Farligt läge för Regeringen – Allt fler vågar berätta om verklighetens Sverige

Lärdom och erfarenhet från ett långt yrkesliv inom vården

75
Harriet Larsson
Harriet Larsson

DEBATT. Invandrare i förorten får ej stigmatiseras, därför blir vi som vill berätta om våra yrkeserfarenheter från möten med invandrare i stället stigmatiserade. Polis, lärare, socialarbetare och vårdpersonal som tar bladet ifrån munnen, lever farligt om de är i yrkesverksam ålder. Invektiven haglar och lönepåslag, karriär och arbete är i farozonen. Vi som lämnat yrkeslivet med inkorrekta erfarenheter har hets mot folkgrupps-jägarna efter oss.

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Jag är i min fulla rätt att berätta om svårigheter jag mött inom rehabilitering som sjukgymnast under drygt fyra årtionden, men däremot inte rätt att säga att alla invandrare uppvisar samma svårigheter.


Nu börjar det bli farligt för den mångkulturella makteliten, eftersom allt fler vågar berätta om hur verkligheten är och inte som den borde vara enligt vänsterliberal ideologi, där identitet och relativism är honnörsord.


I stället för att lyssna in, begrunda fältets erfarenheter och låta dessa bilda golv i regeringens uppdrag att skydda sin befolkning enligt grundlag och regeringsform från kriminella element, så slår man dövörat till och buntar ihop oss alla till främlingsfientliga rasister, när vi har gett uttryck för mer bedrövelse än berikning i integration- och rehabiliteringsarbete.

Berikande har däremot konsulter blivit med duperande ord om mångfald, möten och möjligheter. Regeringens representanter talar gärna om att orättvisor skall stoppas, normer utmanas, strukturer skall bekämpas, landet skall bli tryggare och nu skall klimatet också räddas.

Målgruppen för detta elände är oftast fosterlandets vänner, som inte längre känner igen sitt land. Invandrare betraktas som hjälplösa offer utan personligt ansvar för sina handlingar.

Vad jag ser, när jag tittar i min 72-åriga backspegel är, att de som har makt vill ha mer makt och förutsättning för denna önskan är att inte förlora den. Eftergivenhetspolitiken för resursstarka och viktiga väljargrupper sker på bekostnad av de utan röst längre ner på den sociala stegen.


Gymnasieamnesti, friår och familjevecka är kända förslag för att regeringspartierna skall bevara sitt röstunderlag. Cancerpatienter som förgäves väntar på operation är inte tillräckligt många för att vara attraktiva som målgrupp. De kanske tom dör i köer och ger då ringa utdelning i valbåset.


När jag efter 20 års arbete, med svårt sjuka och skadade patienter inom neurologisk rehabilitering tvingades sadla om till distriktssjukgymnast under 1990-talet, då jag av familjeskäl måste arbeta närmare hemmet, fick jag en mindre chock av allt gnäll för bagatellartade krämpor, som förvandlades till diagnoser och ohälsotalen slog nya rekord.

Jag konstaterade snabbt att en avbruten rygg kämpar mer för att komma tillbaka till livet med hopp om arbete, jämfört med många spända ryggar, som gnällde och helst ville slippa att arbeta. Under denna tid så var främsta orsaken från vänsterpolitiker arbetsgivarens alla olämpliga arbetsplatser.

Att jag och många andra vårdgivare såg andra olämpligheter, som olämplig livsstil, mat, kondition, make/maka, tonårsungar och tom olämplig lathet och smarthet, som inte fick plats på agendan.

Ett farligt symbiosförhållande utvecklades mellan politiker, arbetsgivare och fackföreningarna, med målet att rensa ut de lågpresterande från arbetsmarknaden genom sjukskrivning och förtidspension, men efter en tid brakade allt ihop, när gemene man kunde konstatera att det var de riktigt sjuka som fick betala för att friska fick bli sjukskrivna och en omläggning tvingades fram med skärpning av regelverken.

Även denna gång blev det de riktigt sjuka som fick ta smällen, precis som idag, fast nu utgör främsta orsaken till besparingar, neddragningar inom välfärden den kravlösa migrationspolitiken med en allt för stor volym än vad landet klarar av.

Jag ser samma upprepning av feghet, maktlystenhet hos karriärpolitiker, som stöpts i ungdomsförbundens ja-säjar-mentalitet i stället för i arbetslivet, när det handlar om landets invandring av individer som främst önskar ett bättre liv med bevarandet av sin egen kultur och religion.

Denna gång blev det vi som vågade ställa krav på följsamhet till landets lagar och regelverk som betraktades som olämpliga, eftersom vi satte de medborgerliga rättigheterna före den kulturella identiteten.


Olämpligheter som jag ofta noterade som hinder för behandlingsframgång var hedersförtryck, uppfattning om att ”i Sverige får man bidrag och behöver inte arbeta”, svenska behövdes inte heller ”för jag har rätt till tolk”. Varför skulle de ta ett lågavlönat jobb, när inkomsten knappast nådde upp till de generösa bidragssystemen som regelbundet trillar in utan att mottagaren behöver lämna sofflocket?


Politiker utnyttjar de nyanlända

Även denna gång har politiker, arbetsgivare och fackföreningar gått i symbios, men nu handlar det om att få ut migranter med ringa potential för dagens arbetsmarknad i olika varianter av låtsasjobb, som få behöver och vill betala för. Skattemiljarder snurrar i denna hyckleriets karusell, för att fixa till arbetslöshetsstatistiken, precis som tidigare.

Uteblivna besök av utomeuropeiska patienter, utan besked om orsak, var mycket vanligt till stor kostnad för kliniken, undantag var om ärendet gällde funktionsintyg för olika bidrag, som handikapparkering, assistans, bilstöd, bidrag till semester i hemlandet som man nyss flytt ifrån.

I dag är moderaternas gamla förslag om successiv inslussning till välfärdssystemen stendött och på svenska ambassader finns gott om skrifter på arabiska om pull-faktorer som ger legitimitet åt den humanitära stormaktens kravlöshet.

Glad att jag har lämnat jobbet

Nya orsaker till en avbruten eller en skadad rygg är ofta kniv- och skottskador, där patienten själv med sin familj kan vara otroligt krävande för personalen, viket går ut över andra svårt sjuka/skadade med patienter, men om detta får ingen berätta för då avslöjas det hur en del personer blivit mer värdefulla än andra. Signaler om detta faktum får inte irritera viktiga väljare i invandrartäta förorter.


Denna gång sker omvändelsen under galgen mycket långsamt. Det är åter de längst ner på samhällsstegen som får betala, till exempel fattigpensionärer, svårt sjuka barn utan assistans och cancerpatienter som finns i oändliga operationsköer.


När oskyldiga skjuts på öppen gata och ungen kommer hem utan jacka och mobil, då ilsknar glädjande nog även en gynnad medel- eller överklass till.


Medveten utdragenhet

Justitieminister Morgan Johansson och hans saktfärdighet i de partiövergripande samtalen om åtgärder mot den eskalerande gängkriminaliteten är svårslagen, liksom inrikesminister Mikael Dambergs krystade förklaring till att utestänga landets numera andra största parti för deras grunda värdegrund. Att den inte är lika djup som regeringens skall vi vara mycket glada över, för deras grop är så djup att de inte längre ser vad som försiggår ovanför.


Förklaringen till långsamhetens lov hos regeringen är att det finns flera utredningar som slår fast att det är utomeuropeiska invandrare främst från 2:a generationen som står för majoriteten av kriminella våldshandlingar. Senaste rapporten: ”Invandring och brottslighet – ett trettio års perspektiv” kom till sist från BRÅ efter påtryckningar av tidningen ”Det Goda Samhället”.


Sanningarna om Sveriges tillstånd kryper fram och det börja dåna

Björn Ranelid. Foto: Frankie Fouganthin. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
Björn Ranelid. Foto: Frankie Fouganthin. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Vänsterns tidigare bortförklaringar om utsatthet, utanförskap och främlingsfientlighet börjar nu likt höstlöv blåsa bort. Författaren Björn Ranelid har fått utgjuta sin ilska över politikers floskler om utanförskap i krönikor i Expressen, där han pekat på den ringa uppskattningen för mat, tak över huvudet, utbildning, försörjning mm hos alltför många förorättade invandrare, vars offerinställning förstärks av ”änglakörens” sångare.

“Svetsaren Stefan Löfven fäller sitt visir för ansiktet och vägrar att se verkligheten i Sverige, men svetslopporna hoppar omkring överallt i riket. Ibland bränner de små glödkulorna rakt genom lögnen.” – Björn Ranelid

Vad som ändå gläder mig är att politiker med de finaste ståndpunkterna tillsammans med sina supporter i landets omhändertagande industri börjar få svårt att få gehör hos allmänheten.

Författaren och skribenten Lena Andersson uttrycker det enkelt i självaste DN den 14 september i en ledare:

”….I stället för att någon gång försöka förstå hur andra tänker, framställer de kritik mot det egna perspektivet som hat och ifrågasättande av hegemoniska ståndpunkter som faktaresistens och förnekelse.”

Hon varnar för att de kan bli outhärdliga. Något som golvets folk insett sedan länge. Kanske har systemmedia nu förstått att en viss omvändelse behövs under galgen?

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
75 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
29 september 2019 kl 00:13

Själv har jag väl inte så mycket mer att tillägga än följande. Jag kan ha viss förståelse för att artikelförfattare kan tycka det är smått tråkigt att skriva artiklar som får ett kommentatorsfält som helt avviker från ämnet och sticker in i en annan dimension med andra fysiska lagar. Sorry about that.
Men jag tror det här kan bero på en kombo av mänskligt psyke och oförutsägbara kvantfluktuationer.

Stefan Eriksson
Stefan Eriksson
Gäst
28 september 2019 kl 23:22

Jag tror mig ha ett svar på frågan MS ställer; “Hur det kommer sig att Greta retar upp många”?
De enklaste svaren är oftast de rätta och här är mitt svar:
Många människor finner fortfarande att lögner om förhållanden som angår oss alla, är en styggelse.
När då samma lögn återupprepats ett antal gånger är det en fullt naturlig reaktion att känna sig förargad över tilltaget.
Spelar mindre roll om vederbörande själv är upphov till lögnen, eller om den vidare förmedlas med sken av att det skulle vara en sanning.

Mats!
Kan det vara så att människor från “högern” har ett bättre rättspatos med tanke på budet:
“Du skall inte idka falsk tillvitelse” (eller nåt i den stilen) (översättning: Du skall inte ljuga),
än “vänstermänniskor i gemen”?

I så fall är jag “höger”, men det skall mer till för att jag skall bli förargad på flickan Thunberg.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
28 september 2019 kl 23:14

Det är dags att stänga detta kommentarsfält. Om ni känner att diskussionen ändå inte är avslutad posta en avslutande kommentarer (1 per person). Harriet som skrev artikeln får självklart sista kommentaren om hon så önskar.

mats sederholm
28 september 2019 kl 16:57

“Om man inte är hundraprocentigt säker på att det är människan som ligger bakom en temperaturhöjning så ska man inte driva igenom en politik som förpassar jorden befolkning till en medeltida nivå.”

Nya gissningar och spekulationer. Du har ju ingen aning om vad för politik som kan komma ifråga.

“Lilla Greta”
Hon är påläst på vad forskare påstår vilket säkert lille Peter redan vet. Det hon påstår står och faller med dem. Men i det sammanhanget är hon påläst

“Vad gäller profit så är din agenda här som din artikel i GP helt uppenbar.”
Ny börjar du likna Erik, när det saknas argument så skapar man dem.

OK, lönlöst, släpper dig, någon annan som kan föra en vanlig diskussion och kan svara på frågan Greta retar upp så många och främst från högern?

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
28 september 2019 kl 18:15

@MS. Nej du, det är du som kör en spekulativ promotion av din kommande bok och då måste du pusha lögnerna bakom boken. När du har gett ut din bok så kan hela världen gå in och se hur jag förutspådde släppet innan du själv gått ut med det. Du är för mig lika genomskinlig som glas. Men det är lugnt, för alla måste ju äta. Men nu när du ändå gett dig in i fiction-genren så varför skriver du inte t.ex. deckare istället? Har du ingen egen fantasi så du måste bygga vidare på andras fria fantasier? Du kan ju formulera dig någorlunda, som du t.ex. gjorde i GP-artikeln, och det är ju synd att slösa bort den lilla talangen på att saluföra andras lögner. “Nya gissningar och spekulationer. Du har ju ingen aning om vad för politik som kan komma ifråga.” De har ju redan drivit igenom utsläppsrätter som tar ekonomiska resurser från annat. De håller på att avveckla kärnkraften och så vill de förbjuda fordon som drivs med s.k. fossila bränslen för att människor ska köra elbil. Ska dessa elbilar då laddas genom statiskt elektricitet från när man drar benen efter sig på heltäckningsmattan? Dom har ju fan ingen plan med någonting mer än ökade skatter och reella försämringar som vi bara sett början av. Tittar man sen på hur politiker skött massinvandringsvansinnet så får man en försmak av med vilken kompetens de kommer göra den s.k. “klimatomställningen”. Det kommer bli en dokusåpa med arbetsnamnet “Tillbaka till Medeltiden” och den djävla resan kommer ske i en beskattad raketfart. “Hon är påläst på vad forskare påstår vilket säkert lille Peter redan vet. Det hon påstår står och faller med dem. Men i det sammanhanget är hon påläst” Hon är 16 år gammal så hon är verkligen “lilla Greta”. Jag å andra sidan är åldersmässigt ekvivalent med dig om än inte lika mentalt lastgammal. När du i härskarteknik-“lillar” mig är det bara ett utslag av ditt dåliga humör för att jag avslöjade ditt kommande boksläpp. “Ny börjar du likna Erik, när det saknas argument så skapar man dem.” Din kommande klimatkrisbok kommer visa att jag är helt rätt ute. “OK, lönlöst, släpper dig, någon annan som kan föra en vanlig diskussion och kan svara på frågan Greta retar upp så många och främst från högern?” Här blir du av irritation lite otydlig med vad du menar samtidigt som du… Read more »

mats sederholm
28 september 2019 kl 15:33

“Det som skapar motreaktion är att hon och du pushar någonting som helt enkelt inte är sant och d.v.s. någonting som verkligen inte har med verkligheten att göra.”
OK. Så är det orsaken till temp-höjningen du syftar på då eller?
De flesta skyller på människan, ett fåtal gör det inte. Om du hävdar att du vet den konkreta sanningen så borde du kandidera till Nobell-priset. Ursäkta men det här är ju bara snack utan konkreta kunskaper. Jag påstår inte att jag vet 100% säkert. V ad hon gör är ju att trigga en igång en systemförändring vilket är fullständigt nödvändigt, är det där skon klämmer då eller?

“Hon är ju inte så gammal så hon är kanske inte medveten om att det inte är sant.”
Åter igen detta förakt för någon som uppenbarligen är mer påläst än de flesta

“profit går uppenbarligen före sanning”
Vems profit?

“Sen är ditt s.k. “hat” och annat klistrande av epitet mer en härskarteknik än någon verklig känsla hos dina motdebattörer.”
Men det räcker ju med några minuters googlande och det blir uppenbart. Men ok säg stark antipati da?

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
28 september 2019 kl 15:59

@MS. Om man inte är hundraprocentigt säker på att det är människan som ligger bakom en temperaturhöjning så ska man inte driva igenom en politik som förpassar jorden befolkning till en medeltida nivå. Ska man driva igenom något som har en sån förödande effekt så ska man vara säker. Men en sak är ju helt säker och det är att det bara handlar om att kunna sno människor på pengar via en global skatt. Eftersom människor inte vill leva på en medeltida nivå som skatteslav så blir det en motreaktion mot lögnen.

“Åter igen detta förakt för någon som uppenbarligen är mer påläst än de flesta”

Lilla Greta är inte påläst utan det hon säger är uppläst och skrivet av andra. Om du tittar på videon ovan som jag länkade till så ser du hennes förmåga utan skript. Själv tyckte jag lite synd om henne.

“Vems profit?”

Vad gäller profit så är din agenda här som din artikel i GP helt uppenbar. Du hoppas att din nästa bok “Koldioxidfolket” ska bli en stor hit och det är just därför du rider klimatvågen.

“Men det räcker ju med några minuters googlande och det blir uppenbart. Men ok säg stark antipati da?”

På vilket sätt relaterar debatten i det här kommentatorsfältet till ditt privata googlande?
Själv skulle jag kunna googla fram t.ex. människor som gillar att sätta på åsnor i prutten, men det där kan jag ju inte klistra på dig. Eller kan jag det?

mats sederholm
28 september 2019 kl 15:02

Åter igen, var kommer detta onyanserade hat, nedlåtenhet (Erik) och misstänkliggörande ifrån? Uppenbarligen har det ingenting att göra med verkligheten.
Vad är det som retar upp?

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
28 september 2019 kl 15:19

@Ms. Det som skapar motreaktion är att hon och du pushar någonting som helt enkelt inte är sant och d.v.s. någonting som verkligen inte har med verkligheten att göra. Hon är ju inte så gammal så hon är kanske inte medveten om att det inte är sant. Du å andra sidan borde veta bättre. Men det gör du ju också så profit går uppenbarligen före sanning. Sen är ditt s.k. “hat” och annat klistrande av epitet mer en härskarteknik än någon verklig känsla hos dina motdebattörer. Men har man inget vettigt att säga så….

Erik Forsman
28 september 2019 kl 14:33

Uttalandet från Mats måste här betraktas som både omdömeslöst och ansvarigt.

Maken till bristande förståelse och empati, för en såpass ung utsatt flicka med både en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning samt dessutom tvångssyndrom medels magiskt tänkande och den psykiska ohälsa som följer kan bara förklaras på ett sätt: Mats är fångat i sitt eget drömtillstånd – han sitter fast i sitt eget drama. Klimatdramat som etablissemanget målar upp med falska klimathot, drar till sig vissa människor, som formar kårandor, som hålls ihop av koncensuslögner.

Vad han istället gör, är att projicera sina brister över på andra. Han förlägga alltså sin egen empatibrist på dem som har empati – hoppet står till att ingen ska märka något.

“Jag tycker att alla ni som känner så här borde fundera på exakt vad det är inom er som framkallar detta.
Dålig självkänsla, saknar uppskattning om er själva, projicerar allt detta på vad ni kallar PK och känner hat”.

I grunden spökar ett avund. En avundsjuka på andras förmågor. Tyvärr känner jag inte till något behandlingsprogram som är att rekommendera.

mats sederholm
Reply to  Erik Forsman
28 september 2019 kl 14:39

Erik fortsätter att diskutera med sina egna fantasier och konspirativa föreställningar och undviker Gretas verkliga värld och omgivning. Fortfarande lika föraktfullt. Men också detta en del AK-Silon. Att konsekvent undvika världen utanför.

Erik Forsman
Reply to  Erik Forsman
28 september 2019 kl 14:41

“Uttalandet från Mats måste här betraktas som både omdömeslöst och oansvarigt” skall det naturligtvis vara. Upprördheten tog överhand. Sorry.

mats sederholm
Reply to  Erik Forsman
28 september 2019 kl 14:50

“Tyvärr känner jag inte till något behandlingsprogram som är att rekommendera”
Och ändå verkar du vara bekant med de flesta. Ta det lugnt Erik 🙂

Torbjörn Sassersson red.
Admin
28 september 2019 kl 14:29

När det gäller frågan om Klimat-Greta är en torgförd reklamprofil uppbackad av etablissemanget och PR-byråer noterar jag bla en sak: alla som förnekar att så är fallet arbetar INTE inom PR-branschen. För alla som arbetar professionellt inom PR-branschen är det en självklarhet.

Många som anklagar de som hänvisar till PR-perspektivet använder olika former av vapeniserade barnhatar-argument som de riktar mot sina opponenter. Det här gör debatten svår. De som placerar Klimat-Greta på en helig position verkar även anse att de befinner sig på en högre moralisk nivå än sina opponenter.

Tack för ordet.

mats sederholm
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
28 september 2019 kl 14:45

Många offentliga personer har PR-byråer utan att detta är något märkvärdigt. Greta har för länge sedan avsagt sig kontakterna med den byrå som de flesta inom AK hängde upp sig på.

Det viktiga är vad hon säger och skapar.

Alla som kliver fram och gör en skillnad drar på sig kravlösa beundrare liksom de som hatar (mest män), men detta har ingenting med Greta att göra.

Allmänt: Det gäller att vara nyanserad åter igen och hålla sina egna demoner utanför resonemanget.

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
28 september 2019 kl 15:09

@Torbjörn. En ung tjej på 16 år med asperger blir ju rätt osårbart oantastbar och det är ju just därför de använder henne. Alla som kritiserar hennes kan stämplas som antingen barnhatare, misogyna och att de har en Übermensch-attityd gentemot funktionsvarianter/funktionshindrade/handikappade osv. och sen kan alla dessa epitet kombineras i oändlighet. Hela grejen är ju så djävla genial och PR-snubben som kläckte idén kommer nog få en välförtjänt befordran. Sätter dom den snubben på att promota Löfven, kombinerat med en könskorrigering, kommer Sverige få sin första kvinnliga statsminister alla kan älska.

Erik Forsman
28 september 2019 kl 13:55

Det finns flera bra behandlingsprogram för Greta. Det jag kan rekommendera är OCD-programmet, Psykiatri Sydväst, som jag känner till, då jag tjänstgjort på öppen psykiatriska akutjourmottagningen för sjukhuset och träffat många patienter och anhörig med liknande problem.

OCD-programmet har gott omdöme från både kollegor, patienter samt anhöriga. I Gretas fall tror jag programmet kan erbjuda tidsbegränsat behandlingsprogram för henne samt även hennes anhöriga. Problemet är att Greta dessutom lider av en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som naturligtvis försvårar rehabiliteringen. Därför bör hon även remitteras till ADHD/Autismprogrammet.

Det hon skulle behöva är medicinsk behandling och bedömning samt uppföljning av sjuksköterska eller läkare. Vidare psykologisk behandling, kanske i grupp? Naturligtvis behöver anhöriga också stöd och råd. Det finns flera bra anhörigutbildningar att gå.

Greta behöver också fördjupade stödinsatser av både arbetsterapeut och kurator där även hennes lärare bör ingå, om hon skall ha en chans att rehabiliteras tillbaka till sin obligatoriska skolplikt. Ett första steg torde väl vara att göra en orosanmälan till socialtjänsten och gå vidare därifrån.

Förstår inte varför Greta inte skall omfattas av samma omsorg av samhälle som alla andra i henne svåra situation?

Måste påminna om att vi har att göra med ett omyndigt barn, som inte har den psykologiska mognade att veta sitt eget bästa. Klarar inte föräldrarna ansvaret, måste det enligt lag utredas.

Alla som arbetar med eller i närheten av barn är nämligen skyldiga att upprätta en orosanmälan, vid misstanke att föräldrarna brister i deras omsorgsförmåga där barnets normala utveckling kan hämmas eller tänkas skadas.

Greta mår inte bra. Saknar reflekterande tänkesätt. Tillsynes verkar hon frånvarande samt även stundom förvirrad. Hon är inte tillräknelig. Lider av hallucinationer, då hon tror sig ha övernaturliga förmågor och kan se koldioxiden i atmosfärens (som vid normala temperaturer är osynlig för ögat) samt ger tecken på magisk tänkande. Får syner. Uppfattar sig som en messias liknande figur.

Erik Forsman
28 september 2019 kl 10:43

KlimatGreta gick ju från från vanlig skolflicka till dressers cirkusapa på omvärldens stora scen. Enligt flera oberoende källor har hon diagnostiseras med dels Asperger, OCD samt även selektiv mutism. Stakars lilla flicka. Hon borde få stöd och behandling.

OCD är ju tvångssyndrom med oerhört mycket ångest, vilket innebär att hon måste tänka på ett visst sätt eller göra vissa saker på ett speciellt sätt. Annars får hon ångest eller tror att någonting hemskt kommer att hända.

Asperger typiska symtom är svårt förstå andra människor, tolka eller avkoda det sociala samspelet samt är fångad i specialintressen.

Selektiv mutism: parat ibland och då om specialintressen, andra gånger ofrivillig språklig låsning, tyst i andra situationer. Även stor ångest här också.

Allt detta utnyttjar agendan bakom henne.

Att föräldrarna kan låt detta spektakel ske är obegripligt. Nu instrueras hon att höjt ribban. Det duger inte längre att endast stå och raljera floskler. Nu ska det gråtas, spännas blicken i alla och viftas med näven. Titta på dessa två bilder så förstår ni vilken fanatisk agenda som ligger bakom mediafenomenet Greta:

comment image
comment image

mats sederholm
Reply to  Erik Forsman
28 september 2019 kl 12:52

“dressers cirkusapa”
Din känsla, finns ingen täckning för detta.

“Stakars lilla flicka. Hon borde få stöd och behandling. ”
Enbart nedsättande igen, hennes asberger gör tvärtom att hon fungerar extra väl i dessa sammanhang. Att stämpla människor med sådana här diagnoser som “det enda de är”, är föraktfullt.
Att sedan göra det i någon slags påhittat empatiskt perspektiv är ännu värre.

“Allt detta utnyttjar agendan bakom henne.”
Vilken agenda, dina åsikter utan täckning igen.

Eriks omdömen är väldigt typiska för AK.
Fullständigt påhittat och föraktfullt trams som samlar en lika innehållslös mobb.

Greta retar de här människorna, man står liksom inte ut med det goda omdömet och världens uppskattning. Det får inte vara sant, det måste klankas ner på, det ska klämmas fram misstankar som inte stämmer o.s.v.

Jag tycker att alla ni som känner så här borde fundera på exakt vad det är inom er som framkallar detta.
Dålig självkänsla, saknar uppskattning om er själva, projicerar allt detta på vad ni kallar PK och känner hat. Problemet sitter inuti er och ingen annanstans. Vad är det ert undermedvetna konspirerar ihop?

Det finns bra och dåliga företeelser, var nyanserade och gör korrekta bedömningar från fall till fall istället för att ansluta er till nån allmänt slapp ism med gissningar och dåliga självkänslor som täckning.

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
28 september 2019 kl 15:36

@MS. Du skrev: “Vilken agenda, dina åsikter utan täckning igen.”

Spela inte dum för du vet mycket väl vilken agenda det är. Det är ju agendan om en global klimat/koldioxid-skatt som precis alla kommer få betala. Det är ju precis den agendan du själv promotar. Du vet, den boksäljande agendan.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 september 2019 kl 23:30

Mats S är definitivt inget hatobjekt. Han är en skribent, nytänkare och debattör som försöker hitta nya sätt.

Jag vill inte att diskussionerna återigen blir personangripande.

mats sederholm
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
28 september 2019 kl 01:25

Tack Torbjörn

Det kan kanske låta konstigt för många av er här, men tro inte att jag helt övergivit ett alternativt tankesätt. Jag ser PK lika mycket som AK och söker alltid en helhet. En humanistisk grund.. Det är vad jag alltid stått för. För er som läst boken Robotfolket (2009) så är det vad sällskapet Vandrarna står för som är mig viktigast.

Jag är exempelvis fullt medveten om att vad exempelvis påstås om klimatproblemen så är människan som anledning till temp höjningarna en teori och inget annat. Det finns argument för och emot här. Båda borde respekteras.

Men vi lider av så många andra miljöproblem och behöver ett grundläggande nytt sätt att forma ett samhälle. Detta är vad jag står för.

Mats

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
27 september 2019 kl 21:50

Miljörörelsen med svenska Greta i spetsen är manipulerad av utomstående krafter, antydde Australiens premiärminister Scott Morrison i ett tal i FN.

Tycker det är sorgligt att se en bild som den man ser här på svt:
https://www.svt.se/nyheter/har-ar-demonstrationen-i-din-stad

Måste inte staten höra med varje vårdnadshavare om de ger tillåtelse till att barnet används för demonstrationer för eller emot något? Det är värre i Sverige än i gamla kommunistdiktaturer där staten tycker sig stå över familjens integritet.
Som i Kina där barnen får sjunga sånger i skolan som sätter Partiet före barnets mor:
https://www.svt.se/nyheter/har-ar-demonstrationen-i-din-stad

Tog ett par foton på några lurade aktivister idag i Varberg:

https://drive.google.com/file/d/1x2W1knLHC9tcpEbO7gyp5N6XhPqQnHHB/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1y0VSMSCxRAowW8uevmzUfJO4wPgEcXIZ/view?usp=drivesdk

JHL
JHL
Gäst
27 september 2019 kl 21:03

Det var obehagligt att se en sån hatisk Greta tala i FN:s församling, men församlingen som enligt Greta förstört hennes barndom applåderade åt hennes tal och lösningen är global diktatur. Själv föredrar jag att lyssna på glada och intelligenta vuxna kvinnor. Ett exempel är Lana Lokteff från Red Ice TV. Man blir på bra humör när Lana och Henrik diskuterar hur de “goda” människorna har svårt att förstå vad som menas med “Islam is right about women”. Bara islamofober måste ju ha något emot budskapet – https://youtu.be/m8s3jO5BPWU?t=1714

Erik Forsman
27 september 2019 kl 14:59

Mats är härföraren! Tyvärr svek alternativmedia honom. Efter: “9 år senare” kunde Mats inte längre styra “Alternativ Korrekt”. Mats kunde inte längre vara medelpunkten, den upplyste, den moraliska mittpunkten, den smartaste och beläste av oss alla, den smorde, den rättfärdigade, den ensamt utvalde, den moraliskt åtkomlig, utopisk samt ouppnåelige! Mats blev med all rätt sårad, ledsen och stött. Men skam den som ger sig.

Tänk om “Alternativ Korrekt” kunde fungera som Mats sprängbräda in i finsalongerna? Ja… Vilken smart idé!

Tänk att Mats kunde kråma sig och göra krumsprång och kanske bli PUBLICERAD i Aftonbladet och bli KÄND som en överlägsen intellektuell. I och för sig inte så värst märkvärdige, beaktat det intellektuella förfall som härjar dagens Aftonblad bland de så kallade intellektuella.

mats sederholm
Reply to  Erik Forsman
27 september 2019 kl 20:30

“Tyvärr svek alternativmedia honom.”
eller var det kanske jag som svek AK?

Om du läst klart AB artikeln och förstått något så rekommenderar jag nästa
https://www.gp.se/debatt/klimataktivism-l%C3%B6nl%C3%B6st-utan-politisk-handling-1.18576898

Jag är på G nu Erik, överallt. Var med i protestmarschen tillsammans med några andra Soros-lurade miljoner människor idag också.

Erik Forsman
Reply to  mats sederholm
28 september 2019 kl 06:18

Nej tack. Gretaprotesterna är extremt vinklade, färgade och konsekvent undviker relevanta fakta. Föredrar kämpa för sanningen i en förljugen värld.

Stimmet, Mats, är nämligen alla de instanser av vårt samhälle som försvarar och försöker bekämpa främmande tankar och synsätt; dem använder lögner och retorik i sina försök att tysta ner och demonisera tusentals människor som har något viktigt att säga om vårt samhälle. Stimmet är fångat i sitt drömtillstånd, som har sitt eget drama. Klimatdramat som dem målar upp med falska klimathot, drar till sig vissa människor, som formar kårandor, som hålls ihop av koncensuslögner.

Carl Brüdigam
Carl Brüdigam
Gäst
Reply to  Erik Forsman
29 september 2019 kl 09:00

Lär dig skilja på de och dem. Svenskan blir bedrövlig.

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
28 september 2019 kl 14:55

@MS. Jag läste din opportunistiska artikel i GP där du försöker slå mynt utav klimathysterin. Men du har ju prövat dina vingar i allt från rymdödlor till “sanningsprofet” utan lärjungar och vidare som massinvandringsförespråkare för att nu försöka landa i klimatförändrings-hypen. Kan tippa på att du sitter och filar på ett manus med arbetsnamnet “Koldioxidfolket”. Du är ju väl medveten om de goda möjligheterna att bli såväl utgiven som saluförd om du stryker globalisterna medhårs genom att promota deras lögn. Jag vet ju att du är intelligent nog att veta att det här är ren bullshit.

Det här klimatförändringsfejket är bara ett verktyg för att de ska kunna införa en global koldioxidskatt. All förbränning avger koldioxid och det börjar väl med en skatt för industrin och slutar i att människor får betala för att laga mat samt för den utandningsluft de avger. Höjda skatter är ju universallösning på precis allting och likaså brukar de sprida sig som progressiv herpes.

Klimat-, koldioxid- eller whatever-skatt kommer bidra till att avveckla mycket av den utvecklade världen och likaså kommer den underutvecklade världen kvarstå i fattigdom. Hela grejen är rent människofientlig och kommer leda till stagnation och mänskligt lidande världen över.

Men med miljöproblemen har du en poäng. Problemet är bara att om man klumpar ihop verkliga miljöproblem med en påhittad klimatförändring orsakad av människan, så tar man udden ur de verkliga miljöproblemen.

@Torbjörn. Det är ingen som “hatar” Mats, då han inte framkallar några direkt heta känslor. Själv upplever jag honom mer som irriterande än som ett hatobjekt. Sen brukar han i och för sig tigga om det när han försöker klistra egenpåhittade epitet på andra och andra kan då vara lite korkade och nappa på betet.

Får man många emot sig kan det ju vara ett litet tecken på att det är något i det egna beteendet som framkallar denna reaktion. Men självinsikt tycks inte vara något utmärkande personlighetsdrag hos Mats. Jag ska dock försöka ha lite överseende med denna blinda fläck samt välja ord med en lenare framtoning.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 september 2019 kl 10:33

OBS: Alla kommentarer om WTC 911 raderas.

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
27 september 2019 kl 00:21

@MS – skriver: “Slutsats: Mycket snack och tro men inga bevisbara kopplingar.”

Men skrev inte du en hel bok om hur Dina slutsatser och kopplingar… om dåliga krafter som manipulerade folken för att tjäna dins egna intresden och en dold agenda? Sida upp och sida ner talade du om hur det “förhöll sig”, genom att ovetandes personer satt på en stol och inte förstod klart… och frågade massa saker, och Du var den som talade om sanningen som “vi” ovetande i vår dumhet inte hade en susning om?

Nu tjänar du denna krets genom en av deras värstingar Soros, men de han har som Masters är högre upp i mörkrets salar. Att sälja sin själ…

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
27 september 2019 kl 08:17

@Sune. Från historien finns det ju inga bevisbara kopplingar såvida man själv inte varit på plats och kvar är att väga olika skriftliga utsagor mot varandra. Många av dåtidens historiebeskrivare hittade på sagor medan andra skrev sanning. Men texterna höll oftast en långt mycket högre kvalitet än vad man kan se hos vår tids s.k. “författare”. Idag håller texterna både en sån låg kvalitet som sanningshalt att de inte bara glöms bort av sin samtid, utan görs även så av författaren själv. Om detta bara beror på intetsägande texter eller en begynnande demens låter jag vara osagt. Men illa är det…

mats sederholm
26 september 2019 kl 22:50

Snyfthistorier om hur invandrare inte får stigmatiseras!! Smånytts allehanda.
I verklighetens Sverige kommer 10.000 tals människor att strejka ytterligare en Fredag 27/9 i Stockholm och resten av världen för att för att förhinrda en försämring av klimatet och miljön.

NewsVocie fortsätter att mörka elefanten i rummet dessa dagar. Varför?

Eller.. kan jag förvänta mig att se redaktionen med flera här i en AlternativKorrekt- motdemonstration? 🙂

Jag finns på plats i protesttåget imorgon och med en artikel i GP…. i verklighetens Sverige!

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  mats sederholm
26 september 2019 kl 23:12

Vaddå “för klimatet”? Har du inte lärt något av historien… hur dolda krafter manipulerar kreti o pleti att gå på gatan, enbart för att leverera nya steg för elitens agenda att kontrollera folken? Allt är manipulerat ovanifrån, och du gör dig medskylig som instigör och nyttig idiot.
Usch.

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
26 september 2019 kl 23:21

@MS. Att 10.000 tals sektmedlemmar ska gråta med Greta för klimatet verkar mer vara ett utslag av masspsykos än någonting som förbättrar. Men i och för sig medförde lilla Gretas smått irrationella uppträdande i FN att Löfven ökade Sveriges bidrag till FN:s klimatfejkfond från 4 till 8 miljarder. Samtidigt som Sveriges blödande kommuner fick nöja sig med 5 miljarder trots att de minst skulle behöva 10 för att kunna behålla en nuvarande låg standard.

Så tillhör man en utsugande globalistorganisation är ni onekligen nyttiga förbättrare och är man en vanvårdad svensk pensionär kan ni beskrivas med ett lite grövre vokabulär. Men alla blir gamla och i detta oundvikliga faktum ligger det en poetisk rättvisa. Av profilbilden att döma ligger den underbara upplevelsen av svensk åldringsvård ca 15-20 år in i framtiden och härifrån kommer det bara gå utför.

mats sederholm
Reply to  mats sederholm
27 september 2019 kl 00:04

“Har du inte lärt något av historien”
Jag började studera den noga år 2000 och slutade 9 år senare.
Slutsats: Mycket snack och tro men inga bevisbara kopplingar.
Tvärtom “sitt still i båten och tre inte på något, vi är alla lurade”.
Snacka om sekt-beteende! Ni verkar nyfrälsta!

mats sederholm
Reply to  mats sederholm
27 september 2019 kl 00:05

eller AK(Alternativ Korrekt)-frälsta rättare sagt

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
27 september 2019 kl 06:41

eller AK(Alternativt Korkat)-klimatväckelsemöte rättare sagt

Där sektmedlemmar i självsuggesterad masspsykos skapar en undergångsstämning p.g.a. fullt normala temperatur-fluktuationer. I detta självinducerade psykostillstånd inser sektmedlemmarna inte att deras egna tankar i själva verket är skapade av någon annan. Talande i tungor och vilt skakande får de hjärntvättade himlens inbillat klimatförändrade portar att öppna sig så det regnar manna över globalisterna. Prisad vare den beskattningsbara utandningsluften.

Här räcker det nog inte med avprogrammering utan man kommer tvingas gå in och avlägsna de gravt patologiska delarna i den icke-fungerande lilla ärthjärnan.

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  Peter Johansson
27 september 2019 kl 10:29

“Greta Thunberg without a script to read from”

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  Peter Johansson
27 september 2019 kl 10:32

Försökte köra en inbäddad men då får det bli en vanlig länk istället.

“Greta Thunberg without a script to read from”

https://www.youtube.com/watch?v=0bwLt_5t73g

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  Peter Johansson
27 september 2019 kl 19:16
Erik Forsman
Reply to  mats sederholm
27 september 2019 kl 14:16

Äntligen, så träder NewsVoices hatobjekt nr 1 åter in på scen!

Mats, du är så eftertraktad, saknad och efterlängtad! Har “fredagsvinet” börjat flöda igen för dig?

Nu måste Mats narcissistiska behov fyllas på (driften är både oförutsägbar och tvingande …) så vänder han sig naturligtvis till NewsVoice. Här finns alla hans illojala gratulanter färdiga och organiserade – i Mats inskränkta värld är vi alla eniga i vårt kollektiva hat mot allt och alla!

Det är är han får påfyllning! Allt rör sig kring Mats. Mats är universums moralisk nav, vars världsalltet kretsar kring.

Suzanne
Suzanne
Gäst
Reply to  Erik Forsman
27 september 2019 kl 14:41

Erik, du är en skicklig skribent.
Tror du fick med det mesta …
Grattis! ✌‍♂️

Erik Forsman
Reply to  Suzanne
27 september 2019 kl 19:04

Puss 🙂

mats sederholm
Reply to  Erik Forsman
27 september 2019 kl 20:23

“Mats är universums moralisk nav, vars världsalltet kretsar kring.”
Tja om du tycker det så… 🙂 Kan väl tycka att Greta borde nämnas också eller …

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  mats sederholm
27 september 2019 kl 17:16

[Kommentaren raderad. För personangripande. Detta är inte en Rakt-på-sak-artikel!]

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  Peter Johansson
27 september 2019 kl 18:09

Jag vet. Men man måste ju testa gränserna för annars vet man inte var de är.

Roger
Roger
Gäst
24 september 2019 kl 15:53
sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
23 september 2019 kl 21:28

Antar att alla som läser detta inte har sett Svensk Webbtelevisions inlägg om gängvåldet ännu. De tar fram detta som ett “klanvåld” där de största klanerna gör vad dom kan för att etablera sig likt maffian i USA.
Dessutom hävdas att hela klaner röstar som “en man” enligt klanledare, som därigenom lyckats få stort inflytande hos existerande regeringspartier. Om det är sant kan det förklara den synbara släpphäntheten och acceptans av ökad invandring för att behålla makten. Att “världens första feministiska regering” spelar med i sådana uppgörelser med acceptans av sharialagar och kvinnlig könsstympning verkar osant eftersom det låter helt otroligt. Men varför tolererar regeringen som den gör?
Länk till SwebbTV inslag 17:https://www.youtube.com/watch?v=U0L4fmpK8Yk&feature=em-uploademail

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  sten bjorsell
24 september 2019 kl 06:01

Byt ordet tolerera mot instigera.

Magnus Brynjer
Magnus Brynjer
Gäst
23 september 2019 kl 19:30

Mycket bra beskrivning av läget i Sverige! Vi har förvisso tanke-, åsikts- , yttrande och tryckfrihet här i landet men som Harriet Larsson skriver stämmer detta inte i praktiken när det gäller synen på den invandring som under senare år skett till Sverige från länderna i Mellersta Östern och angränsande stater. Imamer, företrädare för Muslimska Brödraskapet m.fl. har tagit sig hit. Man kan verkligen ställa frågan om de är flyktingar undan krig, inbördeskrig och annat elände och varför de får uppehållstillstånd i Sverige. Man får inte – i vart fall inte i vissa politisk korrekta kretsar – ifrågasätta invandringen, anhöriginvandringen m.m. – inte heller varför dessa sedan återvänder till sina ursprungsländer kortare eller längre tidsperioder. Tredje Världensyndromet från slutet av 1960- och början av 1970-talet lever fortfarande kvar. Det är skrämmande att alltjämt så många människor inte vill se verkligheten utan bildligt talat stoppar huvudet under armen. Det är modigt och bra gjort av Harriet Larsson att ge uttryck för sina åsikter på sin blogg så som hon har gjort! Tyvärr är islam en religion, som blivit tolkad som så att islam i alla olika delar av samhället skall vara rättesnöret istället för att göra religionen till en privatreligion som den är för merparten av oss svenskar och européer med rötterna i Sverige eller Europa. Islams kvinnosyn är definitivt inte godtagbar – kvinnor och män skall jämställas fullt ut i alla avseenden i det civila livet. Sharialagstiftning misstämmer helt med vår västerländska liberala lagstiftning och vår västerländska rättsstat. Jag hoppas att många fler får mod att säga sanningen och på så, sätt påverka de många politiker som ännu tycks hålla fast vid någon form av politiskt korrekt tänkande. Det är kunskaper och det är sanningen, som skall dokumenteras och som skall fram i ljuset! Tack, Harriet Larsson för inlägget! Det är mycket bra och det är i mina ögon mycket måttfullt och sansat!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
23 september 2019 kl 17:02

Att släppa fram Ranelid som nu görs i en blaska tyder nog på att en MSM:s vändning under galgen är förestående. I min lilla stad har framför allt männen helt klart för sig vad som är på gång. Kvinnor tycks mer återhållna i sina åsikter.
Dock märks en skillnad i pensionärslägret att änkor kan tycka som A. Borg, att vad färggrant det är.
Men en klar förskjutning mot vetskap är helt tydlig.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Åke i Sörmland
23 september 2019 kl 17:52

Ja, nu kommer de öppna konflikterna, kravallerna och inbördeskriget om det blir som i parasiternas våta dröm. Total övervakning, åsiktsregistrering och godtyckliga fängelsedomar kan man tänka. Chipning som villkor för ditten och datten…

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
23 september 2019 kl 14:51

De “människor” som inte tvekar en sekund att förråda det folk de växt upp och levt sida vid sida med, kommer inte heller tveka att kasta invandrarna till vargarna när politiken så kräver detta. Om invandringen skall framställas som någonting positivt måste de ju också visa att de bryr sig om invandrarna och det är förklaringen till de falskt smilande multikulturella gruppfotona som “vi gillar olika”-skitsnacket. Privat så skulle de varken umgås eller bo granne med vad de påstår sig gilla. Invandringen som invandrarna själva är endast politiska verktyg och när de inte längre fyller någon politisk funktion kommer även de kastas åt sidan.

De har medvetet släppt in såväl kriminella som religiösa extremister och likaså startat upp meningslösa projekt för att få dem hederliga som bidragit till jihadistiska Moskébyggen och halal-menyer. Nu i steg två har det blivit dags att komma tillrätta med brottslighet och extremism där vi kommer få se hårdare tag mot såväl brottslingar som religiösa extremister. SÄPO har ju redan plockat in några “andliga ledare” och halal är inte längre kosher och det här är bara början.

Men om importerade brottslingar redan kastar sten på polisen och spränger tomma polisstationer, så blir väl en naturlig upptrappning att de börjar skjuta mot polisen som att spränga bemannade stationer. Likaså har vi sett misslyckad terrorbombning som lastbilsnedmejning, falsk flagg eller äkta vara, och det kommer ju bli mer sånt när extremisterna blir jagade. Våldsspiralen kommer göda åtgärdsspiralen fram till dess att vi alla sitter i ett övervakat fängelse.

Invandringen som invandrarna själva är de verktyg politiken använder för att vi ska acceptera en nedmontering av den välfärd vi själva har bekostat samtidigt som vi ska applådera den polisstat som kommer omfatta oss alla. Hela djävla grejen är så djävulskt utstuderad.

Vad som krävs är en omfattande repatriering av kriminella och religiösa extremister som en total landsförvisning av de bedrägligt landsförrädiska politiska köttberget. Men inget av detta kommer hända.

Erik Forsman
Reply to  Peter Johansson
23 september 2019 kl 21:47

Tror tvärtom, många (även en del av eliten själva) tror att dem gör en god gärning som kommer att gynna landet. De har fallit offer, precid som väljarna, för en infernaliskt förslagen propaganda – dem behöver hela tiden hålla liv i nazistspöket. Bekämpa det onda genom possessiva handlingar som t ex ja till massinvandring och mångfald. De känner sig som goda medborgare och blir godhetsnarkomaner.

Man kan komma framåt här i livet genom att ljuga och bedra, men aldrig komma tillbaka; när väl lögnerna avslöjas. Just nu tror jag att det står lite och vippar lite just nu. Mains stream media har förlorat privilegiet som ensam opinionsbildande organ, och dem är skärrade. Ge alternativ krafter en par år till, så köper inte längre befolkningen politikernas floskler.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Erik Forsman
24 september 2019 kl 07:52

– Ja, kanske dröjer det ett par år till innan svenskarna vaknar upp, förhoppningsvis går det fortare än så. För våra makthavare har nystat in sig i sina egna lögner till den grad att de snart inte kan skilja på sanning och lögn. Så, det är bara en tidsfråga hur länge till som makthavarna kommer att kunna ljuga för folket, för snart kommer nog deras lögner att bli så uppenbara för allmänheten att det blir rena rama parodin. Först då kommer det svenska folket vakna upp. Nä, förresten jag tror inte ens det räcker – det behövs nog att något riktigt övertydligt och dramatiskt sker i vårt samhälle för att väcka upp det djupt hjärntvättade svenska folket.

Erik Forsman
Reply to  Erik Wiklund
24 september 2019 kl 08:21

Tror i och för sig att både moderaterna och socialdemokraterna redan har lagt ut strategier för att i ett sådan läge lura över opinionen till partierna igen.

Ardalan Shekarabi kliver in och blir ny ledar för socialdemokraterna och Hanif Bali för moderaterna. Bägge kommer att anmana tonen i sociala medier och kritiken mot sittande partipolitruker kommer att låta ungefär som här på Newsvoice, med en nationell överton.

Det vi ska vara vaksamma på och lyssna efter är deras gemensamma avståndstagande från vad dem kallar för “vit-makt-rörelse” – det vill säga svenska folket. Den kommer att lurar väljarna, sedan blir det samma globaliseringspolitik som tidigare.

Kan vi belysa detta i tid, kan vi också vrida initiativet ur deras händer.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Erik Forsman
24 september 2019 kl 09:01

Ja, bollen rullar redan ditåt det lutar. Det kommer att gå snabbt också och infödda kommer tacksamt att omfamna lösningen eftersom den förmodligen skapar lugn på gatorna. Sverige kommer ju i ett sådant läge att av klanerna anses vara muslimskt/arabiskt. De har ju för all del rätt ockaå…

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
24 september 2019 kl 09:39

@Erik F. Jag delar inte den åsikten. Tittar man på samhällsutvecklingen så är det helt uppenbart att detta kaos varken gynnar landet eller dess invånare . Om man inbillar sig att det kommer resa sig något bra ur detta kaos, så antingen ljuger man p.g.a hot, muta eller så sprider man rena villfarelser sprungna ur sinnessjukdom. Varken ryggradslösa, lättköpta eller sinnessjuka är lämpliga att styra, då resultatet inte blir så bra.

Om de sen i de små stegens tyranni bygger upp ett fängelse kring oss alla, så spelar det ju ingen roll om en lobotomerad massa en dag upplever ett uppvaknande bakom murarna. Klockan tickar och en dag har man passerat “the point of no return”.

Anders Wiman.
Gäst
23 september 2019 kl 13:26

Det verkar vara så att det är vi pensionärer, som inte fortfarande har en anställning eller annan form av försörjningsförpliktelser, som får försöka att dra det här landet på fötter igen.
Harriet, Tack för alla dina fina insiktsfulla alster, som jag alltid beundrar. Personliga erfarenheter slår det mesta, tyvärr så har människor i gemen dålig fantasi om hur en annan människa känner sig, som det verkar.

För att dra fram något annat fenomen i dagens Sverige så har jag känslan och kan se, att många pensionärer vill skaffa sig husdjur som sällskap på äldre dar. Jag hörde på radio att veterinärkostnaderna har blivit närmast astronomiska. En hundägare blev intervjuad och hon hade fått en räkning på 150.000 kr efter en operation utförd av en veterinär. För hundägaren, som betraktade sin hund som en familjemedlem, blev väldigt överraskande förstås. Skälet till dessa otroliga prishöjningar huvudsakligen berodde på att två riskkapital företag,eller vad det kallas, hade hittat en nisch som kunde utnyttjas för egen vinning.
I förlängningen så kan man ju tänka vad detta för med sig. Våra husdjur kommer att bli en omöjlighet för de flesta av oss att kunna inneha. Försäkringskostnaderna kommer att stiga. Bönder kommer inte längre ha råd med mjölkkor eller några andra djur. Vi kommer att få importera kött, kyckling och all animalisk föda som är matade med antibiotiska preparat. Veterinäryrket blir inte längre åtråvärt osv. osv, osv.
Vart är det här landet på väg att bli ? Ska vi alla bli girigbukar som våra politiker ??

Ulf ClaréusD
Reply to  Anders Wiman.
23 september 2019 kl 14:40

# ” …. dessa otroliga prishöjningar huvudsakligen berodde på att två riskkapital företag, eller vad det kallas, hade hittat en nisch som kunde utnyttjas för egen vinning.”

Jag hörde inslaget och kunde inte annat än att bli förbannad, trots att jag nästan aldrig har haft husdjur. Det påminner något om alla jädrans privatiseringar vi blev påtvingade för sådär 30 år sedan. Allt skulle bli såååå bra och billigare! Haha. Verkligen inte, blev som allom bekant, resultatet av denna form av neoliberalism.

Ett sätt att råda bot på missförhållandena och sätta press på giriga veterinärer, är väl att göra som man gjorde “förr i tiden”, nämligen bespara djuret plågorna och låt avliva det. Skaffa ett nytt djur och strax efteråt är du glad igen.
Så kan de två riskkapitalföretagen stå där mid sina långa näsor och ……

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Anders Wiman.
23 september 2019 kl 17:41

Jag tror att vi får se en kvartersekonomi där människor inom ett begränsat område hjälps åt att ta hand om barn, sjuka och gamla. Det är den enda lösningen jag kan se. Man kan också hjälpas åt att bygga upp en veterinärklinik och anlita en gemensam veterinär som har en mer humanistisk attityd till sitt arbete. Pensionärerna blir fler och därför blir husdjuren fler, och därmed kan allt fler bidra.
Vi är så hjärntvättade att följa elitens alltmer centraliserade lösningar att det ännu är svårt att få med människor på sådana idéer, men ju dyrare och ju mer lågkvalitativ den statliga servicen blir, desto större intresse. Politikers och myndigheters självdiskrediteringar är nu så omfattande att gränsen snart är nådd.

Mats Jangdal
Reply to  Anders Wiman.
24 september 2019 kl 10:38

Nej, det är inte privatiseringen i sig som är problemet. Det verkliga problemet är överbyggnadens monopolställning. Alla statliga kontrollorgan som ska ha sitt oavsett vem som gör vad i praktiskt arbete.
Denna överbyggnad är skapad dels för att vanligt folk aldrig se, inse eller klaga på hur de blir lurade av politiker och byråkrati.
Dels är den skapad för att ingen ska kunna konkurrera med offentlig sektor. När det ändå tillåts ske är det endast stora aktörer som har råd att betala för att den vidhängande byråkrati de måste uppvisa för myndigheterna fungerar utan viten och sanktionsavgifter.
Enskilda veterinärer, sjukgymnaster, maskinentreprenörer, snickare, frisörer, takläggare, mm. har inte längre råd att driva eget. Alla tvingas in i stora bolag med monopol på marknaden och kraftiga fördyringar.
Konsumentmakten är bortadministrerad.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
24 september 2019 kl 12:26

Klartänkt, Mats! Tack för påminnelsen…

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
23 september 2019 kl 12:44

– Ja det är så sant som du skriver Harriet !

Den här politiken som våra politiker nu driver är ett stort svek mot svenska folket, ja inte bara ett stort svek, det är en ond plan som har satts i verket i avsikt att skapa konflikter i det svenska samhället. När politikerna år efter år systematiskt och konsekvent fortsätter driva samma destruktiva agenda – då finns det ingen chans i världen att det skulle vara någonting annat än en en konspiratorisk agenda mot svenska folket.

Björn Ranelid är en av de som har vaknat upp och vågar prata om detta, det är bra, och han har skrivit i Kvällsposten om sina kloka tankar- här är ett kort utdrag av det som Björn Ranelid har skrivit där:

”Det är ett småskaligt krig som nu pågår i Sverige vilket berör alla människor som bor och lever i Sverige. När en kvinnlig sociolog på Malmö universitet förklarar varför det är så hög brottslighet bland invandrarungdomar så säger hon att det beror på att dessa ungdomar är förbannande, frustrerade och vilsna. Men jag menar att ingen av dessa brottslingar svälter eller saknar tillgång till rent vatten i Sverige. De har tak över huvudet och de har erbjudits kostnadsfri skolgång i nio eller tolv år och de bor inte i några fallfärdiga hus. Samtliga av dessa ungdomar har en högre materiell standard i sina hem än många av de ungdomar som bodde där jag växte upp.
Många av mina barn- och ungdomskamrater i Malmö hade tyngre skäl att känna sig frustrerade, förbannade och åsidosatta än nutidens flickor och ynglingar. De bodde trångt i omoderna lägenheter och ekonomin i många familjer var dålig, men ingen av mina hundratals bekanta, vänner och lekkamrater brände bilar, rånade gamla människor, våldtog kvinnor eller bar vapen. Politiker i Sverige skall genom lagar och olika beslut i praktisk handling se till så att alla rånare, mördare, dråpare, våldtäktsmän, terrorister och pedofiler döms och placeras i fängelser. Men polisen har inte tid o resurser att söka efter tjuvarna. Detta är oförlåtligt !”

– Ja, så illa som Sverige nu styrs av våra politiker och hur illa de behandlar sin egen befolkning är oförlåtligt !

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Erik Wiklund
23 september 2019 kl 16:55

Problem-reaktion-lösning

1. Först skapar kaviarhöger och kaviarvänster unisont problemet, genom massinvandring inkluderat de mest extrema formerna av islamism, segregerar detta, samt skapar samtidigt ökad ojämlikhet i samhället. Märk väl att det inte är standardnivån i samhället som avgör hur mycket mord deta resulterar i, men antalet vapen i omlopp samt ojämlikheten mellan klasserna. Käbblet mellan SD och V är orkestrerat för att inte lösa problemen, men förvärra dem. De trollen kommer även in här på Newsvoice. De som inte följer käbbel-narrativet petas, såsom Amine Kakabaveh, Ann-Sofie “Soffan” Hermansson, Sahra Wagenknecht och Robert Mathiasson.

2. Resultatet är helt väntat. Reaktionen ser vi här. Folket ropar efter lösningar. Till slut kommer folk skrika efter att få total övervakning, överallt.

3. Politikerna levererar den lösning de från början ville införa, d.v.s. Bodströmsamhället. Total övervakning, men med motiveringen att det var folket som ville ha detta, när de i själva verket drevs till panik av politikeradeln.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 september 2019 kl 18:29

Bra analys!

Ulf ClaréusD
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 september 2019 kl 18:48

@Martin, ja kaviarhöger och -vänster har skapat problemet unisont och det kan bäst exemplifieras, som jag gjort flera gånger tidigare, genom det ytterst märkliga som hände 1998 när SAF respektive LO sålde sina stora drakar SvD och AB till Goldman-Sachs, J P Morgan och Mellon Bank of New York; Schibsted i Norge tjänstgjorde som bulvaner. Samtliga partier (utom SD förstås, som inte fanns i Riksdan’) gav då ett slags godkännande att Sverige i mer eller mindre smyg, skulle bli en del av den i USrael utropade New World Order, som då utifrån riktlinjer givna av Bilderbergarna, de Tri-Laterala Kommissionärerna (C Bildt) och CFR (Council of Foreign Realtions, Organisationen som Hillary var så glad att få ta order ifrån, då dom nu var grannar i D C). Sovjet och Warszawapakten hade försvunnit och både amerikanska och israeliska neocons planerade för ett nytt Pearl Harbor, den tändande gnistan för Yinon Oded-planen från 1982, som var tänkt att balkanisera Israels grannländer.
The NWO var en monopolär ordning, statslös, gränslös, multikulturell ordning. DETTA VAR HELT KRIMINELLT! Folket tillfrågades EJ! Och den svenska Eliten, partierna mm gav sig in på detta med stor entusiasm, fast 9/11 måste ha blivit en chock för dom alla. Nu delar dom skulden för morden tre tusen människor, en skuld som dom följaktligen har att leva med.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
23 september 2019 kl 19:22

Det är ju det bästa sättet att få vem som helst att tiga om de rätta förhållandena – alltså att dra på flera skuldbördan. Jag läste någonstans att makteliten är tokrädda för karmalagarna. Kan det vara så att de föreställer sig att skulden för dem själva blir mindre om de drar in fler i brottet?

Rayne Storme
Rayne Storme
Gäst
Reply to  Carina Agrell
23 september 2019 kl 21:05

Det är därför som ber’ttar i förväg om sina planer, om än på inte helt öppna vägar, typ Illuminati Card Game, Georgia Guidestones. Dom resonerar som så att dom därmed informerar allmänheten om sina planer. Om sedan inte allmänheten reagerar på det. Då har dom gett sitt tillstånd till att låta planerna fortskrida. Därmed kommer även deras karma att nullifieras. Jag berättar bara om hur dom ser på saken. Om det sedan kommer ske i verkligheten låter jag vara osagt. Det kan lika gärna vara ett gigantiskt självbedrägeri.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Rayne Storme
23 september 2019 kl 21:29

Ja, precis! Hollywood-aspekten av frigörelse från karma är ju känd. Att skaffa sig medbrottslingar genom att i det fördolda utföra handlingar som ännu inte är kända, skulle ju vara än mer intrikat om det är en produkt av medveten list. De krig de drar igång i “demokratiutvecklingens” namn i “diktaturstater” och som nu närmar sig det sjunde i ordningen mot Iran, tänker de sig kanske också som skuldfria eftersom omvärlden enligt de kvantfysiska lagarna manifesterar dem genom sina geopolitiska diskussioner. Fan tro´t, men som du säger så vet vi ju inte…

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Rayne Storme
24 september 2019 kl 10:22

Eliten motverkar Georgia Guidestones mycket rimliga uppmaningar, med sin extrema ohämmade tillväxtiver och den icke ekologiskt hållbara konsekvensen av utrotade djurarter.

De bryr sig inte om skapelsens överlevnad eller framtidens generationer, lika lite som sekteristiska barnavlare, eller alla människor som röstar på dem. De är ytliga psykopater, eller manipulerade av dem.

Eliten, sekter och de manipulerade lyssnar inte på vetenskapliga människors uppmaningar om population.

Viktor
Viktor
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
24 september 2019 kl 11:40

Bra sagt!

siv
siv
Gäst
23 september 2019 kl 13:20

Harriet, vartenda ord du skriver om sjukvården är sann. Har själv jobbat i över 40 år, är nu 70 årig pensionär. Har sett allt inom akutsjukvården och även öppenvården.