Matikainen kommenterar Gusten Holm som försöker sänka alternativ mässa

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 12 februari 2020
- NewsVoice redaktion
Lennat Matikainen februari 2020. Foto: eget verk

NOTERAT. Lennart Matikainen kommenterar Gusten Holm, en journalist som i Expressen-artikeln “Runar Sögaard talar på alternativ bokmässa” försöker brunmåla en unik mässa ”Alternativa bok- och mediemässan 2020” som främst sätter nya nätmedier och författare i centrum.

Text: Torbjörn Sassersson, texten rättad* kl 13:16

Gusten Holm omnämner Lennart Matikainen i artikeln "Runar Sögaard talar på alternativ bokmässa".
Montage av artikel i Expressen 10 feb 2020 med Lennart Matikainen i bild. Fotot är pixelerat för att skydda upphovsrätten.

Gusten Holm har ställt in hårkorset på några individer som Holm anser är oönskade i svenskt media-och kulturliv. Ingressen nämner Runar Sögaard, Jonas Nilsson* som för många år sedan lämnat den svenska motståndsrörelsen bakom sig (en rörelse han gick in i som 14-åring) och debattören Ingrid Carlqvist. Resten av artikel betar sedan av alla de namn som förekommer på mässan i form av talare eller utställare, men det är inte alla namn. Det kommer även vänsterfolk, enligt arrangören.

Lennart Matikainen är inte nådig i sin kritik av Holm. Matikainen tror att Holm i framtiden kommer att tvingas medge att han haft fel i sina bedömningar.

NewsVoice kommentar

Hela Gusten Holms artikel har ett tydligt syfte och det är att försöka skjuta ”Alternativa bok- och mediemässan 2020” i sank innan den ens har inletts. Inom PR-rykteshanteringsbranschen kallas detta ibland för destruktiv rykteshantering och det är något som inte bör förenas med nyhetsjournalistik eller undersökande journalistik. Holms text kan snarare betraktas som debattartikel, en text med starka åsikter riktade mot vissa personer.

Läs även NewsVoice replik till Gusten Holm

Text: Torbjörn Sassersson

Källa och relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • NewsVoice replikerar Expressen: Gusten Holm sågar mediamässa innan den ens startat.

  “Expressen publicerar en ”debattartikel” av Gusten Holm om en kommande mässa för nya nätmedier den 28 mars 2020 i Stockholm. Hela mässan sågas innan den ens börjat, vilket avslöjar syftet med artikeln. Systemmedia försöker behålla sin position som sanningskartell och därför publiceras artiklar av den typ som denna replik besvarar.”

  https://newsvoice.se/2020/02/gusten-holm-sagar-massa/

 • Expressens drev mot denna alternativa mässa har inte kunnat få bättre draghjälp, skriv och tacka Gusten och hela Expressens redaktion för den gratis marknadsföring de bidragit med.

 • Gusten Holm bör gå och titta sig i spegeln!

  Den som tillhör tredje statsmakten ska minsann inte sitta knät på första statsmakten!

  Är det varmt och skönt där i knät tillsammans med andra statsmakten, domstolsväsendet, SÄPO, SÅPO. SOPO…?

  Den som vältrar sig i skit och sedan tillsammans med andra brunskitiga, stinkande pressråttor, pissråttor och pottiga meddelmåttor kryper upp i knät på ett fjärrstyrt mähä ska stilla sin bruna tunga!

  “Tredje statsmakten är sedan mitten av 1800-talet en informell benämning på massmedia i Sverige. Den första makten är regeringen och den andra riksdagen.[1][2] Ibland antas riksdagen vara den första.[3] Den tredje statsmaktens uppgift anses vara att granska de två andra.”

  Förresten, Lennart Matikainen, lyssna gärna på de kloka och uppskattande orden om dig, Alternativ för Sverige och om nödvändigheten att reformera banksystemet:
  https://www.youtube.com/watch?v=7poXMEJJWDo
  (Före detta överstelöjtnanten och instruktören vid Försvarshögskolan Mikael Hagenbo samtalar med advokaten Henning Witte om svensk politik och om några av samtidens konspirationer mot Sverige)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *