Newsvoice.se-konkurrenten Newsvoice.com tar in 5 miljoner kronor

9
Viktor Lidholt på NewsVoice.com. Pressfoto: NewsVoice.com. Montage: Breakit.se
Viktor Lidholt på NewsVoice.com. Pressfoto: NewsVoice.com. Montage: Breakit.se

NOTERAT. NewsVoice-konkurrent med samma namn tar in 5 miljoner kronor från Almi Invest och ytterligare några investerare. Syftet är att lansera en betaltjänst mot den amerikanska marknaden. Det meddelar den forne Google-anställde Viktor Lidholt som bor i USA.

Viktor Lidholt anser att mediebranschen behöver “fixas” och därför startade han 2017 nyhetstjänsten NewsVoice. Lidholt menar att nyhetsflödet domineras av ett fåtal starka mediehus och han vill ge läsarna ett bredare perspektiv, precis som NewsVoice publicistiska idé är utformad sedan starten 2011. Skillnaderna är att Lidholts tjänst primärt är en mobilapp med tillhörande sajt på adressen Newsvoice.com medan det svenska versionen NewsVoice finns på adressen Newsvoice.se.

“För tre år sedan hoppade han därför av jobbet på Google för att att satsa på Newsvoice.com, en app som automatiskt samlar nyheter och scannar av mediesajter. Nyheterna kategoriseras sedan i appen, exempelvis som politiska nyheter, med hjälp av AI”, skriver Breakit den 1 november 2019.

I dagsläget har appen runt 25,000 användare.

Tredje investeringen på två år

Newsvoice.com får i senaste omgången in 5 miljoner kronor från Almi invest (2,6 miljoner kronor), det tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl, Redmind, privatpersonen Lars Appelstål och BLCBX.

Newsvoice.com tog in 2 miljoner kronor i mars 2018. Dessa pengar är sannolikt slut. Den nya laddningen på 5 miljoner kronor räcker i så fall uppskattningsvis fram till 2021. När tjänsten startade 2017 tog bolaget in 300,000 kr.

Rankning

Webbtjänsten Similiarweb visar att Newsvoice.se har en nästan dubbel så hög global rankning som Newsvoice.com, men att Newsvoice.se inte ens är i närheten av en sajt som Samhällsnytt.

Newsvoice.se rankas dubbelt så högt som Newsvoice.com, enligt Similiarweb.
Newsvoice.se rankas globalt nästan dubbelt så högt som Newsvoice.com, enligt Similiarweb.

Läs mer om Newsvoice.com i NewsVoice.

Undertecknad har inte brytt sig om att stämma Viktor Lidholt för copyright-intrång. Det är för kostsamt och tidsödande. Om Lidholts satsning blir framgångsrik kommer han säkert överväga att försöka köpa loss domännamnet NewsVoice.se i framtiden.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare av NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
3 november 2019 kl 19:39

Vem vill ha färdigtuggade s.k. “nyheter” från bankmaffians agenter som vill köra en okänd app, med okänd ofri kod, på folks enheter?

“Newsvoice” är i min mening inget bra namn för en svensk alternativ blogg, lika lite som “Global Politics” är det. Det minskar förmodligen relevansen i sökmotorer, tror jag.

Personligen skulle jag föreslå “SasserNyheterSverige.se”, “sns.se” eller någon annan kortare kombination av bokstäver som är lätt att säga och knappa in. Andra ord som är rimliga är ex. “alternativ” eller “fri” i denna ord-kombination, då detta är karaktären på sidan. Det blir relevant.

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
2 november 2019 kl 18:52

Jag förstår inte. Båda hemsidor är kopior av varandra. Hur är det möjligt?

Erik Forsman
2 november 2019 kl 17:59

Efter en stämningsansökningar i USA och efter många turer som leder till en förlikning vid en yrka på tjugo miljoner och var bered på att förhandla och landa på elva, inklusive dina advokatkostnader.
Ta din familj och flytta söder ut.

PS. Du är en idiot om du inte stämmer. I annat fall kommer du att få några ynka hundra tusen kronor.

Erik Forsman
2 november 2019 kl 17:53

Anser du bör stämma. Priset för uppköpet bör annars ligga i den nivån som en förlikning skulle landat på. Det vill säga total frånvaro av av alla inkomster NewsVoice skulle ha inbringat livet ut = minst elva miljoner SEK.

Patrique Dordevic
Patrique Dordevic
Gäst
2 november 2019 kl 16:26

Kunde han inte ha hittat på något eget namn istället för att stjäla andras?