för Nato(USA) och Israel vilka startar alla dessa krig som leder till flyktingströmmarna. Så länge inte SD tar bladet ifrån munnen i dessa frågor är SD bara kontrollerad opposition! Vad hjälper det att vara emot invandring om man inte går till roten med vad som skapar problemen! Om du studerar hur de senaste årtiondenas krig börjat så ser man tydligt att det är två länder som ligger bakom dvs USA och Israel! Allt annat är struntprat!

per
per
Reply to  Benny
22 september 2018 kl 23:38

Viktig poäng från dig, Benny.

per
per
Reply to  per
22 september 2018 kl 23:40

Symptom och symtom betyder samma sak.

Jan Norberg
Reply to  Benny
23 september 2018 kl 18:07

Ännu en feg stackare som inte törs framträda med namn, är alla antisemiter fega??

Så sign Benny menar på fullt allvar att om SD skulle ta ställning mot Nato, judar och USA så skulle denna sign Benny rösta på SD.

Skulle inte tro det!!

Även sign Benny kanske skulle kunna ha godheten att förklara vad begreppet kontrollerad opposition är för något.

lennart palm
lennart palm
Gäst
20 september 2018 kl 11:10

SD lyssnar på sina väljare och vill genomföra deras önskan.

Jan Norberg
Reply to  lennart palm
20 september 2018 kl 11:43

Lennart, problemet SD har är att de aldrig kommer till tals och får en möjlighet att försöka genomföra sina väljare önskan.

Möjligen kan vi nu se hur den svenska modellen rämnar helt i sina grundvalar, socialismens era era är på väg ut!!!

Nyval nu !!

Jan Norberg
20 september 2018 kl 11:26

Harriet, jag älskar väl genomtänkta och välskrivna artiklar oavsett ämne och vilken åsikt författaren framför. Detta inlägg är nog ett av de bättre jag läst i just detta ämne, åtminstone här på Newsvoice. Jag har själv föreläst vid olika Universitet och Högskolor samt olika större företag, länge har jag själv tyvärr också hyllat win-win konceptet. Dvs jag har själv gått på myten om att samförstånd leder till ett bättre slutresultat i längden. Är man ödmjuk så måste man kunna erkänna att man haft fel, jag erkänner att jag haft fel. Det intressanta är ju vad detta beror på, din förklaringsmodell är nästan helt klockren och det faller därför ett tungt ansvar på de vilka inom politiken som omvandlat sitt förakt för kunskap och erfarenhet till en veritabel häxjakt på det fåtal som haft modet att tänka själva och komma till andra slutsatser än de vilka via feminism, genustrams och allmänt kunskapsförakt. Med din inställning kan du inte ha haft det lätt där du arbetat och verkat. Det du pekar på som framgångsfaktorer för de partier som vänt det svenska folket ryggen till förmån för en enorm massinvandring från tredje världen är endast frukten av den systematiska och långvariga hjärntvätt som den svenska befolkningen utsatts för av de socialistiska barrikadkämpar som sett det som sin uppgift att uppfostra svenskar till lydiga redskap för sina olika samhällsexperiment. När nu protesterna under senare år inte längre går att avfärda som rasism och allmänt bakåtsträvande så kan vi se att socialisterna är beredda att gå mycket långt för att kunna bevara den samhällsutveckling som lett oss till den utförsbacke som du beskriver. Så frågan blir hur långt socialisterna inom 7-klövern är beredd att gå för att försöka behålla sitt problemformuleringsprivilegium och sitt tolkningsföreträde. Vi får hoppas att utförsbackens verklighet snart får den hjärntvättade svenska befolkningen att vakna på samma sätt som den amerikanska befolkningen till slut insåg att det nu får vara nog med dogmatiska betingade förföljelsen av oliktänkande. Problemet är att den svenska hjärntvätten är värre än den i fd Sovjetunionen, detta då svenskarna matas med att vi är en demokrati till skillnad från fd Sovjet. En demokratur är vad vi har i Sverige och vi behöver bara luta oss tillbaka nu efter valet och titta på när samtliga inom 7-klövern krumbuktar sig inför den parlamentariska kris som stundar m a a det nyss genomförda valet. Nyvalet närmar sig med stormsteg och det… Read more »

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
20 september 2018 kl 12:23

Jättebra artikel Harriet! Tänk om det ändå fanns fler av din kaliber i Sverige. Personer som månar om sitt land och inte bara suktar efter egen vinning på bekostnad av andra. Jag vill mer än gärna läsa mer av dig!

Tack och så Jan för ytterligare ett av alla dina bra och klargörande kommentarer!

Harriet Larsson
Gäst
20 september 2018 kl 15:01

Tack både Jan Norberg och Öystein Rönne för uppmuntrande ord!
Under 1988 vikarerade jag som lärare på Hälsouniversitetets sjukgymnastutbildning, då den hyllade PBI – metoden introducerades (problembaserad inlärning, som sedan kallades för PPL problembaserat lärande). För mig som kliniker blev frustrationen stor över den, i mitt tycke, långa och krokiga vägen till kunskap. Men vikariatet tog ett snabbt slut efter att sjukhusets personaltidning samt en facklig tidskrift publicerat ett inlägg om mina tankar kring denna metod och inte blev det bättre av att redaktören hade illustrerat det hela med en idisslande ko! Jag fick mycket skäll av representant för universitetes ledning för att jag t.ex. hade skrivit om pladdrande papegojor, som sänkte förtrogenhetskunskapen och förstod snabbt att jag bättre passade hos svårt sjuka och skadade patienter.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Harriet Larsson
20 september 2018 kl 16:23

Tråkigt att höra, men jag är inte förvånad då jag idag vet hur systemet fungerar. Jag har själv tidigare i mitt liv blivit både baktalad och t.o.m. mordhotad då jag jobbade fackligt. Denna erfarenhet var dock nytig, då den i stor grad bidrog till att få mig att få upp ögonen på hur falskt och korrupt systemet i “det trygga Sverige” egentligen fungerar.

Jag tror mig aldrig varit någon “medlöpare”, vilket jag idag är stolt och glad för.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
20 september 2018 kl 16:54

Monopolkapitalismen och globalismen är inte “vänster”. Den är obalanserat över-extremt höger, eftersom den ställer arbetare och småföretagare mot monopolkapitalister som slår ut en sund konkurrens i EU:s skattesänkar-race mot bottnen.

Monopolkapitalister registrerar sina firmor i EU:s skatteparadis. I USA gör man det i USA:s skatteparadis.

Det är inte så kapitalism (högerpolitik) var tänkt att fungera alls. Den har gått överstyr och har infiltrerat sossana och MP som idag anser sig vara “marknadsliberaler”. S&MP är inte “vänster” alls, snarare har de blivit vad Moderaterna var för ca 15 år sedan.

Johan
Johan
Gäst
20 september 2018 kl 18:10

Per, bra talat.

SD är med all sannolikhet kontrollerad opposition. Jag förstår att många blir förförda av att de låtsas vara annorlunda än övriga partier. Men man får vara klokare än så.

Vad gäller mobbare så kommer de aldrig att förstå att de är mobbare. De är ”ödmjuka” och vet bäst. Härskartekniker är vanligt, och att resonera är lönlöst.

Visst är det sjukt med våra jantelagar och tabu att tycka annorlunda i detta land. Ibland känns Sverige som nåt unket litet förtryckt kommunistland där varje invånare är självutnämnd KGB agent.

Allt du skrev Per, om sd, går inte att försvara. Därför går di mindre vetande till attack på ålder, kön, eller varför inte hur man stavar.

Man greppar efter halmstrån.

Stå på dig broder

per
per
Reply to  Johan
20 september 2018 kl 19:10

Tack, Johan. Trevligt med en positiv kommentar från dig. Du är en av de här på NewsVoice som inte är dömd att stå och vända och vrida på fragment, utan klarar av att ta några steg tillbaks och se mer av helheten.

Jan Norberg
20 september 2018 kl 20:09

@ per 2018-09-20 at 16:55 Pär, om jag är pubertalt omogen pga hormonobalanser osv så utgår jag i från att du är läkare med telepatiska och medicinska förmågor ännu okända för vetenskapen. Du diagnosticerar mig utan att ha träffat mig, bra jobbat Pär. Nåja, mitt tilltal till dig är hämtat från en sketch med Hasse Alfredsson och har i alla fall inte tidigare ansetts som ett uttryck för att ringakta den man adresserar. Tvärtom så avsåg jag att vara lite raljerande över din ofullständiga kommentar som du nu lydigt kompletterat med lite mer konkreta synpunkter på vad du avsåg med att SD inte redovisar de grundläggande orsakerna till vårt lands problem. Med din grundsyn och med dig som företrädare för partiet Folkhemmet Sverige så antar jag att detta parti skördat bra i detta val, hur många röster fick då detta parti?? En snabb titt på hemsidan ger ingen information så jag antar att det blev ett ganska magert resultat, trots stora ansträngningar. En sak skall jag ge dig och detta parti, såväl detta parti som SD stängs ju ute av 7-klövern som inte tillåter fler partier att etablera sig. Det hotar demokratin enligt deras synsätt. Jag minns att jag fick en förfrågan från detta parti för ett tag sedan (om det var du som skickade eller någon annan minns jag inte), efter att ha läst igenom partiprogrammet så fann jag att det förvisso fanns en del saker som jag kunde stödja. Det som dock fick mig att gå i taket är kravet på en skattefinansierad “enhetspension” på mellan 16-20.000/månad skattefritt. Jag har förgäves sökt information om hur detta skall finansieras. Det jag hittat är följande: “Folkhemmet Sverige vet hur detta kan ske och hur det ska finansieras. Vi tror att även de flesta invandrare är bekymrade över att samhället har förlorat kontrollen över situationen.” Jag blir så himla trött på hel och halvanarkister, sökande fd socialister vilka förespråkar “enhetspension” och/eller “medborgarlön” utan att med ett enda ord förklara hur denna reform skall finansieras, det är rent ut sagt skrattretande. Du tar vidare upp orsakerna till de flyktingströmmar vi sett under många år, visst finns “globala makthavare” och visst finns det “militära övergrepp”. Men var är de konkreta förslagen hur vi i Sverige gm att rösta på Folkhemmet Sverige skall åtgärda detta?? Du pratar dig varm för att Sverige själva skall “tillverka sina egna pengar”, man får ju intrycket av att… Read more »

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
21 september 2018 kl 07:40

Bra skrivet Jan!

0Space
0Space
Gäst
20 september 2018 kl 20:41

Kränkhetskulturen är en utlöpare från “söndra och härska”, där man sätter man mot kvinna och alla möjliga grupper etc. mot varandra. Det är själva kärnan inom vänster. Martin Gustavsson har sällan begripit sig på verkligheten – och det är ofta både ofattbart och bakvänt och det han skriver i olika kommentarer.

På så sätt normaliserar “de” samtidigt allt som är osant, genom relativismens dårskap. Med andra ord så perverteras själva livet. Att förstöra mänskligheten är syftet.

Höger däremot, är tvärtom, det vill förena, eller sammanföra, önskar att återvända, mm – och ytters,t eller från början, är det att sammanföra eller förena människan med “det ovan”, Gud, sanningen, alltså det är enligt andligt tänk.

Vänster är dess motsats, så dess ihopfabricerade och falska gud är den som nu då mest tillbes, “science”. Däri har vi ju tex ateism, humanism, hbtq, aborter, evolutionslära, materialism, tron på space, att människan står över naturen och det blir då att vända sig emot naturen/”Gud”/Lagen.

Ser man på den symbol som fascismen brukar synas med, ett sammanfört/förenat spöknippe, fasces, så var det från början att sammanföra, kalla det “straffa”, eller att ta tillbaka något som avvikit från det äkta, normala eller sanningen/Gud. Det gick via staten då staten skulle var det högres/lagens/Guds instans, både gentemot folket och representativt för det. Dock förfaller allting och det blev även symbol för socialister och att göra staten till något som skulle regera och styra över folken, fast det inte längre var något som kunde “överföra” himlens eller Guds natur eller “det ovan”, nedåt,

per
per
20 september 2018 kl 22:23

Tack.

Jag vet, Lindeman är exklusivt rolig. Du uppvisar tvångsbeteendet att fortsätta smyga in subtila förolämpningar i dina kommentarer till de som en gång har haft mage att kritisera dig.

Jag företräder inte Folkhemmet Sverige, fick nys om dem här på NV två dagar före valet. De startade i juni eller juli 2018. En av dess riksdagskandidater är Pia Hellertz som förekommer då och då här i tidningen.

Du kan väl skriva och fråga dem om pensionen. De tänker dra in många miljarder på förstatligande av den svenska pengatillverkningen och på EU-utträde. Reformering av sjukvården och livsmedelspolitiken kommer också att ge statskassan många, många miljarder. Överhuvudtaget vill de göra det ineffektiva användandet av skattebetalarnas pengar optimalt effektivt.

Folkhemmet Sverige tänker frikoppla landet från militära allianser. De accepterar inte att Sverige förgriper sig med vapen på andra länder. Pengar som man tjänar på detta skall helt eller delvis läggas på rikets försvar.

Ditt raljerande om Sveriges tillverkning av de egna pengarna leder ingen vart, men antyder att du är dåligt insatt, alternativt har intresse av att döda diskussionen.

Att SD inte har fattat vårdproblematiken visar att de inte tänker utanför boxen. Partiet saknar överhuvudtaget insikt i alltför många frågor, för att kunna bidra på ett väsentligt sätt till räddandet av Sverige.

Jag har aldrig lagt skulden på SD för den katastrofala skolmedicinen, bara konstaterat att de inte adresserar problemet. Detta är helt kasst.

Jag har aldrig lastat SD för hur jordbruket i Sverige bedrivs, bara konstaterat att de inte upplyser om det på ett adekvat sätt.

Som sagt, SD är inte ett seriöst parti, de förbigår, precis som de andra riksdagspartierna, en mängd viktiga politiska frågor med tystnad.

Ja, precis som jag efterkommenterade, så skulle det stå “den trådlösa tekniken”.

Dina frågeställningar avslöjar att du inte läste igenom Folkhemmet Sveriges partiprogram. En seriös fråga till dig, som inte är avsedd att vara spydig: Varför letar du inte efter ett annat parti, istället för att till varje pris, trots deras tillkortakommanden, försvara Sverigedemokraterna?

Jan Norberg
20 september 2018 kl 23:26

@ per 2018-09-20 at 22:23

Släng inte bort din röst är en slogan som partiet Folkhemmet Sverige trumpetar ut. Hmmmm…. hur känns det idag att ha slängt bort sin gm att rösta på det partiet?

Som jag sagt så många gånger förr i detta forum, valet 2018 handlar mindre om att rösta på det “perfekta” partiet än det handlar om att rösta emot något. Eller, om man så vill, så röstar man på minst dåliga partiet.

Analogt den logiken så måste man ställa sig en del övergripande frågor, jag har kommit till slutsatsen att det är massmigrationen från alla världens hörn till Sverige som är den helt avgörande frågan om Sverige på sikt skall överleva som en civiliserad och anständig nation.

Komparerar jag därefter min slutsats med vad de olika partierna säger sig prioritera för frågor så landar jag hos SD. Självklart skulle jag ha röstat på AfS om jag velat ha mer överensstämmelse med mina mer detaljerade uppfattningar, men det gäller samtidigt att också rösta mest taktiskt för att det verkligen skall bli någon förändring.

Sååå, hur du kan påstå att SD har upplevt en del tillkortakommanden, det är svårt att intellektuellt förstå. SD har pga 7-klöverns odemokratiska metoder (läs DÖ) ännu inte varit delaktiga i det praktiska riksdagsarbetet, hur kan de då ha något som helst ansvar och därmed komma till korta??

per
per
Reply to  Jan Norberg
21 september 2018 kl 01:14

Jag förstår ditt resonemang om att du inte ville rösta på ett parti som ändå inte skulle kunna komma in i riksdagen.

För mig kändes det bra att inte ens taktikrösta på SD eftersom de står så långt ifrån mig politiskt i alltför många frågor. Se “per 2018-09-20 at 16:55”, där ger jag ju några exempel. Naturligtvis insåg jag redan före valutgången att Folkhemmet Sverige inte skulle ha en chans 2018.

Jag syftade på SD:s tillkortakommanden när det gäller att presentera ett vettigt valprogram.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  per
21 september 2018 kl 08:08

Nu har du skrivit SD:s tillkortakommanden två gånger. Suck….. det vore ju oerhört mycket mer logiskt att prata om 7-klöverns tillkortakommanden.

per
per
Reply to  Öystein Rönne
21 september 2018 kl 11:40

Jag förstår att du gärna vill förändra betydelsen av det svenska språket efter hur det för tillfället passar dig, Öystein, subjektiva, känslogrundade tolkningar av en text är enklare och mindre energikrävande än objektiva, logiska.

Tillkortakommande betyder svaghet, brist, misslyckande. Varför är det då “oerhört mycket mer logiskt att prata om 7-klöverns tillkortakommanden” än om SD:s tillkortakommanden? Svar: Det är det inte.

Jag håller med dig till 100 procent om att 7-klöverns tillkortakommanden/svagheter/brister/misslyckanden är oerhörda, men det gör inte SD till ett bättre parti, allting är inte relativt.

Faktum är att Jan Norberg i sitt kommenterande ovan erkänner SD:s ofullkomlighet. Han föredrar Alternativ för Sverige, men röstade på SD av taktikskäl.

Det är detta jag menar och har sagt hela tiden, SD är på tok för obegåvade och endimensionella för att kunna göra någon betydande skillnad för Sverige. Detsamma gäller för resten Alternativ för Sverige.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  per
21 september 2018 kl 14:13

Tja per, det är din synpunkt. Men SD har aldrig fått visa hur man i realiteten kan effektuera en återgång till hur Sverige såg ut för låt säga 20 år sedan.

Du anser att SD är för obegåvade för att kunna ändra Sveriges kurs, men jag har en aning om att du själv inte skulle vara en strategisk tillgång för något parti.

Däremot är det ok att exempelvis här på NV att uttrycka din affekt mot de partier som inte uppfyller dina krav på hur vi ska rädda Sverige.

Att rädda Sveige handlar om att rösta på ett parti som kan tänkas komma in i riksdagen och som dessutom kan tänkas bidra till att “styra upp” Sverige på en bana som innebär att vi kan behålla våra traditioner och normer.

Jag ser inget av detta i dina inlägg.

Snälla, skriv en artikel om hur du ser att det ska se ut, och därmed också hur det ska effektueras!

Ale
Ale
Gäst
21 september 2018 kl 10:07

Alltid lika roligt och stimulerande att ta del av Harriet Larssons modiga, humorfulla spetsfundigheter; dock inte fullt lika roligt att ta del av Jan och Pers.

Betydligt intressantare är däremot Harriet Larsson samt Öystein Rönne vittnesmål, när de som vuxna människor tagit frispråkighet för given, för att i nästa ögonblick erfara maktens innerst väsen. Utan att överdriva har jag nog varit med om alla arbetskonflikter man kan vara med om. För vart och ett av nederlagen har ytterligare en pusselbit tillfogats – tills bilden fullbordats. Maken har inget annat än sitt språk till sitt förfogande, därför älskar den samma våld och pengar, då ingen äger språket.

Tror det förhåller sig så här: det finns två sorters människor här i världen. En majoritet och en minoritet. Minoriteten kännetecknas av omutlighet och integritet. Majoriteten låter sig skrämda föras framåt i den tysta mittfåran.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ale
21 september 2018 kl 11:51

Ligger mycket i det du skriver Ale!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
21 september 2018 kl 12:56

Dock anser jag att Jan Norberg har klockrena kommentarer och artiklar.

per
per
22 september 2018 kl 02:07

Öystein Rönne 2018-09-21 at 14:13

Läs Folkhemmet Sveriges partiprogram, närmare än så kommer du just nu inte en beskrivning av vad jag vill för Sverige.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  per
23 september 2018 kl 08:36

Det är inte samma sak som att du själv lite oftare markerar tydliga ställningstaganden och åsikter med egna foremuleringar.

per
per
Reply to  Öystein Rönne
23 september 2018 kl 14:06

Ytterligare ett exempel på en kommentar från dig som helt saknar substans, Öystein.

Dina argument blir ganska snart såpass urvattnade och till och med lögnaktiga att en fortsatt diskussion ter sig meningslös.

Försvara SD till varje pris alternativt läs Folkhemmet Sveriges partiprogram om du är intresserad av för dig nya tankegångar.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  per
23 september 2018 kl 16:10

Så talar en man som trots att denne gömmer sig bakom ett alias, inte med egna ord vågar uttrycka sin samhällsmodell.

per
per
Reply to  Öystein Rönne
24 september 2018 kl 02:19

Urvattnat var ordet.

Jan Norberg
Reply to  per
23 september 2018 kl 17:56

Öystein, sign Per visar bara på hur enfaldig och feg en del människor är. Sign Per har inte med en stavelse redovisat egna personliga synpunkter, han liksom en del andra med aversion mot SD kan inte redovisa på vilka grunder i sak de hatar SD.

Per är oförmögen att på ett personligt sätt redovisa i sak vad han stödjer sig på då han uttrycker sin avsky för SD, riktigt lågt.

Jag får väl utgå från att sign Per aldrig skulle inkomma med en egen artikel då det betydligt enklare att i svepande och generella ordalag, utan egna och personligt formulerade tankar gå i clinch med oliktänkande.

Men såna är dom de extrema vänstermänniskorna, jag tolkar sign Pers alla inlägg som ett utslag av frustration över att inte kunna rösta på något av de partier han tidigare sympatiserat med.

Att han lägger sin röst på Folkhemmet Sverige visar bara att han inte förmögen att analysera och kommentera på ett personligt sätt.

Sign Per skall vi aldrig låta hunsa oss genom argumentlösa påhopp utan substans, vi får väl göra som alla motståndare till SD alltid gör. Dvs ta debatten i sakfrågorna, då brukar de tystna.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
23 september 2018 kl 21:06

Du har så rätt Jan!

per
per
Reply to  Jan Norberg
24 september 2018 kl 02:11

Hej Bill och Bull.

Jag har skrivit om och kritiserat skolmedicinen, livsmedelsindustrin, jordbruket, de privata bankerna, mobilstrålningen, makthavarnas manipulation av mänskligheten och så vidare i många år – det som står i Folkhemmet Sveriges partiprogram har jag med andra ord önskat mig av politiken sedan anno dazumal.

När nu Folkhemmet Sveriges och mina åsikter är så lika, varför skall jag lägga tid och energi på att skriva en lång artikel i ämnet, deras 40-sidiga valprogram finns ju att läsa på partiets hemsida https://newsvoice.se/2018/09/folkhemmet-sverige-valfilm-2018/#comments

Jag har läst SD:s partiprogram, varför vågar ni inte läsa Folkhemmet Sveriges partiprogram?

Som ni båda mycket väl vet så har jag utifrån mina egna åsikter i sak redovisat många punkter där jag beskriver varför SD inte håller måttet. Vi må ha olika syn på politik, men kan väl trots det åtminstone vara ärliga och låta bli att köra med fula knep.

Du har garanterat fel i att alla motståndare till SD tar “debatten i sakfrågorna”, men att jag gör det stämmer bra.

Jag har gått “i clinch” med er båda vid ett flertal tillfällen, bland annat i den här tråden, men det har sannerligen inte varit någon utmaning.

Bill har kommit in i sin gamla form, nu är meningsmotståndarna återigen “enfaldiga”, “fega”, hatiska, “extrema vänstermänniskor” och det ena med det andra.

Och Bull håller med. Det vore intressant att få argumentera direkt med Måns nån gång.

Jonas
Jonas
22 september 2018 kl 12:53

Jag förstod att SD var en kontrollerad opposition redan innan Julia Kronlid satt i möte med en Khazarjude, då fick jag bilden bekräftad.
Man behöver inte tänka värst långt för att inse detta.

Rädds inte Per, gillar dina kloka inlägg =)

Jan Norberg
Reply to  Jonas
23 september 2018 kl 18:02

Vore intressant om sign Jonas kunde redovisa vad sk kontrollerad opposition egentligen är.

Att en riksdagsman/kvinna skall ta emot och möta olika intressen ser jag som självklart.

Det skulle se ut om vänster socialistisk mobb ansåg sig kunna stoppa riksdagsmän från att umgås med vissa kategorier människor, skamligt är ordet.

Att dessutom uttrycka antisemistiska angrepp på judar är straffbart, men kanske känner sign Jonas att han har skydd av den snart avgående utrikesministern Margot Wallström. Hon har ju givit judehatet klartecken att uttryckas fritt.

Sture B
Sture B
Gäst
22 september 2018 kl 13:44

Nu har undanträngningseffekten även börjat sippra in i de politiska finrummen. Ett antal gamla politiska rävar har i både kommunal- som riksdagsval fått se sig personvals-bortröstade av människor som bara varit här i några få år. Detta visar verkligen hur korkade svenska politiker är. Det är klart att det importerade valboskapet röstar på partierna som släppte i dem, men de röstar på sina egna landsmän som representanter i respektive parti. De röstar inte på svenska Lisa eller svenske Lars. Att politikerna själva inte fattar sånt här visar bara att hur olämpliga de är till att styra i stat och kommun och att de i själva verket borde sitta med anpassade arbetsuppgifter på en skyddad verkstad.

Men det är lättare att “gilla olika” så länge denna mångfald tränger ut någon annan. När det börjar bli trångt kring de egna köttgrytorna är det nog inte längre lika roligt, men varmt välkomna till verkligheten. LOL

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Sture B
23 september 2018 kl 07:36

Ha-ha, träffsäkert!

per
per
24 september 2018 kl 02:27

Du och jag skall väl inte ligga i luven på varandra, vi är ju ense om att SD inte är ett parti som man röstar på i första hand.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  per
24 september 2018 kl 11:02

Om du syftar på mig får du finna dig i att jag inte alltid delar din uppfattning. Då kan jag vara ganska vss för att “röka ut” diverse individer från deras mörka skrymslen.

Jag har förstått att du av någon anledning inte gillar det, och det behöver du heller inte göra. Det berör mig faktiskt inte särskilt mycket. Men det ligger ju nära till hands för mig att misstänka även dig för att vara ett “nättroll”. Och nättroll skall “rökas ut”!

Dock har du faktiskt skrivit en hel del kloka kommentarer som jag delar, och du har tydligen funnits här på NV en tid.

Av den anledningen tror jag att du inte är ett “nättroll” men blivit lite sårad när jag “skrivit ner” bl.a. sossarna. Måhända har du i hela ditt liv röstat på sossarna eller kommunisterna och vaknat sent i livet. Var inte orolig, du är i så fall i gott sällskap. Väldigt många har ännu inte vaknat och fortfarande sover.

Jag tror att du nog inte velat “ta klivet” över till SD eller AfS, utan har funnit en ny hemvist i Folkhemmet Sverige. Du har också i en tidigare kommentar utgått ifrån att jag inte läst Folkhemmet Sveriges partiprogram, vilket är en felaktig spekulation av dig.

Visst har jag läst det, och jag sympatiserar med väldigt mycket i det programmet. Men som du vet så fick de inte så många röster. Vilket inte är så förvånande. Samma sak gäller många andra småpartier.

Så, någonstans måste man börja för att “väcka” Sveriges medborgare för att stoppa den Svenska rutschkanan utför Ättestupan.

Alltså, vi är inte överens om att SD inte skulle vara ett parti att rösta på i första hand. Jag hänger ut mig själv här på NV, och jag kan säga dig att jag röstede på AfS i hopp om att de skulle komma in, men blir det nyval kommer jag att rösta på SD.

Inte ett perfekt parti, men vilket är det? De är iaf inne i riksdagen och är betydligt mer trovärdiga i att styra skutan Sverige upp på rätt kurs igen i jämförelse med landsförrädarna 7-klövern.

Jan Norberg
Reply to  Öystein Rönne
24 september 2018 kl 11:34

Bäste Öystein, jag kan lika gärna som du ta åt mig av sign Pers kommentar betr SD som förstahandsvall eller ej.

Tack för din kommentar till Per, jag kunde inte ha skrivit den bättre själv.

Jag delar din syn på att det nog finns åtskilliga därute som rent intellektuellt kan förstå att samhällsutvecklingen gått åt fanders. Det är dock väldigt svårt för många människor att känslomässigt inför sig själv och andra verkligen ändra uppfattning.

Lägger man därtill det sociala stigma som en tillnyktring skulle innebära så är det nog lättare att ist försöka hitta ett litet udda parti som man på förhand visste inte skulle ha skuggan av en chans att komma in i Riksdagen. Allt för att slippa rösta på SD och bli stigmatiserad.

Eftersom det funnits en inrotad socialistvurm inpräntad i svenskens medvetande applicerad medelst långvarig hjärntvätt så uppstår det en form av separationsångest av typen “så här har jag ju alltid röstat”.

Att kunna ändra uppfattning är svårt för de flesta då man inte vill erkänna att man tänkt fel tidigare.

Men om man nu står vid ett vägskäl efter valet och har lagt sin röst på tex Folkhemmet Sverige som i detta val inte fick många röster, skall man då som i Pers fall även rösta på dem i det kommande nyvalet??

Ibland måste man vara pragmatisk och rösta taktiskt om man vill ha en samhällsförändring, dvs rösta på ett parti som i alla fall kan störa och stoppa den sanslösa socialisering vi ser fortsätta år ut och år in.

Å andra sidan har man gm ett sådant val definitivt distanserat sig från sina tidigare socialistiska åsikter.

per
per
Reply to  Jan Norberg
24 september 2018 kl 19:02

Öystein och Jan

Ni vill se kommunister och socialister överallt, använder dessa och andra begrepp i avsikt att hålla era meningsmotståndare i schack.

Jag är politiskt prestigelös, håller aldrig fast vid något som inte leder framåt.

Utöver Folkhemmet Sverige tycker jag om Enhet. De är kanske lite för mjuka för världen som den ser ut idag, men fina:

https://newsvoice.se/2018/09/diskutera-enhets-valfilm-2018-arbetslinjen-eller-existenslinjen/

Jan Norberg
Reply to  per
24 september 2018 kl 19:52

Per, jag kan bara uttala mig för egen räkning men visst kanske ser jag socialistspöken i många människors sätt att uttrycka sig.

Såväl Enhet som Folkhemmet Sverige presenterar lösningar på tex pensionsområdet som är fullständigt verklighetsfrämmande.

Min slutsats är att inget av dessa partier har en susning om hur illa ute pensionssystemet i grunden är, läs på och lär hur detta bedrägeri uppstått och kom sedan tillbaka med lite mer genomtänkta förslag.

Exemplet med pensionerna är en showstopper där alla måste lära sig mer om det katastrofala system vi har idag, det är inte lätt men vi kan gärna ta den debatten om du vill.

Jag föreslår att du eller någon annan från dessa 2 partier skriver en artikelserie här på NV så lovar jag att bidra med mina synpunkter, allt i syfte att försöka folkbilda alla grundlurade svenska medborgare.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  per
25 september 2018 kl 07:38

Nej absolut inte överallt, var har du fått det ifrån? Då hade jag inte funnits kvar i Sverige.

Men däremot så är de tyvärr väldigt många. En stor skara som inte vill öppna sina egna ögon.

Men sorry jag tillhör inte den naiva skara som bara går omkring och trallar.

per
per
24 september 2018 kl 20:56

Jag är medveten om pensionsproblematiken. Enhet och Folkhemmet Sverige är tydliga med att de tänker förändra hanteringen av Sveriges ekonomi i många avseenden, vilket kommer att stärka budgeten med åtskilliga miljarder på kort sikt och ännu mer på lång sikt.

Jan Norberg
Reply to  per
24 september 2018 kl 21:48

Per, igen så glider du undan att svara i sakfrågorna. Är du dåligt påläst om tex pensionsfrågan eller törs du inte ta den diskussionen som jag bjöd in till.

Men jag glömmer ju att om du skall skriva en artikel under signatur och inte avslöja ditt riktiga namn så blir det ju svårare att uttala sig om både det ena och det andra.

Du påstår att Du är medveten om pensionsproblematiken, jamen skriv då en artikel hos Newsvoice.

Som vanligt fegar många ur när man ber dem vara lite mer konkreta eller att redovisa fakta bakom sina ståndpunkter.

FEGT Per !!!!

per
per
Reply to  Jan Norberg
24 september 2018 kl 23:31

Jag är definitivt inte tillräckligt påläst om pensionsfrågan för att på rak arm kunna skriva en artikel i ämnet. Detta har jag heller aldrig påstått. Däremot vet jag att pensionssystemet håller på att urholkas.

Varför vill du absolut avkräva mig en text som i detalj redogör för det svenska pensionssystemet, bara för att jag gillar Folkhemmet Sveriges och Enhets idéer om hur vi skulle kunna spara in en massa miljarder kronor genom olika intelligent uttänkta reformer?

Om du skriver en artikel om det svenska pensionssystemet, Jan, så lovar jag att läsa den.

Jan Norberg
Reply to  per
25 september 2018 kl 00:09

Per, du är uppenbart inte tillräckligt påläst för att kunna skriva en artikel om det svenska pensionssystemet, inte heller går det att via FHS och/eller Enhet få någon information Hur dessa partier har tänkt sig finansiera sina pensionsförslag. Så hur tänkte du när du så livligt stödjer ett förslag om pensioner där det inte ges några förklaringar betr hur detta skall finansieras??

Drömmar och förhoppningar kanske???

Man tar inga väljare på att skissera drömmar helt utan verklighetsförankring, men du som så många andra med socialistdrömmar tenderar ju gärna att överlåta till andra att komma med förslag hur detta skall gå till. Bara det låter bra från en rubrikbeskrivning i ett valprogram så duger det för dig och andra okunniga drömmare med vänstersympatier.

Per, du är feg, okunnig och utgör därmed urtypen för en drömmande och naiv krets av kvasiintellektuella självutnämnda experter med självpåtaget tolkningsföreträde.

Att skriva en faktabaserad artikel där det framgår hur du tänkt är uppenbart under din värdighet, eller är det så att Du verkligen inte törs avslöja vem du är?

Står du inte offentligt för dina åsikter??

P.S. Jag har i ett otal inlägg klargjort min inställning i pensionsfrågan, också här på NV. Men du får banne mig själv leta fram dem.

per
per
Reply to  Jan Norberg
25 september 2018 kl 01:44

Partier som inte har i sitt partiprogram ett förstatligande av det monetära systemet, en helt ny sjukvård, en helt ny jordbrukspolitik, en helt ny livsmedelspolitik, en ofarlig informationsteknologi, en öppenhet med de verkliga orsakerna till flyktingströmmarna med mera, befinner sig i en återvändsgränd.

Det funkar inte att försöka lösa gamla problem inom samma gamla ramar. Tyvärr är SD och AfS inte uppdaterade på detta.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
25 september 2018 kl 07:41

Tack Jan.

Var borta igår kväll för att hinna med att kommentera. Men det behövs ju nu inte.

per
per
25 september 2018 kl 01:26

Jan, jag har skrivit om hur avsevärda summor kan sparas in i budgeten och på så sätt frigöras till andra ändamål, men du har inte bemödat dig med att läsa om detta.

Ditt problem är att du är så instängd i boxen att du inte för ditt liv klarar av att tänka utanför densamma. Förstår du att om man sparar in en massa miljarder på ett antal poster, så kan de pengarna läggas någon annanstans?

Om du påstår att du är insatt i det svenska pensionssystemet så kan det mycket väl vara så, men uppenbarligen är du väldigt dåligt orienterad inom andra viktiga områden. Det är okej, få är insatta i allt, jag menar bara att det vore bra för dig om du insåg dina förödande kunskapsluckor.

Jag har klargjort min inställning i fråga om EU, valutapolitiken, sjukvården, jordbrukspolitiken, informationsteknologin,
immigrationen och så vidare, men jag har märkt att du inte är intresserad av vad andra har att komma med. Det är förmodligen den andra av två orsaker till att du gör så många feltolkningar.

Men tolka på, bara, även om det haltar mer än betänkligt.

SD och AfS, jösses som de ligger på efterkälken, knappt något nytänkande alls i förhållande till de andra riksdagspartierna.