Strålsäkerhetsmyndigheten nominerad till Årets Förvillare 2019

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 december 2019
- NewsVoice redaktion
Nina Cromnier, GD på Strålsäkerhetsmyndigheten. Pressfoto: Hans Alm.
Nina Cromnier, GD på Strålsäkerhetsmyndigheten. Pressfoto: Hans Alm.
Nina Cromnier, GD på Strålsäkerhetsmyndigheten. Pressfoto: Hans Alm (Hansalm.com). Montage: NewsVoice (fritt att använda).

Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) har nominerats som kandidat till debattpriset Årets Förvillare 2019. Ingen annan nominering har godkänts på grund av för vaga nomineringar inför årets kommande folkmissnöjesomröstning på bloggen Aretsforvillare.nu.

Strålsäkerhetsmyndighetens uppgift i samhället är att skydda människors hälsa och miljön mot skadlig joniserande och icke-joniserande strålning. Källorna till denna strålning kan vara läckande kärnkraftverk och elektrosmog från smartphones, 5G, WiFi-routrar och mobilmaster. Ett antal personer har med välformulerade motiveringar och referenslänkar på ett övertygande sätt visat att SSM är förtjänt att bli kandidat.

Läs hela nomineringen

Generaldirektör för SSM är Nina Cromnier som tillsattes av Regeringen 2019, enligt ett pressmeddelande. Nina Cromnier var tidigare generaldirektör på Kemikalieinspektionen.

Vaga nomineringar

Ingen annan annan aktör, person eller organisation har hittills godkänts som kandidat inför omröstningen till debattpriset Årets Förvillare 2019 trots flera inkomna förslag från allmänheten. Du kan nominera på bloggen Aretsforvillare.nu.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *