Den stora svenska maffiafamiljen behöver granskare som Ulf Bittner

publicerad 13 oktober 2018
- av Jan Norberg
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU
Ulf Bittner – Foto: Arbetsgruppen AMBU

DEBATT. Det finns ibland anledning att luta sig tillbaka och fundera på alla eldsjälar vilka arbetar oförtrutet med att uppmärksamma oss andra om vad som pågår i myndighetsvärlden, Ulf Bittner är en sådan vardagshjälte som aldrig ger upp.

Text: Jan Norberg

Häromdagen fick jag ett mail av som jag gärna vidarebefordrar till alla Newsvoice läsare, innan ni läser hans mycket utförliga kritik bör ni alla först fundera på hur ni själva berörs av olika myndighetsmissbruk i er vardag. Att våra politiker missbrukar sina positioner och våldtar sina uppdragsgivare, dvs medborgarna är ju allmänt känt.

Jag vill be er alla om att uppmärksamma ett uttalande från justitiekansler Anna Skarhed beträffande politikers straffansvar under tjänstefel och ämbetsmanna ansvar.

Anna Skarhed (2016). Foto: Bengt Oberger. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
Anna Skarhed (2016). Foto: Bengt Oberger. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Vid presentationen av rapporten vid ett seminarium på Finansdepartementet kommenterades slutsatserna av justitiekansler Anna Skarhed och SKL:s förbundsjurist Helena Linde. Båda efterlyste besked om hur stort problemet egentligen är och ansåg det problematiskt med utökat straffansvar. JK såg också demokratiska komplikationer.” – Kommuner som trotsar lagen

Anna Skarhed:

“Det blir inte lättare att rekrytera politiker om de riskerar fängelse för beslut de varit med att fatta”.

En reflektion blir ju att alla politiker och myndighetsutövare sedan 1975, då  Palmeregeringen avskaffade allt personligt tjänsteansvar, i praktiken därmed är straffimmuna, en ynnest vi medborgare minsann inte är förunnade.

Ett av exemplen gällande en i dag aktuell politiker är ju Ulf Kristersson, han utgör ju sinnebilden för politiker med den dubbelmoral vilken enligt dagens lagstiftning går helt fria från straff. Sveriges politiker och myndighetsutövare, exklusive SD, kan också lugnt räkna med beskydd av massmedierna vilka nästan undantagslöst ställer sig på maffiafamiljens sida. Man bör nog därmed också räkna in massmedierna som en del av maffiafamiljen.

Läs mer: Dick Sundevall: Här är Ulf Kristerssons alla lik i garderoben


Tvärtom så är den stora svenska maffiafamiljens främsta exekutörer, dvs rättsvårdande myndigheter inklusive polisen, mycket måna om att istället jaga alla medborgare ned till den smala PK-korridorens åsikter.


Egentligen borde ju det vara självklart att Sverige i likhet med de allra flesta länder har en straffskala och en praktisk rättstillämpning där politiker och myndighetsutövare inte får skydd av den stora svenska maffiafamiljen, dvs svenskt rättsväsende.

Det är ingen överdrift och påstå att svenskt rättsväsende systematiskt själva ägnar sig åt brottslig verksamhet då de dagligen tar brottslingar inom det offentliga under armarna och utövar ”skyddande av brottsling”, ett brott som är synnerligen allvarligt och som har en omfattande straffskala, men som sagt det gäller inte om det är den stora svenska maffiafamiljen som ägnar sig åt skyddande av brottsling. Och just därför behövs eldsjälar som Ulf Bittner.

Text: Jan Norberg

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Ulf Bittner
 • Människan gör det som fungerar. När våra ledare är utan etik och moral då känner sig många manad att likväl reagerar på samma sätt. Integritet har blivit sällsynt.

 • Människan gör det som fungerar. När våra ledare är utan etik och moral då känner sig många manad att likväl reagerar på samma sätt. Integritet har blivit sällsynt.

 • Tyvärr så tror jag att missbruket även spridit sig till den privata sektorn samt i små och stora ekonomiska föreningar. De flesta börjar förstå att bara vissa snedsteg går vidare till utredning.

 • Tyvärr så tror jag att missbruket även spridit sig till den privata sektorn samt i små och stora ekonomiska föreningar. De flesta börjar förstå att bara vissa snedsteg går vidare till utredning.

 • Jan Norberg är mycket klarsynt. Vi är insnärjda i ett rent och skärt maffiasystem. Förr hade man pirater som, med hjälp av kungliga brev, tog vad de behövde av andras resurser. Sjörövarna har sedan en tid blivit landkrabbor och klätt sig i kostym och kravatt. De använder politiker och rättssystemet för att rövkn*lla folket bl a med hjälp av beskyddarpengar = skatter som krävs in. Det är något gravt fel – rättsröta – i hela vårt system om inte politiker riskerar fängelse om de fattat beslut som är straffberättigade. Varför ska politiker gå helt fria från straff???

  Svenskt rättsväsende ägnar sig åt systematisk brottslig verksamhet då de inte bara tar brottslingar inom det offentliga under armarna och utövar ”skyddande av brottsling” utan detta gäller även inom det civila samhället under förutsättning att brottslingar har “rätt etnicitet”. Vissa etniciteter går alltså fria och kan göra i stort sett vad som helst utan någon nämnvärd bestraffning. Lagen är INTE lika för alla. Den är bara mer lika för vissa minoriteter inom det offentliga och i det civila samhället.

  Det finns alltför många ruttna äpplen inom politiken/tjänstemän och inom det juridiska systemet och man får ta sig till sagans värld, närmast HC Andersens saga om “Vad far gör är alltid det rätta”, för att sätta ord på hur förvridna deras föreställningsvärldar om rätt/fel och logik är.
  Sagan handlar om en bonde som ger sig iväg för att sälja sin gamla häst, men som istället byter bort hästen mot en ko, kon mot ett får, fåret mot en gås, gåsen mot en höna och hönan mot en säck ruttna äpplen som, i sin tur, genom vadslagning omvandlas till en säck med guld.

  Det har ännu inte dykt upp några säckar med guld som kompenserar för alla dåliga beslut som politiker/jurister fattat utan vad svenska folket fått är ofantliga berg av ruttnande äpplen.

  http://www.frilagt.se/2016/10/22/vad-far-gor-ar-inte-alltid-det-ratta/

 • Nu är det ju tyvärr, inte bara offentliganställda, som utövar maktmissbruk. Det förekommer även inom privat-media på deras kommentarsfält, liksom bland dissident-bloggar och liknande.
  Jag har ett mycket stort antal gånger blivit refuserad, eller t o m total-portad på livstid för det jag skriver. Till mitt försvar vill jag anföra att jag aldrig beskyllt folk för att vara skitstövlar, eller påminna om att det är hög tid att ta’ medicinen, eller plocka av sig den stora tinfoil-hatten, etc.
  Jag var tidigt ute med att förklara att “9/11” var en falskflaggad psykoperation, utförd av the Anglo-Zionists och att det var Israels krig, som vanliga amerikaner tvingades betala och dö för. Jag skrev för ca 10 år sedan mest i SvD. Mycket refuserades, men så småningom antogs ett och annat, såvitt jag inte pekade ut “judar”. Då togs det bort, fortare än kvitt. Det jag skrev fanns i massvis av böcker att läsa, t ex av David Ray Griffin. Kunde inhandlas via “amazon”. SvD kom dock undan genom att helt sonika upphöra med kommentarsfälten i maj 2015.
  Avpixlat och Snaphanen portade mig totalt. Och det var mitt klarspråk där också , beträffande “judar”. som inte föll på läppen.
  Lars Berns blogg var likadan. Trots hans förtjänstfulla skrivande om klimat-skojeriet och goda insikter i vad som händer i världen, tålde han inte heller klarspråk, trots att han flitigt använde sig av omskrivningen “oligark” om samma företeelse. Jag beskylldes, “att mot bättre vetande”, vare en förintelse-förnekare; blev trots att detta INTE är straffbart, likväl livstidsstraffad(portad).
  Samtidigt är nu den gamla “internet-friheten” på väg att upphöra. Många siter är det redan. Och det är de högteknologiska “Silicon Valley”-företagen som på “the deep state’s” order som håller i yxan.

 • Jan Norberg är mycket klarsynt. Vi är insnärjda i ett rent och skärt maffiasystem. Förr hade man pirater som, med hjälp av kungliga brev, tog vad de behövde av andras resurser. Sjörövarna har sedan en tid blivit landkrabbor och klätt sig i kostym och kravatt. De använder politiker och rättssystemet för att rövkn*lla folket bl a med hjälp av beskyddarpengar = skatter som krävs in. Det är något gravt fel – rättsröta – i hela vårt system om inte politiker riskerar fängelse om de fattat beslut som är straffberättigade. Varför ska politiker gå helt fria från straff???

  Svenskt rättsväsende ägnar sig åt systematisk brottslig verksamhet då de inte bara tar brottslingar inom det offentliga under armarna och utövar “skyddande av brottsling” utan detta gäller även inom det civila samhället under förutsättning att brottslingar har “rätt etnicitet”. Vissa etniciteter går alltså fria och kan göra i stort sett vad som helst utan någon nämnvärd bestraffning. Lagen är INTE lika för alla. Den är bara mer lika för vissa minoriteter inom det offentliga och i det civila samhället.

  Det finns alltför många ruttna äpplen inom politiken/tjänstemän och inom det juridiska systemet och man får ta sig till sagans värld, närmast HC Andersens saga om “Vad far gör är alltid det rätta”, för att sätta ord på hur förvridna deras föreställningsvärldar om rätt/fel och logik är.
  Sagan handlar om en bonde som ger sig iväg för att sälja sin gamla häst, men som istället byter bort hästen mot en ko, kon mot ett får, fåret mot en gås, gåsen mot en höna och hönan mot en säck ruttna äpplen som, i sin tur, genom vadslagning omvandlas till en säck med guld.

  Det har ännu inte dykt upp några säckar med guld som kompenserar för alla dåliga beslut som politiker/jurister fattat utan vad svenska folket fått är ofantliga berg av ruttnande äpplen.

  http://www.frilagt.se/2016/10/22/vad-far-gor-ar-inte-alltid-det-ratta/

 • Kan bara hålla med i ovanstående. Tack, tack…Jan Norberg.
  Kanhända vi också bör flytta till Portugal.

 • Nu är det ju tyvärr, inte bara offentliganställda, som utövar maktmissbruk. Det förekommer även inom privat-media på deras kommentarsfält, liksom bland dissident-bloggar och liknande.
  Jag har ett mycket stort antal gånger blivit refuserad, eller t o m total-portad på livstid för det jag skriver. Till mitt försvar vill jag anföra att jag aldrig beskyllt folk för att vara skitstövlar, eller påminna om att det är hög tid att ta’ medicinen, eller plocka av sig den stora tinfoil-hatten, etc.
  Jag var tidigt ute med att förklara att “9/11” var en falskflaggad psykoperation, utförd av the Anglo-Zionists och att det var Israels krig, som vanliga amerikaner tvingades betala och dö för. Jag skrev för ca 10 år sedan mest i SvD. Mycket refuserades, men så småningom antogs ett och annat, såvitt jag inte pekade ut “judar”. Då togs det bort, fortare än kvitt. Det jag skrev fanns i massvis av böcker att läsa, t ex av David Ray Griffin. Kunde inhandlas via “amazon”. SvD kom dock undan genom att helt sonika upphöra med kommentarsfälten i maj 2015.
  Avpixlat och Snaphanen portade mig totalt. Och det var mitt klarspråk där också , beträffande “judar”. som inte föll på läppen.
  Lars Berns blogg var likadan. Trots hans förtjänstfulla skrivande om klimat-skojeriet och goda insikter i vad som händer i världen, tålde han inte heller klarspråk, trots att han flitigt använde sig av omskrivningen “oligark” om samma företeelse. Jag beskylldes, “att mot bättre vetande”, vare en förintelse-förnekare; blev trots att detta INTE är straffbart, likväl livstidsstraffad(portad).
  Samtidigt är nu den gamla “internet-friheten” på väg att upphöra. Många siter är det redan. Och det är de högteknologiska “Silicon Valley”-företagen som på “the deep state’s” order som håller i yxan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *