Avhoppad CBS-journalist fick nog: Journalistik ska inte vara politisk

9

MEDIA. 85% av alla registrerade journalister i USA är demokrater, uppger Lara Logan, en av USA:s mest erkända journalister med bakgrund som krigskorrespondent i Mellanöstern. Nu har hon tröttnat på att journalister styrs av ideologier och säger ifrån. Politik och ideologi hör inte ihop med journalistik. 

I intervjun berättar CBS-journalisten Lara logan frispråkigt om vad hon egentligen tycker om dagens amerikanska medier. Hon anser att de flesta är dominerade av liberala idéer.

Logan säger att redaktionerna styr innehållet och journalisterna, och alla som hoppar av angrips för att de lämnat de godkända narrativen bakom sig. Oberoende undersökande journalister som hon har stor respekt för är bla Sara Carter och Sharyl Attkisson.

Lara Logan blev nästan dödad i ett gruppsexöverfall kallat “taharrush gamea” på Tahrirtorget i Kairo, under ett reportage om den arabiska våren. NewsVoice skrev om överfallet.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
3 april 2022 kl 18:15

Lara Logan on Ukraine: https://rumble.com/vxbqpb-cowboy-logic-031322-guest-lara-logan.html
De riktigt farliga kriminella är inte fler än högst 2% av folket, men otroligt farliga.

Tege Tornvall
Tege Tornvall
Gäst
26 februari 2019 kl 09:51

Enligt studier vid bl. a. Göteborgs universitet sympatiserar uppåt tre fjärdedelar av svenska journalister med S, MP och V. Särskilt MP är överrepresenterat. Det leder till svårigheter att t. ex. skilja mellan omsättning och vinst och att inse att intäkter måste täcka kostnader, att städer måste försörjas av ett omland, etc.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Tege Tornvall
26 februari 2019 kl 10:42

Ha-ha, helt korrekt Tege!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Tege Tornvall
27 februari 2019 kl 05:02

MP känns nog tryggt för många journalister. MP är liksom lite lagom i mitten, lite hövligare och mainstream samtidigt. Framstår som goda. Att låtsas vara naiv är alltid politiskt korrekt och riskfritt. Passar nog även det svenska lynnet av att inte vilja sticka ut hakan för långt. De tänker nog på villan, volvon och vovven.

När den politruk-naiviteten går överstyr kommer de inte hållas ansvariga för sin naivitet, lika lite som någon håller barn ansvariga. Journalister som tar ansvar med karaktär tillhör ovanligheterna. Men visst finns de. Det är kul när de syns och hörs ibland, men jag har på känn att de mörkas ganska mycket.

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
26 februari 2019 kl 05:41

Tack och lov har vi Internet. Gammelmedia är ett minne blott.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Ola KS.
27 februari 2019 kl 05:13

En ny fara är de sociala medierna som kontrolleras av samma ägare som tidingarna. Även på nya nätmedier florerar trollen i redaktionerna eller i kommentarsfälten med sin felaktiga propaganda. Man känner igen dem på olika former av lögner.

Ex. använser trollen ofta floskeln “vänster”, eller liknande, om massmigration som drivits fram av hela det politiska spektrumet, utom SD. Man vet att det är medveten trolling när de inte ändrar sitt felaktiga floskel-beteende, men tuggar på.

Det skulle inte förvåna mig om dessa troll ofta är automatiserade och bekostade av borgerliga tankesmedjor med målet att driva politiken ännu mer åt höger skattepolitiskt/socialpolitiskt.

Karl W
Karl W
Gäst
26 februari 2019 kl 04:51

Mitt intryck. I Sverige är kanalerna Bonniers och SVT/SR 99% politisk propaganda och 1% journalistik.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Karl W
26 februari 2019 kl 21:53

I min lilla stad är det krigsrubriker typ: så blir du av med bukfett, vem tjänar mest i kommunen, så fixar du bättre pension, sov rätt så slipper du alzheimers, etc. Att sedan orten håller på att drunkna i plastflis det ser inte tidningsfolket, allra minst MP-isterna.