Die dumme Schweden – Från humanitär stormakt till klimatpolitisk stormakt

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 29 maj 2019
- Jan Norberg
Stefan Löfven intervjuas av SVT - Foto: Ingemar Ljungqvist
Stefan Löfven intervjuas av SVT - Foto: Ingemar Ljungqvist
Stefan Löfven intervjuas av SVT – Foto: Ingemar Ljungqvist

DEBATT. Det finns saker som ibland är så otroliga att man måste nypa sig i armen för att verkligen övertyga sig själv att man inte drömmer. När den samlade vänstern och miljömupparna ser att den europeiska tillnyktringen på massinvasionsområdet leder till att Sverige ställs vid skampålen och när de svenska politikerna möter den samlade nationella rörelsen i EU blir deras ambition att leda världens “humanitära stormakt” krossad.

Text: Jan Norberg

Jan Norberg 2019.Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg – Foto: NewsVoice.se

Uppvaknandets tid är oundviklig och sveket mot den egna svenska befolkningen kommer att för alltid etsa sig in de svenska skattebetalarnas minne. Borta är den goda dumheten, naiviteten och den politiska korrektheten, och när svensken ser sig omkring inom EU och inser hur vilseledda “die dumme Schweden” är kommer ilskan att gå ut över de svenska politiker som vilsefört dem med allt sitt godhetsknarkande.

Detta uppvaknande får därför inte ske. Detta måste förhindras till varje pris. Ren och skär självbevarelsedrift leder därför Stefan Löven till att bedriva hatpropaganda mot de massinvasionskritiska nationalistpartierna inom EU.

Klimatpolitisk stormakt?

Den samlade vänstern och miljömupparna hittade därför ett nytt sätt för att slippa schavottera när EU nu antar en mer migrationskritisk hållning och stänger sina gränser för fortsatt massinvasion. Man vill istället bli den klimatpolitiska stormakten i världen, gick det inte att bli humanitär stormakt så får väl Sverige bli klimatpolitisk förebild, tycks socialisterna resonera.

Det är i detta sammanhang som Klimat-Greta kommer in, genom en smart och mycket väl planerad PR-kupp har den samlade  vänstern och miljömupparna lyckats lura i den svenska befolkningen att alla länder ser Sverige som en förebild på klimatområdet.


Borta är diskussionen om de katastrofala effekterna av den kapitalt misslyckade massinvasionens effekter. Nu gör politikerna allt för att du ska glömma dårskapen som massmigrationen fört med sig. Nu skall svensken känna stolthet över sin ledande roll på klimatområdet.


Svensken har gått att lura förut så det borde rimligen inte vara så svårt att nu lura svensken igen och igen. Dårskapen fortsätter, men nu på ytterligare ett område.

Vad svensken inte vet är att Klimat-Greta samverkar med den samlade vänstern som tidigare mer än allt annat hatade den makthungriga monopolkapitalistiska oljelobbyn. Klimat-Greta blev därför globalisternas nyttiga idiot.

Rockefeller

Den ökända finansfamiljen Rockefeller har sedan i slutet av 1800-talet en mycket sofistikerad plan för att kunna optimera sina profiter genom världsherravälde. Att finansiera och kontrollera den globala miljörörelsen är bara ett sätt, att skapa FN är ett annat sätt att uppnå total global dominans.

Jag måste medge att det är svårt och förstå hur allt detta hänger ihop, men efter att ha tittat och lyssnat på Jacob Nordangårds seriösa analys blir det svårt att hitta luckor i hans analys. SwebbTV-inslaget är nog årets ögonöppnare för mig i alla fall.

Sverige måste omgående gå ur FN. Varför skall svenska skattebetalare vara medfinansiärer tillsammans med ökända globalister och alla deras lobbyorganisationer?

Globalisterna kan straffa med högre räntor

Sverige kan se vilka drag globalisterna drar när nationalisterna tagit över EU. Vi kan nog räkna med att IMF, Världsbanken, mfl vilka lånar ut pengar till EU:s medlemsstater kommer att vilja skapa kaos inom EU genom att “straffa” nationalistvågen med väsentligt högre räntor. Räntor som ganska snabbt kommer att spräcka den höga privata skuldsättningen inom EU, och därmed får vi som ett brev på posten en rejäl finanskris.

Något som är dessa globalistfinansierade bankers syfte, dvs en skrämd och högt skuldsatt europeisk befolkning, kommer då att skylla finanskrisen på den inom EU dominerande nationaliströrelsens olika partier, vilket i sin tur sannolikt leder till att väljarna röstar tillbaka dem vilka är upphovet till vårt beroende av dessa globalisters privata banker. Cirkeln sluts därmed och dårskapen kan fortsätta på nytt.

Text: Jan Norberg

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @JN skriver om räntor här och det är en del maktdominansen och ett litet tips kan vara bra på vägen. Läs minst tre debattörer i ämnet så får man en brännpunkt – enkel navigation. Det ger en bättre förståelse i ämnet, men skippa MSM:s rökridåer som hög- resp. lågkonjunktur, vilka enbart är ett sätt att stjäla den enskildes resurser.

 • Socialdemokraternas hela “affärsidé” är att ha ett tillräckligt stort röstunderlag av folk som inte helt råder över sina egna liv utan är beroende av politiskt stöd på riks-, regional och lokal nivå. Undan för undan har jord- och skogsbruksarbetare och industriarbetare blivit för få. Huvudbas nu är väl offentlig service, vård och omsorg. Om även den minskar, är migranter välkomna att fylla på. Men då är knappast meningen att de omgående skall försörja och reda sig själva utan att de för överskådlig tid skall vara beroende av offentligt stöd och rösta på S, som tlllhandahåller detta stöd. Detta synsätt finns även inom andra partier. Det offentliga som jultomte.

  • Du sätter fingret på det som varit sossarnas paradgren under många årtionden, dvs att göra alla bidragsberoende i en eller annan form. Detta gäller tyvärr också Sveriges jord och skogsbrukare.

   För att vara helt säkra på att sosseriet skall kunna vidmakthålla sin överlägsna ställning som bidragsivrare så har man utökat den offentliga sektorn i en takt som nu gjort många människor helt beroende av politikernas sk fördelningspolitik.

   Väldigt många människor är nu helt i händerna på sossar och andra politiker vilka inte ser några problem med att man köper röster av dem vilka är beroende av dessa politiker.

   Problemet sossarna och andra partiers företrädare har är att skatterna måste höjas avsevärt om man ska vara helt säkra på dessa människors röster i kommande val.

   Men man har också fått ytterligare ett problem som är svårbemästrat över tid, man har fått in en främmande och mycket invasiv art i det svenska boet. Julia Cesar har på ett mycket måleriskt sätt beskrivit denna gökarts beteende i det svenska boet.

   https://juliacaesar.blog/2019/05/14/min-mest-rasistiska-kronika-nagonsin-gokens-forlorade-vardegrund/

   Denna arts beteende är ju givetvis en hejdlös drift med den islamska invasion vi sett i Sverige under några årtionden. De svenska värdfåglarnas beteende är exakt detsamma som de intet ont anande värdfåglar som försörjer de islamska gökungarna.

   Vad som får sossar och andra partiföreträdare att ändå acceptera detta måste bero på den bidragsmentalitet som de svenska värdfåglarna utvecklat som sitt enda rättesnöre under många årtionden. Det går så länge det går!!!

   De svenska värdfåglar som till äventyrs skulle överväga att sluta mata dessa snyltande gökungar drar sig i det längsta då de redan vet vilka repressalier detta kan leda till, man är helt enkelt rädd om sina jobb och de “förmåner de anser sig ha av att stödja fortsatt matning av dessa invasiva gökungar.

   Från utlandet ter sig den svenska och ännu arbetande befolkningen som just lurade värdfåglar vilka aningslöst fortsätter mata dessa invasiva gökungar.

   När de får en pistol upptryckt mot huvudet av dessa gökungar är det tyvärr för sent att göra något åt problemet. Lev väl i denna svenska sossefars och glöm inte att lägga din röst för fortsatt omhändertagande av den invasiva gökarten.

   • Och var i distributionskanalerna landar dessa gökungar alias för enkla arbeten? Generalen tänker logistik medan soldaten ser fyrverkeriet.
    “Inhemska” åkerier bort, bort…. Trängen är redan på plats!
    En svaghet med kommentarsfält är att “man” skall hålla sig till (en) tråden, men slår man samman flera tråden framträder spindelnätet.

 • Jag hörde en intervju med en miljöpartist av Mickael Wilgert på SWEBB TV. Jag trodde jag skulle dö av skratt.
  Han frågade henne vilka tecken hon såg på att miljön håller på som hon sa “gå åt fanders”.Jo då tog hon upp fjolårets bränder i väst Sverige som ett exempel på att somrarna är för heta och sen kom det som gjorde att jag fick ett skrattutbrott när hon sa “titta på vintrarna dom är inte så kalla som dom ska vara”.Hur kalla ska dom vara? I vintras var det flera ggr som det kröp ner mot minus 40 i norra Sverige. Hur har våren varit i år?
  Det är väl sällan det har snöat i mellersta och södra Sverige i slutet av maj. I Antarktis i fjol när dom har vinter var det rekord kyla. Om jag kommer ihåg rätt så var det minus 96 grader. Att dom orkar hålla på.

  • Se CO2 som ett kodord för “mänskligheten” så passar saker in lite bättre.
   I grunden rädda människor är aldrig rakt på sak, utan snirklar sig på något sätt och dessa kabalistas är dödsförskräckta om sanningen dyker upp, så därför används symboler, stjärntecken, kodord och andra överenskomna signaler för kommunikation.

   • I bland Åke skriver du ett annat, man aldrig kan läsa någon annanstans: “Rädda människor är aldrig rakt på sak/…/så därför används symboler, stjärntecken, kodord och andra överenskomna signaler för kommunikation”.

 • Lilla Greta, ja…

  Gretas ömma moder med sitt goda sällskap:
  https://twitter.com/malena_ernman/status/649103828902653952

  Från det inre av 08 ut till den stora eliten i världen såsom Bono och Bill Gates och senast
  Übergruppenführer Arnold Schwarzenegger borde få många av de mer hårdnackade Greta-anhängarna att skruva på sig. Skulle inte känna mig hälfen så illa till mods om min tonåring hängde med Hells Angels jämfört med dessa völkända individer med ton av bevis mot sig vad de är för några och vad de vill.

  Men tjälen sitter som bekant hårt här uppe i norr…

 • Ha-ha, bra skrivet Jan! Här gäller det för alla att sno åt sig av kakan att inbilla världen att Sverige är en klimatpolitisk stormakt. Nu skall t.ex. Expressen bilda en särskild klimatredaktion. Man baxnar!

 • Jag hoppas nån seriös utländsk journalist (de svenska regimmegafonerna är värdelösa) gräver fram 1. sossarnas kopplingar till Muslimska Brödraskapet, ISIS och andra terrororganisationer, 2. vilka mutor varje svensk politiker tagit emot från globalisterna i utbyte mot landsförräderi. Reinfeldts mutor från BoA är väl kända men det finns mycket mer.

 • Många svenskar har tidigare haft stort förtroende för de som styr landet. Jag också, även om jag med åren blivit mer ifrågasättande till de styrandes beslut och handlingar.
  Sorgligt också att många svenska kristna samfund , speciellt svenska kyrkan, dragits med i cirkusen.

  Mycket bra program av Swebb-tv.

 • Väldigt bra skrivet, analytiskt på ett sätt som får mig att vakna än mer hur allt troligen hänger ihop.

  Everything we hear is an opinion, not a fact.
  Everything we see is perspective, not the truth.

  Ser fram emot att se och höra vad som skrivs i länder utanför Schweden inom kort.

 • Bo Persson lägger in saker jag varken sagt eller skrivit. Som du rimligen vet har jag skrivit två kritiskt granskande klimatböcker och varit svensk medarrangör i två nordiska klimatkonferenser med internationella experter som talare. Som redaktör för nätverket Klimatsans väntar jag ingalunda på någon kollaps utan kämpar varje dag. Illasinnade personangrepp hör inte hemma här! Tornvall heter jag, inte Tornwall.

  • Tege! Man kan inte hålla reda på alla tusentals klimat hysteriker så ursäkta om inte du var en av dom. Men ditt första inlägg gjorde mig misstänksam. Jag tänkte att här finns en klimat hysteriker till och dom måste få mothugg. Inga andra får ju längre höras i debatten. Angreppet är ju i sak mot klimathysterin men det blir ju personligt eftersom det är en människa som framför den. Hade Greta T. inte varit barn så hade angreppet mot henne varit enormt. Det går inte och komma ifrån personangreppet eftersom det är hon som framför budskapet. Nu klarar hon sig eftersom hon har tagit sig en barngestalt. I Sverige så kan detta fungera tills hon blir 25-30 år. Man fortsätter med att hon är barn. Det kommer hennes PR byrå och se till.
   Dyrkandet av henne börjar få sjukliga drag.Jag har inte läst dina böcker, men läser omkring hundra st andra om året. Inte bara klimatböcker så klart. Man börjar bli så förbannat trött på dessa domedagar som ska komma sen 1972. Sen dess har vi haft tio år på oss hela tiden. Varför är det precis tio år? Klimatförnekare är ett ord jag spyr när jag hör. Det finns väl ingen människa som säger att det inte finns ett klimat? Och alla håller med om att det ändras. Men nu kommer problemet då bara en grupp får höras i media. Domedags gruppen. Jag såg att SVTs “klimatexpert” Johan Rockström är bjuden till nästa Bilderberg möte. Vad är avsikten med det? Det här med klimathysterin kan var en komplott eller dimridå för något annat enligt en del experter som inte vanlig media vill ska få kommat till tals. Man vill skapa något som heter klimatflyktingar enligt en engelsk EU- parlamentariker som kommit över ett dokument där det står att EU och FN vill flytta 49 miljoner människor till EU från Nordafrika inom en sexårs period. Genom att påstå och låtsas att dom är klimatflyktingar vill man beveka ilskan hos medborgarna som så klart kommer att påverkas. Jag är inte alls främmande för den här teorin. Kan mycket väl vara sant. Den som lever får se. Jag hoppas personligen att jag inte lever då

   • ” ….. ett dokument där det står att EU och FN vill flytta 49 miljoner människor till EU från Nordafrika inom en sexårs period.” enligt ovan!
    Jaha, vadå? “49 miljoner! Inte fler? Minnes I icke senhösten 2018, när Riksdagiset gav sitt samtycke åt UN’s Compact Migration Agreement, som utlovar flera hundra miljoner invasiva människoskaror, till utspridning inom EU. Inga protester, inte ens från SD, om jag minns rätt. Tvärtom. Den center-extremistiske Annie Lööf vill gärna se upp mot 30-40 miljoner, på plats härstädes. Eventuella protester kommer snabbt och hårt beivras; nya lagar skall garantera detta.
    OK. “49 miljoner på sex år”, stod det ju faktiskt. En början alltså. Med start i närtid, troligen. Men definitivt klart till 2030, då när Agenda 2030 officiellt drar igång.
    Hur stoppa detta, frågar man sig?
    På pluskontot har vi trots allt ett antal “gamla” öststater: Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, samt även Österrike och Italien, som alla med sin historia inte är lika hjärntvättade som folket i övriga Västeuropa. En ny “järnridå” växer fram och med Ryssland i ryggen, som en nationalistiskt sinnad bundsförvant. Ett europeiskt befrielsekrig följer därefter och en fullständig fördrivning sker, medelst en rak stöt i riktning solnedgången och västerhaven.

    • Ja Ulf du har rätt. Men jag tror att SD kom in i elfte timmen och protesterade
     mot detta avtal men då hade detta pågått i nästan ett år i andra länder. Och då hade MSM börjat skriva om det. Så SD är starkt medskyldiga till detta svek.
     Ja, det blir att vi får lita till Visegradländerna när det gäller gränsskyddet. Drömmen är att Visegradländerna bryter sig ur EU och bildar en egen union. Det skulle bli en ekonomisk maktfaktor på uppemot 80 miljoner människor. Stabila samhällsbyggen, lika kultur och värderingar. Deras skattepengar skulle gå enbart till att bygga upp välfärden för sina medborgare. Man behöver inte slösa enorma summor på terrorism och brottslighet. Detta vore dödsstöten för korrumperade EU.

    • Det nationalistiska Ryssland är tillsammans med Kina det största hindret för globalisternas agenda och därför pågår demoniseringen av dessa länder. Att USA är den stat som står bakom alla krig och olagliga ekonomiska sanktioner talar man inte högt om i MSM som ju ägs av globalistmaffian.

     • Precis, därför är två av punkterna på Bilderbergsgruppens kommande möte kort Kina, och Ryssland.

      Och av en händelse tycks ingen delegat från vare sig China eller Ryssland vara inbjuden till mötet.

   • Jag visste inte att Johan Rockström är inbjuden till årets “globalistkonferens” Bilderbergsgruppen, men är föga förvånad.

    Det gemensamma för de svenskar som bjudits in dit de senaste åren har varit att de ställer sig bakom, och vill driva, folket in i “fållan” genom skrämselpropaganda och globalistiskt dravel såsom:
    – New World Order
    – Massinvandring
    – Stigmatisering av nationalister genom flitigt användande av uttryck som Populister, Högerextrema, Nazister m.m.
    – Stigmatisering av klimatrealister som inser att klimatalkarmismen är en bluff, och ett försök att skrämma folk.

    Och varför vill man då skrämma folk? Jo, för att flytta fokus från den egentliga agendan, att skapa ett världsherravälde styrt av globalisterna.

    Ursäkta att det blev lite OT.

    De är tyvärr på god väg att lyckas. Men jag är ändå lite optimistisk. Ska de lyckas måste de stänga ner internet, vilket inte är troligt att de gör.

 • Tack för utmärkt artikel, analys och slutsatser! Nu är hela pusslet lagt och de som fram till nu föreställt sig Rockefeller och Rothschildes som filantroper och välgörare, kan nu se hur intrikat de berikat sig och parasiterat på mänskligheten. Kortsiktig förslagenhet är dock inte samma sak som långsiktig intelligens, och den perfekta människan som nämns i filmen, innebär med nödvändighet den autentiska människan i en autentisk värld. Som sådan kan hon inte kontrolleras och parasiternas försök att genom kontroll konstruera en sådan värld och sådana människor ger vid handen raka motsatsen. Eftersom parasiterna inte är dumma och säkerligen förstår ett sådant resonemang, så är dessa strävanden rent bedrägeri för att få dumma människor att haka på trenderna och inte ett uttryck för en genuin vilja eller förhoppning.

  • Miljörörelsens svek mot mänskligheten.
   Trots mer än 20 år utan någon global uppvärmning och total brist på överensstämmelse mellan skrivbordsmodellerna och verkligheten har globalisterna genom en intensiv propaganda, i av dem själva kontrollerade MSM, lyckats hålla föreställningen om en nära förestående klimatkatastrof vid liv. Nästan hela västvärldens etablissemang inom politik och akademi har ställt upp. Svenska politiker kan inte öppna munnen utan att nämna klimatet, trots att de aldrig riktigt begripit vad de pratar om. Men vad värre är, så har den etablerade miljörörelsen även svalt betet och ägnar nästan hela sin opinionsbildning åt skrämselpropaganda om klimatförändringar som inte inträffar.
   https://nyadagbladet.se/kronikor/miljororelsens-svek-mot-manskligheten/

 • Jag börjar se Klimat-Greta som en ny känslo-variant på Anne Frank, hon med dagboken, ni minns, som inte skrev den, utan fastmer pappa Otto Frank, som kom att bli rik på boken, inte minst sedan Hollywood runt 1957, gjorde en film på storyn.
  Anne själv, hennes syster och mamma, dog i den tyfus-epidemi, som på våren 1945 orsakade massdöd i Bergen-Belsen.

 • Tege! Var det allt du hade att säga? Intelligent. Bra inlägg i klimathysterin. Ingen kommentar Tege om att Greta är en av få människor som kan se mängden CO2 i luften med blotta ögat? Allt enligt mamma. Ja vad ska man säga? Vissa människor är lyckliga som stängt ögon och öron och inte bryr sig utan bara inväntar på kollapsen. Tege Tornwall tillhör den kategorin.

  • I samma Sverige där man håller stenhårt på akademiska poäng, där du numera behöver högskola eller universitet för att sitta i kassan på ICA eller köra post. Där allt som inte kommer från den inre kärnan av Uppsala universitet (Tänka fritt är stort men tänka rätt är större) eller Södertörns högskola anses som pseudovetenskap…

   …DÄR höjer man till skyarna en tonåring som påstår sig kunna se koldioxid med blotta ögat!
   Och sedan går man all in för att sprida dumheterna ut i världen. Kan ingen sätta denna nationen i karantän? Snälla!

   *Tripple Facepalm och skakar på huvudet

 • Die dummen Schweden, heter det. Det böjs i pluralis. Der dumme Schwede, die dumm Schwedin, die dummen Schweden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *