Forskare: Google manipulerade resultaten i USA-valet 2016 – Varnar för valet 2020

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 augusti 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Dr Robert Epstein on Google and Censorship through Search Engines. Foto: Senate Judiciary Subcommitte, July 16, 2019

Google manipulerade användare under USA-valet 2016 genom att uppmana dessa att rösta på Hillary Clinton. Det avslöjar en forskare och professor i beteendepsykologi. Videon visar ett senatsförhör där forskaren, som själv inte är konservativ eller republikan, beskriver hur det gick till.

*Texten korrigerad kl 11:25

Dr Robert Epstein senior forskare inom psykologi vid the American Institute for Behavioral Research and Technology i Kalifornien utfrågades av den republikanske senatorn Ted Cruz. Epstein menar att minst 2,6 miljoner och upp till 10 miljoner väljare manipulerades att rösta på Clinton genom att Google använde sig av psykologiska manipulativa metoder. Han varnar att i det kommande USA-valet 2020 kan de sociala mediajättarna tillsammans ge demokraterna 15 miljoner extra röster, och det kan precis som 2016 ske helt utan en “paper trail”, dvs helt spårlöst. Denna påverkan på väljarna sker på en massiv skala, säger Epstein.

“Google has likely been determining the outcomes of upwards of 25 percent of the national elections worldwide since at least 2015”. – Epstein

Läs mer: Insidern Greg Coppola varnar: Google har vuxit ihop med Demokraterna i USA

Robert Epstein berättar att Facebook tex kan skicka en så kallad go-vote-påminnelse till enbart demokrater att rösta på demokraterna. Go-vote-påminnelser kan ha gett Clinton 450,000 extra röster i valet 2016. Facebook uppgav 2012 att de 2010 lyckades få 360,000 väljare att rösta istället för att stanna hemma.

Enligt Epstein är det helt klart att Google och andra stora sociala cybertjänster kommer att försöka påverka valet 2020 eftersom de påverkade valet 2018.

“In 2020 you can bet that all of these companies are going to go all out and the methods they are using are invisible, they are subliminal, they are more powerful than any effects I have ever seen in the behavioral sciences…” – Epstein

Google-chefen Jen Gennai (Head of Responsible Innovation vid Google Global Affairs) säger inför en dold Project Veritas-kamera att Google sedan 2016 är aktivt med att förhindra att Trump vinner nästa val 2020. Läs mer i artikeln: “Google är en politisk maskin som styr dina sökningar”.

*Ted Cruz tillägger under förhöret att Alphabet, företaget som äger Google, inför valet 2016 var den enskilt största finansiella donatorn till Clintons.

NewsVoice publicerar ovan endast en del av förhöret. I den kompletta videon och i ett separat vittnesmål (text) berättar Epstein mer i detalj hur han arbetar. Se länkar nedan. Glöm inte att prenumerera på NewsVoice Youtube-kanal.

Text: Torbjörn Sassersson

Källa

 • The Senate Committee on the Judiciary, Subcommittee on the Constitution hearing entitled “Google and Censorship through Search Engines”. Tuesday, July 16, 2019 at 2:30 p.m., Room 226 of the Dirksen Senate Office Building.
 • US Committé of the Judiciary: Google and Censorship through Search Engines
 • Epstein’s Testimony


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sökbedrägerier har Google enligt artikel i the guardian igår 8/8 .till salu för betalande. Sök på Monsanto.
  Det krävs vidare avslöjanden av dessa hemliga förvanskningar av verkligheten som Google tydligen ägnar sig åt mot betalning så att gemene man begriper hur det ligger till och hur man kringgår.

 • Det största hotet mot mänskligheten är inte ett påstått “klimathot” utan firmor som Google, Facebook, Twitter, Youtube, Instagram plus naturligtvis stora mediabolag som stödjer samhällsfientliga vänsteridéer. Dessutom sysslar dessa firmor med manipulation av människors yttrandefrihet med kaos över hela världen som följd.

  Det stora flertalet ser dock inte dessa problem utan fortsätter mata dessa firmor med gratis information över sina privata vanor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *