Flygexperter: Det iranska planet kan ha skjutits ner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Flight MH17, bullet holes (Ukraine, 2014) - Photographer unknown
Flight MH17, bullet holes (Ukraine, 2014) - Photographer unknown
Flight MH17, five perfectly aligned bullet holes (Ukraine, 2014) – Photographer unknown

Ukrainas första officiella uttalande om det iranska planet som kraschade den 8 januari nära Irans huvudstad var att det handlade om ett tekniskt fel, men nu har Ukraina dragit tillbaka det påståendet. Det är mer troligt att det har skjutits ner, anser flygexperter.

Observera att fotot ovan inte är från det nedskjutna planet i Iran som denna artikel avhandlar.

De första officiella uttalanden som kom ut efter kraschen, som dödade 176 personer (varav 17 svenskar), handlade om spekulationer kring tekniska fel. Flygbolaget The Ukrainian International Airlines (UIA) som hade planet i sin flotta säger att planet (Flight PS752) som startade på Imam Khomeini International Airport i onsdags förmodligen drabbats av ett tekniskt fel och Ukrainas ambassad i Iran hade först samma uppfattning, men nu kommer tvivlen.

Ukraina vill att en djuputredning i fallet ska genomföras, särskilt efter att flygexperter i Ukraina uttalat att de initiala fotona från nedslagsplatsen tycks visa tecken på att planets skrov har hål efter projektiler:

“We would recommend the starting assumption to be that this was a shootdown event, similar to MH17 – until there is clear evidence to the contrary,” highlighting photos of the crash site which they said “show obvious projectile holes in the fuselage and a wing section.” – The Independent

Experterna nämner fallet med Flight MH17, ett Malaysiskt passagerarflygplan som sköts ner över Ukraina 2014 av en rysk BUK-missil. Väst anklagade då Ryssland för nedskjutningen, men Ryssland förnekade inblandning. BUK-missiler har köpts in av bla Vitryssland (Belarus), Saudiarabien, Kina, Turkiet och 2020 levereras systemet till Indien.

Även flygbolaget UIA, anser inte att det handlade om ett tekniskt fel. Planet var endast 3 år gammalt och det hade kontrollerats tekniskt endast två dagar innan flygningen, säger en representant från UIA.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Enligt det här twitterkontot ska sex av passagerarna varit atomforskare med dubbelt iranskt/kanadensiskt medborgarskap. https://twitter.com/Kerryactivism/status/1215413680281718785?s=09

  Det står bl.a. att:

  “I didn’t take this far enough. Let’s connect some more dots.
  CANADA was involved in Uranium One.
  -Canadians brokered/staged the Uranium 1 deal.
  -Uranium=Nukes
  -Iran wanted nukes & science.
  -Canada staged deal, provided home-base for dual citizens & Nuke scientists.”

 • Har Världen fått sitt FALSE FLAG inför det 3e världskriget? Jag tycker att mycket lutar åt det och den djupa staten får nu anledning att genomföra sin befolkningskontroll åtgärd, det stora kriget mot alla folks fiende islam och Iran som jordens terrorstat nr:1. Ska de lyckas igen?

 • Visst, det kan ha skjutits ner. Bakom det nedskjutna ryska planet som sköts ner av automatiserade robotmissiler med hjälp av lite hokus pokus från Israels underrättelsetjänst, vid inflygming till Syrien för ett par år sedan år troligen detta en sofistikerad kopia. Det Ukrainska planet lämnar Tehran. En liten bomb i instrumenten briserar. Transpondern slås ut. Piloterna vänder åter mot flygplatsen de lämnat, utan transponder för igenkänning. Kommer in över militärbasen som är i high alert . Automatiserade, momentana försvarsmissiler ger eig iväg mot målet och ……- Så kan det vara, och efter att ha följt USA-s utsagda politik, är det troligt. I lugn och ro, och med ett löfte om ett mycket kort krig, tänker de nucleärt bomba Iran i en snar framtid. D.Trump -s tal är endast en godnattsaga för oss alla, Iranier och Världen i övrigt.

 • Om flygplanet blev nedskjutet torde det ha varit Iran som stod för det! Vem annars? Teherans flygplats ligger ju långt in i landet. Förvisso kan man spekulera i att Mossad har ett finger med i spelet och utfört en variant på vad som hände med U S S Liberty, som Israel gjorde 1967 under sexdagarskriget, då man (förgäves) bombade sönder det amerikanska spionfartyget, som befanns sig i Medelhavet norr om Egypten, i akt och mening att få amrisarna att tro att de blivit beskjutna av attackflygplan från Egypten och därpå slå till mot dom som hämnd. Alltså gå in i kriget på Israels sida. Men Lyndon B Johnson tystade ned hela händelsen. Ett gigantiskt misstag. Istället växte tuppkammen på inte bara israelerna, utan i hela diasporan. Ett grovt misstag, som världen har fått äta upp! Sådär 37 amerikanska sailors dödades i denna händelse, som legat och pyrt hos amerikanska patrioter länge och med en önskan om verklig utredning.
  Fast det verkar svårt att utföra en nedskjutning i smyg i Teherans närhet utan upptäckt. Det gäller för både israeler som för ryska enheter. De sistnämnda, eventuella ryska lönnmördare alltså, omnämndes nyligen av P1:s 12:30-nyheter, var en ny uppgift, men stämmer väl in i det ryss-hat som SR har i excellerat i sedan 2014.
  Min egen mycket preliminära förklaring är ett kompressorhaveri, där skovlar har spritts radiellt från någon av de vingplacerade motorerna. Publicerat foto av kroppssidan, uppvisar hål som kan tänkas komma från just kompressorskovlar, storleksmässigt.

  • Tajming och Qui Bono (vem gynnas) pekar på det militärindustriella komplexets agenter. Exakt vilka som ligger bakom blir nog svårt att bevisa.
   De s.k. “godhetens axelmakter” är i maskopi med varann.

   Attacken borde enligt logiken ha skett mot de som sköt, d.v.s. USA, inte mot Irak. Ett eller flera sänkta amerikanska krigsfartyg hade varit rimligt.

   Samtidigt hade en sådan attack gynnat de som med största sannolikhet ligger bakom, nämligen det militärindustriella komplexet, som bekostas av alla extrema kapitalistländers medborgare. En attack som hade fått stora delar av både USA och Iran att jubla, som hade drabbat exakt de som verkligen ligger bakom, får man naturligtvis inte föreslå. Vilka är de?

   https://www.goodreads.com/author/quotes/115545.Smedley_D_Butler

   Gillar man inte den psykopatiska krigshetsen och massmorden som pågår så kan man alltid stödja och rösta för fred och successiv nationalisering genom beskattning och statliga uppköp av de militärindustriella komplexen, så att inga psykopatiska girigbukar tjänar på krig.

   I USA är det Tulsi Gabbard, som jag ser som ett bra alternativ. Hon mörkas givetvis av både höger-globalister och national-högern. I Sverige är det, i min mening, Vetenskapliga partiet, som mörkas av av samma slags psykopater.

   Det är varken oförklarligt eller bisarrt när man förstår psykopatin bakom deras ledarskap. Det bisarra är den riktiga vänsterns oförmåga att valsamverka effektivt och brett mot psykopatin.

   Den enda slutsats jag kan dra, av deras oförmåga att samverka, är att även den riktiga vänstern redan är infiltrerade av psykopater som är i maskopi med det militärindustriella komplexet.

  • I hope you can read english or translate this. Lyndon B. Johnson both silenced the attack on the USS Liberty, he also ordered the attack. I don’t know who he wanted to blame for the attack, but he did it as a false flag to start a war with somebody.

   Israeli air force pilots who refused to participate were threatened with arrest and prison.
   Nobody will know the true story, but even the American soldiers on that ship were threatened with prison if they told anybody. Horrible.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *