Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Den stora svenska maffiafamiljen behöver granskare som Ulf Bittner

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 13 oktober 2018
- Jan Norberg
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU
Ulf Bittner – Foto: Arbetsgruppen AMBU

DEBATT. Det finns ibland anledning att luta sig tillbaka och fundera på alla eldsjälar vilka arbetar oförtrutet med att uppmärksamma oss andra om vad som pågår i myndighetsvärlden, Ulf Bittner är en sådan vardagshjälte som aldrig ger upp.

Text: Jan Norberg

Häromdagen fick jag ett mail av som jag gärna vidarebefordrar till alla Newsvoice läsare, innan ni läser hans mycket utförliga kritik bör ni alla först fundera på hur ni själva berörs av olika myndighetsmissbruk i er vardag. Att våra politiker missbrukar sina positioner och våldtar sina uppdragsgivare, dvs medborgarna är ju allmänt känt.

Jag vill be er alla om att uppmärksamma ett uttalande från justitiekansler Anna Skarhed beträffande politikers straffansvar under tjänstefel och ämbetsmanna ansvar.

Anna Skarhed (2016). Foto: Bengt Oberger. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
Anna Skarhed (2016). Foto: Bengt Oberger. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Vid presentationen av rapporten vid ett seminarium på Finansdepartementet kommenterades slutsatserna av justitiekansler Anna Skarhed och SKL:s förbundsjurist Helena Linde. Båda efterlyste besked om hur stort problemet egentligen är och ansåg det problematiskt med utökat straffansvar. JK såg också demokratiska komplikationer.” – Kommuner som trotsar lagen

Anna Skarhed:

“Det blir inte lättare att rekrytera politiker om de riskerar fängelse för beslut de varit med att fatta”.

En reflektion blir ju att alla politiker och myndighetsutövare sedan 1975, då  Palmeregeringen avskaffade allt personligt tjänsteansvar, i praktiken därmed är straffimmuna, en ynnest vi medborgare minsann inte är förunnade.

Ett av exemplen gällande en i dag aktuell politiker är ju Ulf Kristersson, han utgör ju sinnebilden för politiker med den dubbelmoral vilken enligt dagens lagstiftning går helt fria från straff. Sveriges politiker och myndighetsutövare, exklusive SD, kan också lugnt räkna med beskydd av massmedierna vilka nästan undantagslöst ställer sig på maffiafamiljens sida. Man bör nog därmed också räkna in massmedierna som en del av maffiafamiljen.

Läs mer: Dick Sundevall: Här är Ulf Kristerssons alla lik i garderoben


Tvärtom så är den stora svenska maffiafamiljens främsta exekutörer, dvs rättsvårdande myndigheter inklusive polisen, mycket måna om att istället jaga alla medborgare ned till den smala PK-korridorens åsikter.


Egentligen borde ju det vara självklart att Sverige i likhet med de allra flesta länder har en straffskala och en praktisk rättstillämpning där politiker och myndighetsutövare inte får skydd av den stora svenska maffiafamiljen, dvs svenskt rättsväsende.

Det är ingen överdrift och påstå att svenskt rättsväsende systematiskt själva ägnar sig åt brottslig verksamhet då de dagligen tar brottslingar inom det offentliga under armarna och utövar ”skyddande av brottsling”, ett brott som är synnerligen allvarligt och som har en omfattande straffskala, men som sagt det gäller inte om det är den stora svenska maffiafamiljen som ägnar sig åt skyddande av brottsling. Och just därför behövs eldsjälar som Ulf Bittner.

Text: Jan Norberg

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Ulf Bittner