CBD olja – ökningen på den globala marknaden

publicerad 5 maj 2020
- Extern skribent
CBD-olja. Bild: Kimzy Nanney Licens: unsplash.com

CBD olja blir alltmer populärt och vi kan se många som vittnar om en bättre hälsa och välmående efter att de börjat med CBD. Det finns många anledningar till varför ökningen sker lavinartat, då CBD produkter både som förtärs och som kan användas på kroppen visat sig vara mycket effektivt för många.

I många länder runt om i världen där cannabis eller medicinsk cannabis är lagligt har effekterna visat sig ännu tydligare. Några av de länder där cannabis är lagligt är Portugal, Spanien och Kanada som alla vittnar om cannabis positiva och långvarande effekter.

Användning av CBD olja

Särskilt patienter som lider av autoimmuna sjukdomar såsom MS, Parkinsons och liknande har minskat sina lidande enormt genom användande av cannabis. I Sverige är inte cannabis lagligt ännu och de produkter som vi kan köpa som innehåller CBD är utvunna ur hampa som inte innehåller THC som är den cannabinoid som gör att man känner sig hög. CBD olja i Sverige får maximalt innehålla 0,2 % THC för att vara lagliga.

Parkinson till exempel är en sjukdom som gör att kroppens dopamin påverkas och detta leder i sin tur senare till att personen skakar och får spasmer och dessa patienter har varit några av de mest lyckade faller på den globala marknaden när det kommer till användandet av CBD olja.

Inga rapporterade dödsfall – någonsin!

Det finns inget känt fall där någon människa har dött av cannabis och mer eller mindre alla rapporter med studier från tillförlitliga källor vittnar om samma sak – cannabis sativa är en helande växt som alla människor borde ha rätten till att använda i medicinskt syfte. I vårt grannland Danmark har man gjort det lagligt att odla cannabis för medicinsk bruk sedan en tid tillbaka.

Det finns inga dödsfall rapporterade för cannabisbruk, medans dödsrapporterna å andra sidan haglar in när det kommer till läkarutskrivna droger och alkohol, som människor förtär fast det är väldigt skadligt för kroppen.

Portugal är ett av de länder där cannabis är lagligt och är ett av de länder som har den mest humana drogpolitiken och där många bevittnat en klar förbättring i landets välmående efter detta.

I dessa tider när corona härjar och många människor drabbas av rädsla, så är det också många som söker sig till den primära vården där de i sin tur får utskrivet preparat som inte hjälper utan för många slutar det med fler läkemedel för att behandla biverkningar från mediciner.

Enligt forskning är medicinsk cannabis bra för kroppen för att kroppen tillgodogör cannabinoider i något som kallas för det endocannabinoida systemet som forskare upptäckte sent på 80-talet. Vi människor har cannabinoider redan i kroppen som också behövs för nästan alla av kroppens vitala delar.

Därför så kan CBD olja hjälpa mot mer än bara en fysisk eller psykisk åkomma. Det endocannabinoida systemet styr bland annat immunförsvar, aptit, sömn, värme/kyla och humör och CBD har visat sig vara effektivt på bland annat ångest, adhd/add, sömnproblem, reumatism, parkinsons och många andra sjukdomar.

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq