Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Newsvoice.se-konkurrenten Newsvoice.com tar in 5 miljoner kronor

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 november 2019
- Torbjörn Sassersson
Viktor Lidholt på NewsVoice.com. Pressfoto: NewsVoice.com. Montage: Breakit.se
Viktor Lidholt på NewsVoice.com. Pressfoto: NewsVoice.com. Montage: Breakit.se
Viktor Lidholt på NewsVoice.com. Pressfoto: NewsVoice.com. Montage: Breakit.se

NOTERAT. NewsVoice-konkurrent med samma namn tar in 5 miljoner kronor från Almi Invest och ytterligare några investerare. Syftet är att lansera en betaltjänst mot den amerikanska marknaden. Det meddelar den forne Google-anställde Viktor Lidholt som bor i USA.

Viktor Lidholt anser att mediebranschen behöver “fixas” och därför startade han 2017 nyhetstjänsten NewsVoice. Lidholt menar att nyhetsflödet domineras av ett fåtal starka mediehus och han vill ge läsarna ett bredare perspektiv, precis som NewsVoice publicistiska idé är utformad sedan starten 2011. Skillnaderna är att Lidholts tjänst primärt är en mobilapp med tillhörande sajt på adressen Newsvoice.com medan det svenska versionen NewsVoice finns på adressen Newsvoice.se.

“För tre år sedan hoppade han därför av jobbet på Google för att att satsa på Newsvoice.com, en app som automatiskt samlar nyheter och scannar av mediesajter. Nyheterna kategoriseras sedan i appen, exempelvis som politiska nyheter, med hjälp av AI”, skriver Breakit den 1 november 2019.

I dagsläget har appen runt 25,000 användare.

Tredje investeringen på två år

Newsvoice.com får i senaste omgången in 5 miljoner kronor från Almi invest (2,6 miljoner kronor), det tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl, Redmind, privatpersonen Lars Appelstål och BLCBX.

Newsvoice.com tog in 2 miljoner kronor i mars 2018. Dessa pengar är sannolikt slut. Den nya laddningen på 5 miljoner kronor räcker i så fall uppskattningsvis fram till 2021. När tjänsten startade 2017 tog bolaget in 300,000 kr.

Rankning

Webbtjänsten Similiarweb visar att Newsvoice.se har en nästan dubbel så hög global rankning som Newsvoice.com, men att Newsvoice.se inte ens är i närheten av en sajt som Samhällsnytt.

Newsvoice.se rankas dubbelt så högt som Newsvoice.com, enligt Similiarweb.
Newsvoice.se rankas globalt nästan dubbelt så högt som Newsvoice.com, enligt Similiarweb.

Läs mer om Newsvoice.com i NewsVoice.

Undertecknad har inte brytt sig om att stämma Viktor Lidholt för copyright-intrång. Det är för kostsamt och tidsödande. Om Lidholts satsning blir framgångsrik kommer han säkert överväga att försöka köpa loss domännamnet NewsVoice.se i framtiden.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare av NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq