Semester i Thailand är fortfarande mest populärt – Spanien den stora uppstickaren

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Thailand. Foto: Mason Jones. Licens: Unsplash.com
Semester i Thailand. Foto: Mathew Krizmanich. Licens: Unsplash.com
Semester i Thailand. Foto: Mathew Krizmanich. Licens: Unsplash.com

RESOR. Tröst på kyla, regn och blåst, men osäker på var du vill åka? Då är du inte ensam. För att göra det lite enklare för dig listas här fjolårets mest populära resedestinationer. Favoriten för svenskar är semester i Thailand som är ett första val för många, men vi ser också några otippade uppstickare.  

Bild överst: Thailand. Foto: Mason Jones. Licens: Unsplash.com

Ett ovanligt stormigt februari avlöstes av ett regnigt mars. Dagarna må vara längre, men känns likväl ändlöst gråa. Många suktar efter varmare och framför allt soligare tider. En lösning på detta är att resa bort någon vecka eller ta en lång-weekend, men för det behövs både tid och pengar. Om tiden finns, men pengarna saknas finns så kallade blancolån för att finansiera sin batteriuppladdning utomlands. Oavsett om man tar ett lån på bara ett par tusenlappar så är det alltid viktigt att jämföra långivarnas olika villkor och avgifter så att man får det bästa alternativet sett till ens ekonomi. Detta går att göra i länken ovanför.

Semester i Thailand

Sedan är det dags att välja rätt destination. Om du ser till fjolårets mest populära resmål kommer det knappast som någon överraskning att semester i Thailand var svenskarnas stora favorit. Enligt Femina ser vi dock att Spanien var den stora uppstickaren med fyra olika resmål i topplistan: Malaga, Barcelona, Alicante och Mallorca. Kollar du den internationella vädersajten Accuweather ser vi också att det just nu är soliga 24 grader i Alicante.

Du kan också se att 8 av 10 resmål ligger i Europa, utöver semester i Thailand är det nämligen många svenskar som har valt att åka till New York. Detta är förmodligen relaterat till att många väljer att avstå från flyget och istället väljer att resa med mer klimatsmarta alternativ.

Läs mer: Initiativ till ny form av holistiskt seniorboende i Thailand

Länder som ökade mest i popularitet

Den procentuellt största turist-tillväxten ser vi faktiskt, otippat nog, i Uzbekistan, som har ökat med 49 procent. Därefter finner vi i princip lika otippade Etiopien med 47 procent. Därefter har vi lite mer förutsägbara uppstickare som Costa Rica (33 procent), Japan (33 procent), Cape Verde (33 procent), Nya Zealand (28 procent), Taiwan (26 procent), Indonesien (26 procent), Slovakien (24 procent) och Österrike (20 procent). Vissa av dessa länder har givetvis haft en kortare startsträcka än andra.

Det är med andra ord en rejält blandad godispåse med olika resmål som lockar svenskarna till världens olika länder och städer. Om Thailand fortsätter att vara kungen bland turistmålen återstår att se.

Extern skribent


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq