Gusten Holm sågar mediamässa innan den ens startat

publicerad 12 februari 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Bildmontage av NewsVoice på Gusten Holm baserat på foton av Kony Xyzx (licens: Unsplash.com) och Christian Örnberg (FGJ, pressfoto)

REPLIK. Expressen publicerar en “debattartikel” av Gusten Holm om en kommande mässa för nya nätmedier den 28 mars 2020 i Stockholm. Hela mässan sågas innan den ens börjat, vilket avslöjar syftet med artikeln. Systemmedia försöker behålla sin position som sanningskartell och därför publiceras artiklar av den typ som denna replik besvarar.

Text: Torbjörn Sassersson | Bildmontage av NewsVoice med Gusten Holm baserat på foton av Kony Xyzx (licens: Unsplash.com) och Christian Örnberg (FGJ, pressfoto)

Lennart Matikainen i artikel av Gusten Holm. Bilden är pixelerad för att skydda upphovsrätten.
Montage av artikel i Expressen 10 feb 2020 med Lennart Matikainen i bild. Fotot är pixelerat för att skydda upphovsrätten.

Gusten Holm har ett negativt fokus på vissa deltagares förflutna, vilket delvis är rimligt. Det är tillåtet att kritisera, men man måste även ta hänsyn till att alla konferenser och mässor alltid kommer att inkludera individer med ett laddat eller “inkorrekt” förflutet. Om till exempel en person vill ställa ut en monter på en båtmässa, måste denne först göra en personkontroll på alla andra utställare innan beslut tas om ett eget deltagande? Närmar vi oss då ett obehagligt angiveri- och kontrollsamhälle?

Vad som är viktigare är vad man står för idag. Den gemensamma nämnaren för deltagarna den 28 mars är deras mod att granska makt och modet att kommentera den politiska elitens beslut, som nästan uteslutande tas långt ovanför medborgarnas huvuden.

Läs även: Matikainen kommenterar Gusten Holm

Gusten Holm söker och hittar alltid fel

Jag hade kunnat säga nej till ett deltagande på grund av Expressens artikel, men valde att stanna för jag vet att det inte spelar någon roll vilken mässa för nya nätmedier som arrangeras eftersom tidningar som Expressen alltid kommer att finna någon individ med ett kontroversiellt förflutet eller någon som delat något olämpligt på Facebook.

Jag har samtalat med flera som kommer att ställa ut eller hålla tal under den kommande mässan. Jag tror alla har en tillit till att det kommer en tid när oberoende medier slipper att angripas av maktmedier som Expressen.

NewsVoice deltar på denna mässa för att den handlar om de nya nätmedierna. Jag verkar även för att mässan ska ha höger, mitten och vänstertidningar representerade.

Det är viktigt att vänstern representeras på mässan eftersom den inte handlar om högern utan vad generellt alla nya nätmedier och bloggare kan tillföra som kulturyttringar i Sverige.

Läs även denna replik: Katerina Janouch utmanar systemmedia: ­Vågar ni ta en saklig debatt om er del i den negativa samhällsutvecklingen?

Sverige förändras – Systemmedia har rigor mortis

Sverige går nu igenom en dramatisk kulturell och ekonomisk förändring. Alla kulturyttringar påverkas såsom media, demografi, välfärd, politik, vård och hälsa, ekonomi, andlighet, internationella relationer, vetenskap och traditioner. Nutidshistoria skrivs och de nya nätmedierna rapporterar vad systemmedier ofta undviker. Det är en fantastisk epok fylld av möjligheter och faror. Det är också en epok då alla tvingas att ta ställning.

Jag har som redaktör tagit ställning för transparens, dialog och vissa kärnvärden, för de faktorer som gör oss till civiliserade människor, men jag ser ett samhälle i Väst som baseras alltmer på kamp, konkurrens, skrämsel, omogenhet, individualism, starka egenintressen samt perversiteter. Det är därför svårt att opåverkad stå vid sidan och bara betrakta spektaklet utan att ha fria åsikter om allt möjligt, men så fort man har en åsikt försöker vissa placera ens åsikt och person i någon annans fack.

Mitt bidrag till kulturen är att tillhandahålla ett media NewsVoice som är oberoende från högern och vänstern, två kulturyttringar, var och en med var sitt existensberättigande. NewsVoice startades 2011 och enligt japanskt traditionellt tänkande är ett företag som är 10 år gammalt nystartat. När jag planerar för NewsVoice ser jag därför en tidning som existerar om 100 år, flera generationer in i framtiden.

Medier ska produktutveckla kulturen inte skydda status quo

Jag anser att journalistik ska handla om att allt kan granskas och beskrivas samt att medier ska göra samhället transparent. På det viset kan medier ”produktutveckla” den kultur i vilka medierna verkar. Alla aktörer i en kultur som inte vill bli granskade, beskrivna eller som inte vill utvecklas eller ha transparens kommer att göra motstånd.

Jag ser därför också ett behov av att de som styr de nya nätmedierna arrangerar egna events, vilket sker den 28 mars i form av en mässa för de nya nätmedierna, författarna och bloggarna. Allmänheten är välkommen, men arrangörerna har valt att utesluta de krafter som vill skada eventet. Det handlar om att utestänga personer som vill sabotera att Sverige utvecklar ett inkluderande medielandskap där alla röster, debattörer och medier får plats.

Tyvärr är vissa styrande personer inom Systemmedia emot en naturlig och organisk utveckling av ett bördigt Mediasverige. Systemmedia försöker behålla sin position som sanningskartell och därför publicerar de artiklar av den typ som denna replik besvarar.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör på NewsVoice

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tack Gusten Holm, nu vet vi helt säkert att du saknar vett och förstånd och dessutom respekt och vanligt folkvett!

 • Tack Gusten Holm, nu vet vi helt säkert att du saknar vett och förstånd och dessutom respekt och vanligt folkvett!

 • Dessa fixaresorkar kommer en dag se att deras roll är offerbondens. De sitter på kunskap om kontaktvägar, betalningssystem och agendor på sin tillåtna nivå. De kommer säkerligen inte överleva vare sig en vinst eller förlust för D.S. De vet obehagligt för mycket och deras sort är nästan gratis att återskapa. Och en återvändo finns bara om patrioterna vinner och förlåter.

 • Dessa fixaresorkar kommer en dag se att deras roll är offerbondens. De sitter på kunskap om kontaktvägar, betalningssystem och agendor på sin tillåtna nivå. De kommer säkerligen inte överleva vare sig en vinst eller förlust för D.S. De vet obehagligt för mycket och deras sort är nästan gratis att återskapa. Och en återvändo finns bara om patrioterna vinner och förlåter.

 • Ha medkänsla med Gusten Holm! När monopolistiska mediemoguler ger priser för provokation av nazister, samt förhärligande av nazistjakt av våldsromantiker med T-shirt på en blodig Jimmie Åkesson (Källa: Nordfront), så kan det gå helt överstyr i jakt på fler priser naturligtvis. S.k. “klassisk betingning”. (Pavlovs hund)

  Jag hoppas att de anklagade kan se på argumentationsfelet (associationsskuld), från Holm, med lugn och tacksamhet för uppmärksamheten som mässan får p.g.a. Holm.

  Holm vill ha fler priser från de nazi-sionistiska mediemoguler, som aldrig kritiserar den etniska rensningen och den nazi-sionism som Israel-regimen bedriver mot palestinierna, vilket professor Noam Chomsky, med semitisk bakgrund, samt general Ya’ir Golan från Israel kritiserar i olika ordalag.

  Fulmedias konfliktskapande i Sverige är i min mening opatriotisk, samt kanske olaglig, enligt brottsbalken om “folkförräderi”? Lojaliteten tycks INTE ligga med vårt folk och vårt land på något minsta vis, inte ens med sekulära muslimer i Sverige. Fulmedia lever på konflikt. Klart att folk överger horpressen.

  Vid en ev. folkdomstol eller Nürnbergrättegång kan domen mot “propagandaministrar” i “första statsmakten” bli hård i framtiden, tror jag, men Holm ska nog inte dömas för hårt. Han är mest likt en betingad Pavlovs hund som lyder husse, eller som Ekis Ekman kallade dem; “fixaresorkar” som arbetar alltför billigt åt Krösus Sork av ingen rimlig anledning alls … eller kanske med viftande svans i hopp om belöningar i form av priser?

 • Ett av de de främsta skälen till varför detta drev uppstår ligger i det faktum att Expressen, Gusten Holm, mfl väljer att polarisera på sitt och Maktmedias traditionella sätt, dvs de stigmatiserar genom gammal hederlig brunsmetning.

  När man läser Expressens artikel så förekommer begreppen högerextrem, högerpopulistisk, hatsajten, identitär nazist ett otal gånger. Det är bra för det legitimerar alla att använda samma retorik tillbaka.

  För några år sedan använde Maktmedia tillmälen om att alla vilka avvek från pk-narrativet var vita äldre lågutbildade män från landsorten sittandes framför TV:n i nätbrynja.

  Den typen av beskrivning har Maktmedia nu upphört med, de såg hur det gick i USA när Hillary Clinton kallade Trumps väljare för deplorables. Lesson learned mao.

  Apropå Hillary Clinton så blir uppmaningen att lyssna, se och lära hur Donald Trump hanterar Fake news (läs tex Expressen). Han tar alltid en head to head fight med dessa vidriga och agenda drivande svinpälsar, det är dags för oss alla att använda samma strategi. No more Mr Nice guy!!!

 • Jag citerar dig , Sassersson ;

  “Jag tror att alla har en tillit till att det kommer en tid när oberoende medier slipper att angripas av maktmedier som Expressen”.

  J-a-g tror att det långt innan dess kommer en tid när oberoende medier ger blanka fan i att de angrips av träckmedia som , exempelvis (expressen). Parentesen har jag lagt till dels för att förtydliga att de håller på att göra sig själva till just det , dels för att (gusten holm) skrivit Alternativ Media inom citationstecken i tydlig avsikt att förminska o förlöjliga.

 • Ha medkänsla med Gusten Holm! När monopolistiska mediemoguler ger priser för provokation av nazister, samt förhärligande av nazistjakt av våldsromantiker med T-shirt på en blodig Jimmie Åkesson (Källa: Nordfront), så kan det gå helt överstyr i jakt på fler priser naturligtvis. S.k. “klassisk betingning”. (Pavlovs hund)

  Jag hoppas att de anklagade kan se på argumentationsfelet (associationsskuld), från Holm, med lugn och tacksamhet för uppmärksamheten som mässan får p.g.a. Holm.

  Holm vill ha fler priser från de nazi-sionistiska mediemoguler, som aldrig kritiserar den etniska rensningen och den nazi-sionism som Israel-regimen bedriver mot palestinierna, vilket professor Noam Chomsky, med semitisk bakgrund, samt general Ya’ir Golan från Israel kritiserar i olika ordalag.

  Fulmedias konfliktskapande i Sverige är i min mening opatriotisk, samt kanske olaglig, enligt brottsbalken om “folkförräderi”? Lojaliteten tycks INTE ligga med vårt folk och vårt land på något minsta vis, inte ens med sekulära muslimer i Sverige. Fulmedia lever på konflikt. Klart att folk överger horpressen.

  Vid en ev. folkdomstol eller Nürnbergrättegång kan domen mot “propagandaministrar” i “första statsmakten” bli hård i framtiden, tror jag, men Holm ska nog inte dömas för hårt. Han är mest likt en betingad Pavlovs hund som lyder husse, eller som Ekis Ekman kallade dem; “fixaresorkar” som arbetar alltför billigt åt Krösus Sork av ingen rimlig anledning alls … eller kanske med viftande svans i hopp om belöningar i form av priser?

 • Ett av de de främsta skälen till varför detta drev uppstår ligger i det faktum att Expressen, Gusten Holm, mfl väljer att polarisera på sitt och Maktmedias traditionella sätt, dvs de stigmatiserar genom gammal hederlig brunsmetning.

  När man läser Expressens artikel så förekommer begreppen högerextrem, högerpopulistisk, hatsajten, identitär nazist ett otal gånger. Det är bra för det legitimerar alla att använda samma retorik tillbaka.

  För några år sedan använde Maktmedia tillmälen om att alla vilka avvek från pk-narrativet var vita äldre lågutbildade män från landsorten sittandes framför TV:n i nätbrynja.

  Den typen av beskrivning har Maktmedia nu upphört med, de såg hur det gick i USA när Hillary Clinton kallade Trumps väljare för deplorables. Lesson learned mao.

  Apropå Hillary Clinton så blir uppmaningen att lyssna, se och lära hur Donald Trump hanterar Fake news (läs tex Expressen). Han tar alltid en head to head fight med dessa vidriga och agenda drivande svinpälsar, det är dags för oss alla att använda samma strategi. No more Mr Nice guy!!!

 • Jag citerar dig , Sassersson ;

  “Jag tror att alla har en tillit till att det kommer en tid när oberoende medier slipper att angripas av maktmedier som Expressen”.

  J-a-g tror att det långt innan dess kommer en tid när oberoende medier ger blanka fan i att de angrips av träckmedia som , exempelvis (expressen). Parentesen har jag lagt till dels för att förtydliga att de håller på att göra sig själva till just det , dels för att (gusten holm) skrivit Alternativ Media inom citationstecken i tydlig avsikt att förminska o förlöjliga.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *