Avhoppad CBS-journalist fick nog: Journalistik ska inte vara politisk

publicerad 26 februari 2019
- av Torbjörn Sassersson red.

MEDIA. 85% av alla registrerade journalister i USA är demokrater, uppger Lara Logan, en av USA:s mest erkända journalister med bakgrund som krigskorrespondent i Mellanöstern. Nu har hon tröttnat på att journalister styrs av ideologier och säger ifrån. Politik och ideologi hör inte ihop med journalistik. 

I intervjun berättar CBS-journalisten Lara logan frispråkigt om vad hon egentligen tycker om dagens amerikanska medier. Hon anser att de flesta är dominerade av liberala idéer.

Logan säger att redaktionerna styr innehållet och journalisterna, och alla som hoppar av angrips för att de lämnat de godkända narrativen bakom sig. Oberoende undersökande journalister som hon har stor respekt för är bla Sara Carter och Sharyl Attkisson.

Lara Logan blev nästan dödad i ett gruppsexöverfall kallat "taharrush gamea" på Tahrirtorget i Kairo, under ett reportage om den arabiska våren. NewsVoice skrev om överfallet.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat