Matikainen kommenterar Gusten Holm som försöker sänka alternativ mässa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 februari 2020
- NewsVoice redaktion
Lennat Matikainen februari 2020. Foto: eget verk

NOTERAT. Lennart Matikainen kommenterar Gusten Holm, en journalist som i Expressen-artikeln ”Runar Sögaard talar på alternativ bokmässa” försöker brunmåla en unik mässa ”Alternativa bok- och mediemässan 2020” som främst sätter nya nätmedier och författare i centrum.

Text: Torbjörn Sassersson, texten rättad* kl 13:16

Gusten Holm omnämner Lennart Matikainen i artikeln "Runar Sögaard talar på alternativ bokmässa".
Montage av artikel i Expressen 10 feb 2020 med Lennart Matikainen i bild. Fotot är pixelerat för att skydda upphovsrätten.

Gusten Holm har ställt in hårkorset på några individer som Holm anser är oönskade i svenskt media-och kulturliv. Ingressen nämner Runar Sögaard, Jonas Nilsson* som för många år sedan lämnat den svenska motståndsrörelsen bakom sig (en rörelse han gick in i som 14-åring) och debattören Ingrid Carlqvist. Resten av artikel betar sedan av alla de namn som förekommer på mässan i form av talare eller utställare, men det är inte alla namn. Det kommer även vänsterfolk, enligt arrangören.

Lennart Matikainen är inte nådig i sin kritik av Holm. Matikainen tror att Holm i framtiden kommer att tvingas medge att han haft fel i sina bedömningar.

NewsVoice kommentar

Hela Gusten Holms artikel har ett tydligt syfte och det är att försöka skjuta ”Alternativa bok- och mediemässan 2020” i sank innan den ens har inletts. Inom PR-rykteshanteringsbranschen kallas detta ibland för destruktiv rykteshantering och det är något som inte bör förenas med nyhetsjournalistik eller undersökande journalistik. Holms text kan snarare betraktas som debattartikel, en text med starka åsikter riktade mot vissa personer.

Läs även NewsVoice replik till Gusten Holm

Text: Torbjörn Sassersson

Källa och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq