Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Avhoppad CBS-journalist fick nog: Journalistik ska inte vara politisk

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 februari 2019
- Torbjörn Sassersson

MEDIA. 85% av alla registrerade journalister i USA är demokrater, uppger Lara Logan, en av USA:s mest erkända journalister med bakgrund som krigskorrespondent i Mellanöstern. Nu har hon tröttnat på att journalister styrs av ideologier och säger ifrån. Politik och ideologi hör inte ihop med journalistik. 

I intervjun berättar CBS-journalisten Lara logan frispråkigt om vad hon egentligen tycker om dagens amerikanska medier. Hon anser att de flesta är dominerade av liberala idéer.

Logan säger att redaktionerna styr innehållet och journalisterna, och alla som hoppar av angrips för att de lämnat de godkända narrativen bakom sig. Oberoende undersökande journalister som hon har stor respekt för är bla Sara Carter och Sharyl Attkisson.

Lara Logan blev nästan dödad i ett gruppsexöverfall kallat “taharrush gamea” på Tahrirtorget i Kairo, under ett reportage om den arabiska våren. NewsVoice skrev om överfallet.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq