Sommarens modetrender för kvinnor

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2019
- NewsVoice redaktion
Sommarens modetrender för kvinnor. Foto: Khusen Rustamov.

Förra året kom sommaren tidigt, men i år har vi fått vänta på värmen. Sommarens modetrender väntar inte på någon, och i år är det färgstarkt och uttrycksfullt. Något vi redan sett mycket under våren är ljus denim.

1980-talets blekta jeans är tillbaka stort, gärna avklippta och med fransar. Helst ska de även ha väldigt hög midja, och det gör ingenting om de inte har “rätt” längd – de får gärna vara lite korta.

Så länge den är i en ljus nyans, kan du faktiskt bära denim från topp till tå. Oavsett vad du tycker om stentvättade jeans, så fungerar de faktiskt riktigt bra i sommar, och vi kommer helt säkert att få se många sådana.

De hetaste sommartrenderna 2019 är starka och uttrycksfulla. Djurmönster fungerar fortfarande under sommaren. Det är en trend som startade redan förra hösten, och har hållit oss i ett fast grepp sedan dess. Det kan vara leopardtryck, zebramönstrat, ormskinn eller tigermönstrade tröjor.

Det allra bästa är stora plagg med djurtryck – varför inte på en kappa eller ett par leggings? Matcha gärna med någonting gult. Det är årets stora trendfärg, och det kan vara vilken nyans av gult som helst.

Målet är att skina ikapp med solen. Allt från väldigt ljusa, bleka nyanser till klargula eller till och med senapsgula toner funkar finfint i sommar.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av crystalrock (@crystalrock)

Cykelbyxor och kavaj

Ska du bara köpa ett plagg i sommar så är det faktiskt ett par cykelbyxor. Vem kunde tro att de skulle komma tillbaka så stort, så snart? Flera plagg och detaljer från 80-talet är här för att stanna ett tag framöver.

Kombinera gärna cykelbyxorna med en oversized blus eller snygg kavaj. Tack och lov är cykelbyxor ett mjukt och skönt plagg som går att kombinera till mycket.

En välsittande kavaj är en viktig del av garderoben i sommar, gärna med matchande kostymbyxor. Det ska helst vara en skräddad look. Det går även att bära bara kavajen, som känns mjukare och kvinnligare, än hela kostymen.

Alternativt kan man bära eleganta, skräddade byxor med blus eller skjorta och bälte. Kavajen behöver inte vara i en diskret färg, utan kan med fördel ha en stark och klar färg.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Monica Awe-Etuk (@awedbymoni)

Sommarens modetrender – Accessoarer och volym 

Om man inte är bekväm med att bära starka färger, så är jordnära kulörer hett i sommar. Beige, sand och khaki är helt rätt i sommar, gärna på en trenchcoat, men även på klänningar, byxor och kjolar.

Vi kommer även att se beige nyanser på accessoarer. I övrigt är trenden med smycken i guld hetare än någonsin under sommarens modetrender 2019.

Trenden med havstema i smycken är fortfarande kvar i sommar. Vad gäller skor så är höga klackar fortfarande inne, gärna i form av platåskor. Helst ska skons tå vara fyrkantig, i stället för spetsig som tidigare.

Pryd dig gärna med spets, fjädrar och rosetter, på såväl klänningar som blusar och linnen. Det är inte bara sockersött som gäller, utan även lite tuffare plagg med edge. Fransar och fjädrar är perfekta detaljer i sommar.

De kan lyfta en outfit, eller vara i fokus. Stor volym, volanger, tyll och chiffong och starka färger är helt rätt för festen i sommar. Tänk extra allt, så kommer det att bli helt rätt!

Extern skribent | Foto (bakgrund): Khusen Rustamov. Licens: Pixabay.com (free use)

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice