Insidern Eric Cochran fick sparken från Pinterest efter censuravslöjande

publicerad 13 juni 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
James O'Keefe från Project Veritas och Eric Cochran från Pinterest. Montage: NewsVoice

NOTERAT. NewsVoice skrev igår om hur en insider avslöjat att Pinterest censurerar sökningar på begrepp som “bibelverser” och har listat Pro-Life-sajten Liveaction.org, som motsätter sig aborter, som en porrsajt. Inom ett dygn efter att Project Veritas la ut avslöjandet hade insidern identifierats och fått sparken av Pinterest.

James O’Keefe som leder Project Veritas säger i en videokommentar att det är oklart hur Pinterests ledning lyckats identifiera insidern som heter Eric Cochran, en Android-ingenjör på Pinterest, men att denne var fullt medveten om riskerna med att vissla.  Cochran är idag stärkt i sitt beslut trots konsekvenserna, enligt O’Keefe.

O’Keefe skriver:

“He uncovered the proof from the source. He sacrificed his career, his friends, his reputation, and his salary and stock options that he relies on because of his undying commitment to the truth. And now we know more of what goes on in secret inside tech companies and their censorship schemes.” …
“The whistleblower is Eric Cochran, a software engineer who worked at Pinterest and spoke at tech conferences worldwide.” …
“After being fired for whistleblowing, Eric is more determined than ever to bring transparency to the powers that be.” 

Relaterat