Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Forskare: Riskerna med 5G och trådlös teknik kvarstår

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 november 2019
- NewsVoice redaktion
Forskaren Lennart Hardell. Foto: Bo Lindström på uppdrag Strålskyddsstiftelsen

Lennart Hardell är forskare och cancerläkare. Hans forskning om hjärntumörrisker bland mobilanvändare är världsledande och har i internationella utvärderingar och domstolsbeslut bedömts som mycket tillförlitliga. I denna video från slutet av november 2019 förklarar Hardell varför riskerna måste tas på allvar.

Lennart Hardell är idag verksam inom Forskningsstiftelsen Miljö och Cancer.

Hardell var bland de första i världen som visade resultat om att mobilanvändning är kopplat till risk för hjärntumör bland mobilanvändare.

2011 var Lennart Hardell en av 30 internationella experter som för IARC:s räkning bedömde hälsorisker med strålning från trådlös teknik då strålningen klassades som “möjligen cancerframkallande för människa”.

Text: NewsVoice, pressmeddelande från Strålskyddsstiftelsen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq