POLITIK & DEBATT. Expressens Anna Dahlberg har väl en bit kvar att krypa innan hon kan stå upp och börja gå med en mer upprätt kroppshållning och ett mer högburet huvud, men hon är faktiskt sent omsider på god väg. Läser man hennes artikel “Borgerligheten börjar äntligen nyktra till” i Expressen ser man hos henne en bra iakttagelseförmåga som vittnar om att hon har relativt goda kontakter i del politiska kretsar.

Text: Jan Norberg | Foto: NewsVoice. Pressfoto på Anna Dahlberg och skärmdump från Expressen (foto MUF). Montage: NewsVoice. 

Anna Dahlbergs generella uppvaknande från sin personliga förnekelsefas har nu tagit ännu ett litet steg mot den tillnyktring vi antagligen kommer att få se hos flera PK-are vilka i små försiktiga steg samtliga nu retirerar på bred front.

Det finns ett par saker jag vill kommentera lite närmare, här ett av citaten från hennes artikel.

”Den svenska borgerligheten har i ett par decennier allt för mycket dominerats av ideologiska dogmer, kotterier och särintressen i Stockholm”, konstaterade han. Det har skadat borgerligheten som alltmer har tappat kontakten med väljarnas vardag.” 

Med viss personlig insikt om detta fenomen är det spot on som det har fungerat väldigt länge. Unga politikerbroilers lärde sig snabbt hur man gör karriär med hjälp av dessa kotterier. Listan kan göra mycket lång över hur man springer varandras ärenden, kliar varandras ryggar och uteslutande ser till att sko sig själva och de särintressen de ohämmat hjälper. Detta gäller för övrigt inte bara den svenska borgerligheten utan det förhåller sig exakt likadant inom svensk vänster, inklusive sossarna.

En annan passage från Anna Dahlbergs krönika som är intressant återfinns i denna del:

”Benjamin Dousa rasar förtjänstfullt mot oseriösa friskolor och anklagar borgerligheten för att sitta i knät på friskoleföretagen. Hanif Bali efterlyser en höger som försvarar skattebetalarna i stället för att uppträda som den ”parlamentariska vingen för Almega”.

”Även på ledarplats rör det på sig. Göteborgs-Postens liberala ledarsida har intagit en självständig och intellektuell hållning i frågan. I veckan uppmanade ledarskribenten Håkan Boström borgerligheten att ”göra slut med särintressena” i en mycket läsvärd krönika (G-P 5/2).”

Benjamin Dousa (Muf) har en nära knytning till en viss falang yngre moderater och har länge sett vad som pågår och hur detta går till, på sedvanligt sätt inom Moderaterna tvingas de yngre och ambitiösa vänta på sin tur innan de släpps fram till de inre kretsarna.

De yngre muffarna vilka inte har lust att vänta på sin tur eller som av olika skäl fått klart för sig att de hamnat på listan över ”opålitliga” muffare väljer då att utmana makten hos de vilka de anser står i vägen för de egna ambitionerna. Det var ju så en gång Fredrik Reinfeldt på ett nästan kuppartat sätt själv lyckades slå sig fram till en plats i de innersta kretsar.

Reinfeldt blev därmed den utmanare som Moderaterna alltid fått på halsen när man har dåliga opinionssiffror och som ofta leder till ganska dramatiska förändringar av Moderat politik. Partiledarbyten inom M har alltid präglats av en viss dramatik där knivhugg i ryggen varit legio.

Läs mer: Norberg om valet 2022: Möt extremfeminismens framfart med kallt manligt stål

Nu har denne Dousa naturligtvis sett hur Ulf Kristersson är på väg ut som partiledare och han inser ju som många andra inom M att det finns ett gäng yngre kvinnor i de moderata kulisserna som bara väntar på att opinionssiffrorna skall rasa lite till.

När han ser hur Alice Teoderuscu plockats in från sin position som ledarskribent i Göteborgsposten och sedan ett tag ansvarar för Moderaternas nya idépolitiska partiprogram så är det ju ingen dålig gissning och förstå att Dousa nu tipsar Anna D om svängningen hos GP.

Självklart har Alice Teoderescu använt sin tidigare kanal GP som en kanal där hon och hennes inre förtrogna krets nu släpper upp försöksballonger för nya idépolitiska tankar och förslag. Det är så här det går till bakom kulisserna.

Benjamin Dousa ser ju också självklart hur vissa i Teoderescus närhet med förflutet inom toppskiktet hos M tar jobb i de lobbygrupper som de tidigare promotat i sin politiska gärning. Friskoleexemplet är, om man har vissa insikter inom M, bara ett av de exemplen.

Sannolikt har Dousa kommit i konflikt med vissa kretsar inom detta nätverk och då blivit förbannad och revanschistiskt inställd, han har m a o inte så mycket att förlora på att öppet kritisera vad dessa inre kretsar håller på med, om han dessutom själv står på spärrlistan över icke helt lojala ungmoderater.

Bakom allt figurerar en hämndlysten Anna Kindberg Batra vars kontakter med Reinfeldt falangen drömmer om upprättelse även om världen utanför deras imbecilla bubbla helt rasat samman.

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

45 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta Person
Birgitta Person
Gäst
12 februari 2020 kl 07:34

Ingen nyhet. Paula avstod för omval till partistyrelsen redan den sjätte november 2019. Synd, hon var jätteduktig.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
12 februari 2020 kl 09:54

Jag är övertygad om att det finns många människor med god vilja, ärligt uppsåt och stor kunnighet som befinner sig under de övre styrande ledarskikten i riksdagspartierna. De utgör en viktig potential för folket i vårt arbete med att rena Sverige från korruption, infiltration och vanstyre och för en konstruktiv NYUPPBYGGNAD.

– Och i hög grad de som av samvetsskäl lämnat det ruttna.

Suzanne
Suzanne
Gäst
11 februari 2020 kl 18:29

Idag är det för sent att tala partipolitik. Politikerna är inget annat än orderföljare till banker, multinationella företag, samt det militärindustriella komplexet.
Globalisering är en ideologi, i första hand ett digitaliserat finansinstrument – och styrinstrument för att skapa klasskillnader.
Välkommen till NWO!

Suzanne
Suzanne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
12 februari 2020 kl 12:09

Jan – Ord är makt. Du använder ofta ord som handgranter för att kasta olika epitet på kommentatorer, som inte delar din uppfattning eller tillför en annan vinkel i sammanhanget. Varför denna ilska mot “oliktänkande”

Om du inte är påläst/uppdaterad i ett ämne måste det inte innebära frånvaro av sanning i ämnet.

Suzanne
Suzanne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
13 februari 2020 kl 23:23

Jan – att käfta med dig i partiboxen, ger mig nada utbyte. I min intressesfär befinner sig politiken utanför partiboxarna. Av de personer som inte kan/vill se över kanten på boxen, kastas då nästan som en gyllene regel, epitetet konspirationsteoretiker på de personer som söker efter sanning på andra sätt än de på de väl upptrampade stigarna.

Du återaktiverar den verbala-handgranaten “rymdödlor’ och riktar den mot mig denna gång, mest troligt i hopp om att locka till dig Mats Sederholm för att göra upp räkningen, som du själv uttryckte det i en annan tråd.

Mitt bidrag till “rymdödlor” i sommarens diskussion var en länk till Kanadas f.d. försvarsminister Paul Hellyers video; Hope Restored, vari han adresserar det amerikanska folket om den fascistiska globaliseringsagendan. Vilken enligt honom även inkluderar teknologiskt avancerade varelser från ett avlägset stjärnsystem. I sammanhanget nämns både president Truman/Majestic 12 och Eisenhower, även Nazitysklands raketforskare, som efter kriget överflyttades till USA (Operation Paperclip) där de utrustades med nya identiter och fortsatte sina arbeten som tidigare.
https://youtu.be/5V2I1JYTmIs

Härmed sätter jag punkt för vidare diskussion om så kallade rymdödlor.

Savalle
Savalle
Gäst
11 februari 2020 kl 18:10

Här är en mycket intressant diskussion om den politiska situationen i Sverige!

Före detta överstelöjtnanten och instruktören vid Försvarshögskolan Mikael Hagenbo samtalar med advokaten Henning Witte om svensk politik och om några av samtidens konspirationer mot Sverige:

https://www.youtube.com/watch?v=7poXMEJJWDo

Ulf ClaréusD
11 februari 2020 kl 16:59

Direktdemokrati och folkomröstningar, en schweizisk ordning, eller svensk demokrati enligt 1970-talets enkammare-riksdagsförordning ger tyvärr samma olyckliga slutresultat, orsakat av:
– Eliten har skrivit Historien helt tendensiöst, s k hovhistoria
– Eliten äger Media och kommunikationskanalerna
– Eliten äger privat de största bankerna inkl. statsbanker (FED) och fnaskar med fiat-pengar
– Eliten äger politikerna, som lyssnar på Media och än mer på Elitens stiftelser, tankesmedjor och lobbyister

Vem och hur rösterna räknas är också en kritisk faktor. Diebold’s elektroniska röstmaskiner duger inte!
Att vår egen rösträkningsprocedur fick “hicka” och stannade upp en stund och återkom med “steg” i räkningen vid valet 2018, har jag svårt med att helt överlåta på slumpens skörd!

[offf-topic raderat]

Sant är, att schweizarna har skött sitt land och ekonomi väl, men dom lever likväl med samma historieförfalskningar som vi. Deras kultur vilar på den tyska, spetsat med fransk och italiensk bildning plus kanske katolicismen. Alperna deras, utgör förnämliga och säkra kassavalv, varför klotets viktigast banker, typ BIS, har placerat sig där. Hela landet är dessutom en oas för hårt stressade bankirer, som därför ser till att få valuta för besväret, vid besök därstädes, typ konferenser.

Jag är dock övertygad om att min översta punkt, en absolut nödvändig historie-revision, är den viktigaste åtgärden att ta itu med om vi vill komma ur det själsdödande PK-komplexet. En förödande “hjärntvätt” under 75 års tid MÅSTE rättas till och en allsidig granskning äga rum.

Ulf ClaréusD
Reply to  Ulf Claréus
11 februari 2020 kl 21:12

Herr redaktör Sassersson, du avslöjar dig gång på gång, vem det är som du tjänar. F ö är det mesta som kommenteras här O T.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Ulf Claréus
11 februari 2020 kl 22:22

Jag tjänar läsarnas intressen.

Sluta tjata om 911 när artikeln inte handlar om 911 eller inte ens rör sig i närheten av 911.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
12 februari 2020 kl 09:38

Ulf Claréus påminner i sin retorik om CATO DEN ÄLDRE!

Cato den äldre (Marcus Porcius Cato maior), född 234 f.Kr., död 149 f.Kr., var en romersk författare, statsman och senator. Cato förföljde Roms gamla fiende Karthago med stort hat och han lär ha avslutat alla sina senatstal med orden “Ceterum/Praeterea censeo Carthaginem esse delendam” (För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras) oavsett innehåll.
(Wikipedia)

Jag tycker att Ulf har rätt!

FALSE FLAG-attentatet 9/11 får inte glömmas och måste opartiskt utredas.

Likaså måste Estonia-katastrofen och Palme-mordet opartiskt utredas.

Ulf ClaréusD
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
12 februari 2020 kl 13:25

Jag frågade varför skall man tro på politikerna, när vi vet att dom ljuger om:
Estonia, klimatet, 9/11, migration, mm.
Det var inget som helst “tjat” om den falskflaggade terroraktion, som numera definierar våra västerländska levnadsbetingelser, bara ordet “9/11” som ETT exempel på den officiella lögnen. Men herr Sassersson letar uppenbart efter sisådär ett halvt dussin ord med klar (ordet borttaget) connotation, som man ju förväntar sig av en grindvakt.
P S: Jag ber att få tacka Savalle för uppskattat eldunderstöd.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
12 februari 2020 kl 20:23

Nja , någon grindvakt tror jag inte vi kan beskylla Sassersson för att vara , åtminstone inte i någon uttalad definition. Att han undviker vissa ämnen som handlar om , du-vet-vilka , ser jag mer som en ren överlevnadsstrategi då väl nätet numera scannas i jakt på “åsiktsförbrytare” av du-vet-vilkas lobbyorganisationer. Och det är nog svårt att klandra Sassersson för denna hållning , han har väl sin och sin familjs försörjning försäkrad i Newsvoice … förutom att det får ses som något av ett livsverk. Det är nog inte helt enkelt att sätta sig in i hans situation när man aldrig genomlevt den själv.

Jag tror mer att han utvecklat en sorts konfliktställning gentemot dig eftersom du återkommande “tjatar” om 9/11. Missförstå mig inte , jag delar i högsta grad din uppfattning om denna händelse som en av de viktigaste som inträffat och då menar jag inte bara i modern tid , utan överhuvudtaget. Men varför inte inkomma med en artikel i ämnet ? Med de kunskaper du besitter om detsamma och din förmåga som skribent har jag svårt att se dig bli refuserad , han kan ju inte anklaga dig för att inte hålla dig till ämnet i varje fall ; ).

Jag har själv funderat ett antal gånger att skriva en dylik men det har tyvärr stannat där. Du kanske kan anta en utmaning : Vem av oss skriver först en artikel om 9/11 och skickar till Newsvoice ?

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Kenneth Thorberg
12 februari 2020 kl 23:45

Försiktighets-principen…

Tja, var hamnar vi då i denna ryssja (och då menar jag inte ryss-ja! – Da! Da!) – som blir allt trängre?

För helvete! Sluta upp att tassa!

Vi måste sätta gränser!

Just nu står en landsförrädare i kubik med SÄPO-bakgrund vid sin gryta och kokar ihop en diktatur-soppa av lagar som ska vara färdigkokt i maj månad.

NU ska vi kämpa!

Innan asen fångat oss totalt i deras fascist-nät!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Kenneth Thorberg
13 februari 2020 kl 00:04

Och jag ser enormt mycket fram emot en artikel av dig, Ulf Claréus, och en annan artikel av dig, Kenneth Thorberg, i detta brisanta ämne, som kan spränga bort berg av ingrodd skit, eftersom ni båda är två av de mest insiktsfulla bloggare jag mött.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
11 februari 2020 kl 16:12

Jag uppfattar nog att mycket av hennes ledare snarare syftar på Carl Bildt och hans vänner , ex. vis Peje Emilsson, som ju hårt jobbade för friskolorna och hade en väldig förmåga att åka jojo mellan politiska uppdrag och styrelseuppdrag.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
11 februari 2020 kl 14:22

Sune Sylthammar Ståhlberg och Savalle

Please, stanna vid ämnet för artikeln. Inga fler länkar till musik.

Harriet Larsson
11 februari 2020 kl 13:10

Tack! Mycket tänkvärt om PK uppvaknande.
När unga S:s jurister i karriären nu vågar spola Löfven med hans Jök-avtal, så kanske det finns hopp förändring.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/9vVy0E/socialdemokratin-sjuk–avtalet-ett-symtom

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 februari 2020 kl 10:16

Ja, vi ska försöka bilda opinion för ett återställande av ordningen i Sverige!

Vägen till befrielse är direktdemokrati och folkomröstningar.

Röstningen måste vara öppen och kontrollerbar.

Partier kan finnas som diskussionsforum, men de ska inte ha någon politisk makt och ska endast finansieras av de egna medlemmarna.

Lokal representant i riksdagen ska väljas direkt av lokalbefolkningen.

Den lokalt utsedda riksdagsledamoten ska inte föreslå sig själv.

Varje utsedd riksdagsledamot ska kunna avsättas när som helst av den lokala befolkning som valt denne.

Ingen ska ha ansvarsfrihet.

Inget gräddfils-liv för valda politiker! Normala löner ska råda i hela förvaltningen.

Varje riksdagsledamot ska ha befogenhet att begära folkomröstning.

Regering och myndigheter ska vara helt underställda Riksdagen.

Vi ska bygga upp ett fint, självförsörjande, tryggt Sverige!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
11 februari 2020 kl 10:43

Ja, Jan, vi alla bör gräva där vi står.

Här är en oerhört inspirerande sång av Björn Afzelius där han sjunger just det:

https://www.youtube.com/watch?v=_bbgrM_ti_8

Lander bortom bergen!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
11 februari 2020 kl 11:31

Den gyllene regeln ska ersätta orättfärdiga lagar.
Människor, djur, natur ska leva i harmoni.
Vi ska känna livsglädje och egenvärde.

https://www.youtube.com/watch?v=FPIsQTet2Cg
(How could anyone ever tell you Libby Roderick)

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  Savalle
11 februari 2020 kl 12:25

Nej, vi ska ha allt störande och upplösande från socialismen och världskommunismens agenda. Vi ska ha:

72 kön
Pojkar som sjuksköterskor och tjejer som scouter
… polis-klockor och kyrk-sirener…

https://youtu.be/_Cq3Pcov_u8

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
11 februari 2020 kl 12:53

En del är musikens makt att förstöra ungdom och hela samhällen, SSS är ju ett talande exempel på detta.
Detta sk. musikexempel är ju ett sataniskt exempel.

Suzanne
Suzanne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 februari 2020 kl 16:58

Jan,
“The entire world is upside down”! också enligt Sylthammars länk. Vi använder oss alla av olika uttrycksätt.
Mvh//

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 februari 2020 kl 17:09

Jan, du skriver i artikeln “… ser man hos henne en bra iakttagelseförmåga…”

Har du iaktagelseförmåga nog att kunna se mer av det som är framför ögonen, lol… jag förstår att vissa andra inte längre är med på banan. Du har ju visat tidigare att du kan ha huvudet på skaft och inte under armen, som tex Kjell Holmsten har genom sin kommentar.

Så du Jan skriver en artikel… men fångar du in själva poängen med vad du tar dig för…? – kom loss ur (temporär?) slummer och snappa vad låten om “polisklockor och kyrksirener” förmedlar i detta sammanhang. Ä

Inför öppen ridå pågår ett spel där partier och höger-
vänsterskala uppenbarar sig som en dålig regi i en föreställning som attackerar oss djupt in i själen. Där skapar “de” en verklighet bakom en ridå som säger något annat… för oss —> där allt är upp och ned >>upp-och-ner-vända världen<<< inom politiken."

"Alla behövs/Alla ska med":

Under Moderaternas Sverigedagar i Göteborg lanserade Moderaterna kampanjfilmen ”Alla behövs”, som understryker vikten av arbete. Fast det slagordet visade sig redan vara upptaget. Sajten allabehovs.se ägs av Moderaterna, medan alla-behovs.se går till ett helt annat parti… Reinfeldt och som här herr Borg, hade det också som slogan på talarstol, mm… i olika sammanhang:comment image?interpolation=lanczos-none&downsize=480:*&output-quality=80&output-format=auto

(S) till vänster och (M) till höger i bilden, tandem…:
https://images.svd.se/v2/images/b8886408-7371-473d-8f93-ce7c3fdaacb9?fit=crop&h=427&q=80&upscale=true&w=640&s=6fdf82986fcb0e4d9a79e8e0abbe59e24e21e67e

"Alla ska med”:
Socialdemokraterna använde inför valet 2006 ”Alla ska med” som slogan. Det kidnappades redan i samma valrörelse av ett annat parti…

Alla tillsammans/behövs o dyl är klassisk socialismretorik, och sjuklövern är parterna som genomför det – alltså ägandet av folket genom att man "tillsammans" duperar det. ALLA… dvs. INGEN ska tex komma undan tv-avgift fast man inte beställt tv…

”Tillsammans”:
I valet 2002 använde Socialdemokraterna ordet ”tillsammans”, med planscher på Göran Persson och texten ”Tillsammans kan vi göra Sverige bättre”.

2010 gick Moderaterna till val med ”Tillsammans gör vi Sverige till ett föregångsland” med bilder av Fredrik Reinfeldt. Men de är inte ensamma om sin förkärlek till kollektivets styrka…

Så har de gjort hela tiden, tagit "varandras" ord och begrepp som ska lanseras i ett stärkt "momentum", som agn på krok i socialismens agenda. "Tillsammans" är bara ett i en lång rad.

Suzanne
Suzanne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 februari 2020 kl 18:57

Jan, jag försökte besvara din fråga “någon annan som fattar”?
Abstrakt konst är ofta fult som i videon ovan, men ack så talande.

Om du anser mig vara en konspirationsteoretiker tackar jag för komplimangen. S k konspirationsteoretiker har i många fall visat sig vara ljusår före med information.

I kommentar nedan har jag försökt bidra till artikeln.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Savalle
11 februari 2020 kl 22:46

Just, Savalle! + en författningsdomstol.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Carina Agrell
12 februari 2020 kl 09:12

I intervjun nedan med juristen Henning Witte säger han att Sverige inte är någon rättsstat. Witte säger att domstolsväsendet måste göras om och att domare ska utses genom val.

Precis som du påpekar, Carina, måste vi naturligtvis ha en författningsdomstol.

Fjärrstyrda partier ska inte ha all statsmakt samlad under sig!!!

Fjärrstyrda partier ska inte gång på gång komma undan med att våldföra sig på Sveriges grundlagar!!!

Fjärrstyrda partier ska inte tillåtas att våldföra sig på folket med tvångslagar, inskränkningslagar och detaljstyrningslagar!!!

Vi ska ha så få lagar som möjligt och DE SKA HUGGAS I STEN OCK INTE KUNNA ÄNDRAS!

Alla ska återfå rätten att söka rättvisa i en domstol utan större kostnader.

Företag – och individer – ska inte terroriseras av byråkrati, skatter till förbannelse och detaljstyrningslagar.

Vi ska inte få skrivet på näsan hur vi ska skita på toaletten, hur vi ska torka oss i röven och hur länge och vilken typ av papper vi ska använda genom detaljlagstiftning!

Riksdagens roll ska inte vara att massproducera lagar på löpande band likt taggtråd som produceras i en taggtrådsfabrik.

Riksdagens roll ska vara att ta ställning till viktiga frågor som gäller Sveriges styre.

Riksdagen ska fungera som styrelsen i en organisation.

Regeringen ska helt lyda under riksdagen och ska enbart verkställa det Riksdagen beslutat.

Regeringen ska bestå av kunniga experter.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
12 februari 2020 kl 09:17

Och vi ska frigöra oss från EU, FN och annat fanstyg.

Sverige ska inte styras utifrån!!!

Ernest Arnold
Ernest Arnold
Gäst
11 februari 2020 kl 02:14

Konservatismen har drabbats fruktansvärt av att den var gammaldags eller kändes händelselöst töntig – men med vårt politiska partisystem så var (trots sin ålderdomlighet) ändå konservatism våra nationers skydd emot självskadande antipatrioter eftersom det var blått eller rött där det förra alternativet medgav ett hopp.

Det härrör delvis från en överförenklad nutidshistoria där man anklagar blåborgerliga tyskar i Weimar därför att dom inte var lika antinazistiska som kommunisterna…samt även genom dom omoderna Sydamerikanska fascistregimerna under efterkrigstiden. 2020 kan vi (med tokfacit i hand) konstatera att det inte är så dumt att värna sitt land.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
10 februari 2020 kl 23:06

Ödeläggelsen av Sverige började långt före Olof Palmes katastrofala ledning, anser jag.

Därefter har ödeläggelsen eskalerat, med kronans fall, EU, migrationen, NATO:s chemtrails och skräpförsäljning av gammalt krigsmateriel, nedmonteringen av vårt försvar, vår polis, vårt land i alla avseenden.

Storindustrins inbjudan att hugga in i läckerheterna!

Djävla kräk som tillåtit allt detta!

Partifärg är bara kameleontskiftning!

Göran Persson får ofta beröm av den annars så kloke Lars Bern.

I mina ögon var Göran Persson bara en i raden av fördärvare på statsminister-posten.

Stefan Löfven och hans anhang är av samma kaliber och styrda av samma krafter.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
11 februari 2020 kl 08:38

Jag har inte ett dugg förtroende för riksdagspartierna. Vi behöver inte partier överhuvudtaget.

Direktdemokrati med makten i riksdagen istället för mästrade partier.

Sverige kan spara många många miljarder varje år genom att upphöra med partistöd, presstöd och finansiering av TV och radio.

Vi ska inte betala för att bli bedragna.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
11 februari 2020 kl 09:06

Och allt ska vara öppet. INGA hemligheter behövs i ett ärligt styrt samhälle.

Vi kan upphöra med att finansiera SÄPO, MUST, FRA och vad de heter allt.

Vi, svenska folket, ska inte betala för att bli utspionerade och avlyssnade!

Vi kan använda pengarna till att bygga upp en fungerande polisorganisation, ett sunt försvar, ett statsskyddande tullverk.

Sedan kan vi i lugn och ro låta svenska småföretag växa fram i samverkan med ett nytt sunt banksystem utan något läckage till oligarker.

Vi ska inte betala för att bli förslavade!

Morgan SE Larsson
Gäst
10 februari 2020 kl 21:52

När fel kommentarer blockerar kontot på Facebook i en vecka eller en månad är det ingen ide att ens försöka ge makthavare svar på tal. Alla försök till att mobilisera en folkrörelse censureras snabbt bort tack vare regeringens falska demokrati. Vi behöver digitalisera hela valet och göra varje kommun beroende av levande kommunalval som i Schweiz med kantoner.

Deras levnadsstandard var likvärdig vår efter andra världskriget men idag har dom 4 gånger högre realvärde pga en naiv politik som förts i Sverige. Partierna får idag stats stöd vilket säkerställt att all lojalitet med folket har förintats i vårt folkstyre som numera styrs helt av egna intressen och partier i mindre grad behöver bekymra sig om väljarnas egna vilja vilket är ett grundlagsbrott.

Ja precis som EU medlemskapet numera är inskrivet i vår grundlag. Vi behöver en revolution där folket lyfter blicken från Netfix och mello och börjar inse att deras liv de facto styrs av dessa politiker.

Att vi ska tvingas in i en federation istället för en ekonomisk union röstade aldrig folket för inte heller smyganslutning till Nato som ökar risken för friktion med både Rysslnad men även USA som vill säkerställa sina intressen här via vår vassa teknikkunskap som Trump uttryckte sig. Vi är knappast neutrala om du förstått FOAs roll.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
10 februari 2020 kl 21:02

“Bakom allt figurerar en hämndlysten Anna Kindberg Batra vars kontakter med Reinfeldt falangen drömmer om upprättelse även om världen utanför deras imbecilla bubbla helt rasat samman”.
Historien om BATRA, vem vågar skriva den? Hon som ödelade Sverige!!!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
10 februari 2020 kl 20:13

Intressant utveckling ut ur PK: SvD (2020-02-09): Liberalism ”cancer som ska utrotas” – S-skribent leder korståg

“Regeringens politik är liberal – men liberalismen har blivit lovligt villebråd. M och KD stoppar liberala förslag i riksdagen medan borgerliga och S-märkta opinionsbildare har inlett en intensiv jakt på liberalismen.”

https://www.svd.se/nu-vill-bade-hoger-och-vanster-dumpa-liberalismen