Strålsäkerhetsmyndigheten nominerad till Årets Förvillare 2019

2
868
Nina Cromnier, GD på Strålsäkerhetsmyndigheten. Pressfoto: Hans Alm.
Nina Cromnier, GD på Strålsäkerhetsmyndigheten. Pressfoto: Hans Alm (Hansalm.com). Montage: NewsVoice (fritt att använda).

Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) har nominerats som kandidat till debattpriset Årets Förvillare 2019. Ingen annan nominering har godkänts på grund av för vaga nomineringar inför årets kommande folkmissnöjesomröstning på bloggen Aretsforvillare.nu.

Strålsäkerhetsmyndighetens uppgift i samhället är att skydda människors hälsa och miljön mot skadlig joniserande och icke-joniserande strålning. Källorna till denna strålning kan vara läckande kärnkraftverk och elektrosmog från smartphones, 5G, WiFi-routrar och mobilmaster. Ett antal personer har med välformulerade motiveringar och referenslänkar på ett övertygande sätt visat att SSM är förtjänt att bli kandidat.

Läs hela nomineringen

Generaldirektör för SSM är Nina Cromnier som tillsattes av Regeringen 2019, enligt ett pressmeddelande. Nina Cromnier var tidigare generaldirektör på Kemikalieinspektionen.

Vaga nomineringar

Ingen annan annan aktör, person eller organisation har hittills godkänts som kandidat inför omröstningen till debattpriset Årets Förvillare 2019 trots flera inkomna förslag från allmänheten. Du kan nominera på bloggen Aretsforvillare.nu.

Text: NewsVoice

Relaterat


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här