Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Naturligt schampo vinner en allt större marknad

publicerad 17 mars 2020
- Extern skribent
Naturligt shampoo från Hairlust. Foto: Crestock.com
Naturligt shampoo.

Allt fler, både i Sverige och världen över, väljer att gå från den gamla typen av schampo för att istället använda ett hållbart och naturligt schampo som både kan vårda ditt hår och miljön. 

Orsaken är förstås uppenbar: vem vill inte välja det allra bästa både för sig själv och för naturen och de kommande generationerna när det är möjligt? Allt fler moderna företag har lyckats att skapa både naturliga och ekologiska schampo alternativ utan sulfiter och silikon, medan de fortfarande beskyddar håret och håller det friskt och glänsande.

Varför vill fler ha ett naturligt schampo?

Varför har det då inte skett tidigare? Ja, det är förstås en kombination av att det inte är så lätt att skapa schampon som lever upp till oss konsumenters höga krav utan att använda artificiella metoder. Och kunderna har heller inte tidigare krävt något annat än ett gott slutresultat för sina frisyrer, en god lukt och ett skinande hår.

Men så ser det inte längre ut idag. Allt fler konsumenter har blivit medvetna om den skada som tvål och schampo kan ställa till i vår miljö, samtidigt som vi ställer krav på att det schampo vi använder också ska vara extra vårdsamt mot oss och våra kära, så att vi slipper öka risken för allergier och andra problem.

Vi kräver därför att våra schampon idag ska vara ekologiska, hållbara i ett miljöperspektiv, gärna parfymfria eller antiallergiframkallande, samtidigt som vårt hår fortfarande ska hållas rent och friskt! 

Utvecklade schampo med extrakt från plantor

Det är förstås ingen lätt uppgift, men några moderna bolag som exempelvis nordiska Hairlust har lyckats med just detta konststycke. De har utvecklat naturligt schampo med organiskt material i form av plantextrakt, så att de kunnat eliminera sulfiter, silikon och liknande från processen.

Om du fortfarande är osäker på om du vill testa denna nya moderna typ av schampo, eller om du helt enkelt inte hittat ett bra sulfatfritt schampo som passar för dig, så kan du i länken här läsa om hur du väljer rätt sulfitfritt schampo för just dig. Här kan du också läsa om varför du ska överväga om att byta till just ett sulfatfritt schampo och vilka varningssignaler du kan se som tyder på att du inte är så snäll mot ditt hår så bra som du borde vara.

Schampo utan sulfiter för alla

Vad är då Sulfiter? Man kan i korthet säga att det är ett rengöringsmedel som rensar bort både olja och smuts. Sulfiterna är det som skapar det skum som förekommer vid tvätt – som många förknippar med renlighet. Men under långvarigt bruk så kan du istället riskera att skada ditt hår.

Därför är det speciellt viktigt att om du har ett typiskt nordiskt hår, kanske lite torrt och känsligt, att du ser till att beskydda det så du får ett långt och starkt hår som du önskar.

Detsamma gäller faktiskt även för dig som har hår som har blekts, färgats eller håller på att bli grått, och som bestämt dig för att hålla detta i schack med hjälp av silverschampo. Även detta kan du numera finna i ekologiska, naturliga versioner som blir allt mer populära på den internationella, och svenska marknaden.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq