Handla smart för att spara pengar och hitta erbjudanden

publicerad 21 mars 2019
- Extern skribent
NewYork City - Foto: Helena Lopes. Licens: Pexels.com (free use)

LIVSSTIL & EKONOMI. Det finns många sätt att spara pengar, minska lånekostnader och handla smart för att undvika utgifter och hitta bra priser på de varor du längtat efter att köpa. Här kommer några tips på hur du kan göra. 

Slå ihop lånen

Många som läser detta just nu har antagligen några lån. Det kanske är banklån, SMS-lån eller kanske ett lån på bilen. Det dumma är bara att du betalar ränta för alla dessa lån vilket i längden kan bli riktigt dyrt. Vore det inte smartare att bara betala av ett stort lån istället för många små?

För att samla dina lån kan du alltid testa att gå till banken. De brukar erbjuda er s.k. hopbakslån om du har en god ekonomi sedan tidigare. Då får du ett stort banklån och detta lån använder du sedan får att betala av dina gamla skulder. Då har du sedan ett stort banklån med låg ränta istället för många små SMS-lån med hög ränta. På det sättet kan du faktiskt spara riktigt mycket pengar.

Ge inte upp bara för att banken säger nej. Det finns många andra företag på internet som är villiga att hjälpa dig och de har lägre krav än bankerna. Vänd dig därför till ett företag som Lendo. De hjälper dig att samla dina lån och ge dig lägre ränta. Detta är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på.

Har du kanske inga lån? Då finns det faktiskt flera andra sätt som du också kan spara pengar på.

Handla smart – gå på rea

Om du handlar när det är rea kommer du kunna spara väldigt mycket pengar. Se till exempel till att köpa vinterkläderna under sommaren eller våren. Då är de nämligen mycket lägre i pris än vad de är under vintern. Samma sak gäller självklart för sommarkläder, köp dem kanske på hösten.

Då försöker många affärer bli av med de kläder de har över genom en rea vilket betyder att du kan spara pengar. Det är därför bra med lite framförhållning. Försök hålla lite koll på vad du behöver. Då är du redo när det kommer en bra rea.

Black Friday

Varje år vid ungefär samma tid brukar Black Friday infalla. Detta är en stor rea som brukar ligga strax innan jul när det mesta blir väldigt mycket billigare. Om du vill handla smart är det kanske en bra idé att köpa julklapparna då? Tänk dock på att du bara ska köpa sådant som du redan hade planerat att köpa. Annars slösar du pengar istället för att spara dem.

Om du till exempel hade planerat att köpa en brudklänning från JJ´s House är det kanske en perfekt idé att köpa den under Black Friday. Du får en snygg klänning och du får den för ett lite billigare pris.

Skaffa ett mål

Det sista knepet är att skaffa ett mål. Det blir mycket lättare att spara om du har ett mål som du sparar till. Det kanske är den där resan som du alltid har velat göra eller du har längtat efter en snygg balklänning? Om du vet vad pengarna ska gå till kommer du få det enklare att inte slösa, därför vill du alltid ha ett mål att jobba mot.


Så här kan du stötta Newsvoice