Tommy Robinson riskerar på nytt 2 års fängelse för Facebook-reportage

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 september 2018
- NewsVoice redaktion
Montage: Tommy Robinson greps den 25 maj 2018 och protester blev konsekvensen i England
Montage: Tommy Robinson greps den 25 maj 2018 och protester blev konsekvensen i England
Montage: Tommy Robinson greps den 25 maj 2018 och protester blev konsekvensen i England

Medborgarjournalisten Tommy Robinson dras på nytt in av ett radikaliserat brittiskt rättsväsende i en ny domstolsförhandling den 27 september. Han riskerar 2 års fängelse och han kan bli placerad i ett fängelse med en majoritet av muslimska interner. Han säger att han hellre dör i fängelset än ber om ursäkt för att han yttrat sig fritt.

Brittiska domstolens nya drag baseras på att Tommy Robinson (hans verkliga namn är Stephen Yaxley-Lennon) ska ha yttrat att de flesta fall av grooming, dvs sexuella övergrepp till övervägande del utförts av muslimer i England. Trots att det ska finnas statistiskt underlag för påståendet väljer en domare att betrakta det som hets mot folkgrupp.

10,000-tals britter har öppet protesterat på gatorna i London sedan Robinson greps för att Facebook-rapporterat utanför en domstol som prövade grooming-anklagelser mot några män som ska ha våldförtsig på kvinnor och barn. Det fanns vid tillfället ett förbud riktat till brittiska medier utfärdat av en brittisk domstol att rapportera från eller utanför domstolen. Tommy Robinson valde att ändå rapportera “live” utanför lokalerna via Facebook. Robinson hade året innan även då trotsat et liknande rapporteringsförbudet och denna gång tidigare under 2018 greps han på nytt.

Han fängslades omedelbart och efter vistelsen i fängelset avslöjade han att han utsatts för tortyr i formen av undermålig kost och genom att muslimska interner fick möjligheten att kasta in sin avföring genom hans fönster in i hans cell.

Massmedierna resonerar indirekt att det är okey att Tommy Robinson utsätts för dessa trakasserier eftersom han identifierats som en högerman. Nu riskerar han att bli mördad in fängelset om han fängslas upp till 2 år, uppger kritiker.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ny skandal i UK relaterad till Tommy Robinson. En grupp av unga brittiska soldater omsvärmade och tog selfies med Robinson. Nu ska alla straffas. Robinsons kommentar:

  BBC har en annan version: Army investigates Tommy Robinson photo with soldiers
  https://www.bbc.com/news/uk-45805285

  Public opinion varierar, men kan se ut så här:
  Mainstream media and establishment fail again: Massive support for Tommy Robinson and the lads in ‘Army Gate’
  https://voiceofeurope.com/2018/10/mainstream-media-and-establishment-fail-again-massive-support-for-tommy-robinson-and-the-lads-in-army-gate/

 • Man kan ju fundera över hur dessa människor kan ha så många fler rättigheter än vad alla andra har. Verkar som om det finns en stor grupp som är för grooming och andra perversiteter… tyvärr.

 • Tommy Robinson är avslöjad som en bluff /en psyop enligt dem som ägnat mkt uppmärksamhet åt att följa hans aktiviteter.
  https://theburningbloggerofbedlam.wordpress.com/2018/06/10/free-tommy-robinson-and-welcome-back-to-the-race-war-psy-op/
  https://theburningbloggerofbedlam.wordpress.com/2018/07/14/the-free-tommy-robinson-film-production-rolls-on-and-it-gets-better/
  Räkna med att även det som uppfattas som oppositionell höger vanligen är infiltrerat.
  Eliterna jobbar sen länge på heltid med att göra narr av all seriös opposition.

 • Vi ser dessverre konturene av en slik utvikling også i Norge, La Storbrittania være et skrekkens eksempel på hva som skjer om befolkningen fortsatt velger å være i frivillig koma.

  • Jag beklagar verkligen Norges utveckling. Med alla oljepengar borde man kunna ha resurser att välja en annan bana än undergångens….

  • Jag håller tummarna! GB verkar vara det land i Europa som i störst utsräckning har “sålt ut sitt land”, tillsammans med Tyskland och Sverige.

   Nu gäller det att reagera kollektivt för att stävja denna bana, som utan åtgärd bara kan leda till ett landsfördärv för de drabbade länderna.

   Otroligt att det kunde bli så här….

 • – Javisst är det ruskigt hur det går till idag i Europa, alltså även i Sverige får vi inte säga sanningen även om saken är bevisad i svart på vitt – vilken falsk och ond PK-värld som våra ledare har skapat för oss !
  Dessa ledare är ondskans lakejer – inget annat.

 • En hel del intressanta intervjuer på Tuben, Hans Twitter verkar vara nedtagen precis som Granskning Sveriges twitter. Jag minns Christopher Hitchens varning som besannats:

  ”Detta är mycket brådskande ärenden, mina damer och herrar, jag ber er: Motstå det medan du fortfarande kan och innan rätten att klaga tas ifrån dig, vilket kommer att bli nästa sak. Du kommer bli tillsagd att du inte kan klaga eftersom du är islamofob. Termen håller redan på att föras in i kulturen, som om det vore en anklagelse av ex. rashat eller trångsynthet, medan det enbart är invändningar mot predikningar av en mycket extrem och absolutistisk religion.”
  /Christopher Hitchens (Källa: Rational Wiki Islamofobi)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *